"Атака" иска отмяна на забраната за пушене

Сидеров и група негови депутати са внесли законопроекта в НС
Обновена: 28 май 2013 17:36 | 28 май 2013 17:36,
105
"Атака" иска отмяна на забраната за пушене
Снимка: архив Булфото

“Атака“ внася проектозакон за изменение Закона за здравето, с които предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места. От партията посочват, че тази забрана се е оказала недобре обмислена и неефективна, а отмяната е “наложителна и в обществен интерес”.

Още по темата
Сега действащата забрана за тютюнопушене в закрити помещения, която е наложена от Закона за здравето, доведе до нарастване на безработицата с поне 30 хил. души, които собствениците на заведения за обществено хранене бяха принудени да уволнят заради намаления оборот, обясняват от “Атака“.

Според националистите действащите забрани водят до спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн.лв., което намали възможността на държавата да подкрепя своите граждани.

Сега действащите забрани нарушават правата на гражданите на Република България по смисъла на възможността сами да определят своя начин на живот, заключват от “Атака“.

Вносители на законопроекта са Волен Сидеров, проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева, Маргарита Николова, Калина Балабанова и Миглена Александрова.

Внасянето на законопроекта идва на фона на провелия се вчера дебат на представители на ресторантьори и хотелиери с представители на БСП за темата за тютюнопушенето в заведенията.

В понеделник те постигнаха консенсус, че трябва да има либерализация на режима заради отраженията на забраната върху бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
13
 
! Отговори
Nikolay преди 11 години
УУУ бе.... АТАКА, БСП и ДПС работят за чужди интереси! *** такива, нищо няма да видите на следващите избори. Олиго*рени!
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега действащите забрани нарушават правата на гражданите на Република България по смисъла на възможността сами да определят своя начин на живот, заключват от Атака.а хероина, педофилията и човешките жертвоприношения кога? Сега сериозно - смятам че трябва да има отделни заведения и за пушачи и за непушачи, но подобни аргументи като тези на Атака са смешни. П.С. Смешни са и контра-аргументите от сорта на "Щом в Мактоналдс може да не се пуши -значи може навсякъде" - в Мака храната е по-отров
49
5
 
6
 
! Отговори
Регистриран преди 11 години
Говорят ви за либерализация, не за отмяна. В нощните заведения, където се пие алкохол трябва да е изцяло позволено. През деня трябва да си има зали, и то да няма нужда да са херметически отделени. Вие били ли сте в Австрия - една развита държава. Там има маси за пушачи и непушачи. Ние какво, по-католици от Папата ли?
48
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-после ще отпадне глупавата забрана въведена от прости гербаджии , ура за Орешарски и за Атака.
47
23
 
5
 
! Отговори
Непушач преди 11 години
Сидеров е напълно прав. Не гледайте, че на запад има забрани в повечето страни, там има стандарт, има десетки пъти по високи заплати, няма значение за собствениците на заведения. НО ТУКА ИМА!
46
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, едно разумно нещо да се чуе. И непушачите ако знаехте колко заведения фалираха и колко хора отидоха на борстата заради глупавите им забрани, и вие щяхте да искате да се отмени!
45
0
 
3
 
! Отговори
Az преди 11 години
48 go e kazal mnogo dobre i primerut mu e dosta podhodja6t! To4no taka si e.
44
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На нас непушачите не ни е проблема че се тровите, това си е ваш избор. За нас проблема е че тровите и нас защото сте нахални и безпардонни и не се събразявате че наоколо има непушачи. Пушите си най-нахално дори и в присъствието на деца. Все едно аз да се изпърдя като *** турчин и да не ми пука че вие ще ми душите пръднята. Пък тя и наполовина не е толкова вредна колкото тютюневия дим.
43
5
 
15
 
! Отговори
аман преди 11 години
още не са гласували кабинета орешарски и почнаха да си показват рогата......това е само началото !като герб не взе мнозинство - ето ви резултата !Вземете това БСП ДПС + болен
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКОТ НА ЗАВЕДЕНИЯТА ,В КОИТО СЕ ПУШИ!
41
1
 
6
 
! Отговори
1234 преди 11 години
ЗА Какво да премахват забраната......Тя без това не се спазва на 100 процента
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака да подготвят законопроект и за разрешаване на употребата и търговията с дрога,декриминализиране на изнасилванията и разрешаване на шофирането след пиене.Ще се приеме веднага ако гласуват за правителството.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Призовавам всички непушачи да не посещават ресторанти където ще има зала за пушене. Зоните за пушачи и непушачи в един и същ ресторант са като зоните за пикаещи и непикаещи в един и същи басейм. Скъпи непушачи, скъпи съмишленици НА БОЙКОТ срещу мазните собственици на които са им по-мили пушачите отколкото непушачите и тяхното здраве.
38
0
 
10
 
! Отговори
trendi преди 11 години
Еми да важното е народа да пуши и пие и да забравят кой ги краде
37
14
 
4
 
! Отговори
G. преди 11 години
Абе, смешки, алкохола колко народ уби на пътя? А вие за едни цигари вдигате шум до небето.. Да, проблем са, но не най-важният !
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сидеров излагаш се, не това е най-важното сега.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре ве знаеш ли какво е хубаво някой да не те трови в кафетата и т.н и зимата може да си стоиш спокойно и без да ти сълзят очите от дима .. Волен и БСП са долни *** ... дойдоха и почнаха с глупостите си .. това ли е на дневен ред ве, кауни!
34
3
 
17
 
! Отговори
sawall преди 11 години
Ако мине, аз в българско заведение повече не стъпвам.
33
0
 
7
 
! Отговори
* преди 11 години
Болен е болен от инат: Да знаете, който не знае, че в Турция приеха закона да не се пуши на обществени места. В тая връзка Волен ги знае всичките "за" и "против" ... ама как да устои на това да направи напук на Турция ?
32
0
 
23
 
! Отговори
Болен сидеров преди 11 години
Симпатизирах на Атака, но се отвратих от махленския скандал, който Болен вдигна на полицая, а сега това е поредната му простотия! Всеки може да живее както намери за добре стига да не пречи на хората около него. А пушачите категорично и нагло пречат! Може продажните хрантутници в парламента да променят сега действащия закон, но ние непушачите ще протестираме и ще се борим докрай!!!