"Атака" иска отмяна на забраната за пушене

Сидеров и група негови депутати са внесли законопроекта в НС
Обновена: 28 май 2013 17:36 | 28 май 2013 17:36,
105
"Атака" иска отмяна на забраната за пушене
Снимка: архив Булфото

“Атака“ внася проектозакон за изменение Закона за здравето, с които предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места. От партията посочват, че тази забрана се е оказала недобре обмислена и неефективна, а отмяната е “наложителна и в обществен интерес”.

Още по темата
Сега действащата забрана за тютюнопушене в закрити помещения, която е наложена от Закона за здравето, доведе до нарастване на безработицата с поне 30 хил. души, които собствениците на заведения за обществено хранене бяха принудени да уволнят заради намаления оборот, обясняват от “Атака“.

Според националистите действащите забрани водят до спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн.лв., което намали възможността на държавата да подкрепя своите граждани.

Сега действащите забрани нарушават правата на гражданите на Република България по смисъла на възможността сами да определят своя начин на живот, заключват от “Атака“.

Вносители на законопроекта са Волен Сидеров, проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева, Маргарита Николова, Калина Балабанова и Миглена Александрова.

Внасянето на законопроекта идва на фона на провелия се вчера дебат на представители на ресторантьори и хотелиери с представители на БСП за темата за тютюнопушенето в заведенията.

В понеделник те постигнаха консенсус, че трябва да има либерализация на режима заради отраженията на забраната върху бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
4
 
! Отговори
Imigrant преди 11 години
Nishto ne stava ot nas...absolutno nishto!!! I v jubina sme takiva: vse neshto da izkilinchim, da ne sme suvsem po pravilata...zashto sme takiva goveda???
70
2
 
5
 
! Отговори
Болен Сайдер Ефенди преди 11 години
турците да садят повече тютюнимъжете пушачи с фесове жените с бурки
69
0
 
12
 
! Отговори
Emcho преди 11 години
Edno evropeisko neshto da ima I nego shte go mahnat,prasetata samo v kochina se chustvat dobre !
68
0
 
20
 
! Отговори
БГ преди 11 години
И тези се продадоха на олигарсите.Аз съм твърдо против!
67
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента пиша от Щатите, с цигара в ръката, в кафене. Вие се карайте..
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атака да не отклонява вниманието-утре ще гласуват турско комунистическо правителство.
65
2
 
11
 
! Отговори
никотияна преди 11 години
Ами тогава имам едно предложение..всички зависими от никотина,да откажат цигарите,тоагава заведенията пак ще са пълни..но тогава ще писнат ,че фалират тютюнопроизводители..е оправия няма явно!
64
2
 
15
 
! Отговори
bgsoldier преди 11 години
Ааа, и друго - нали бедният народ едвам свързва двата края - какви 5 лева за кутия цигари, че да разрешаваме пушенето????
63
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъпотийте не се задържат. Ще си пафкаме на воля, ще си поркаме и ще си ш-бкаме. Да живее Атака!!!!!!!!!!
62
2
 
3
 
! Отговори
mafia преди 11 години
След като парите са изчезнали от този сектор, то те са се появили в друг!
61
4
 
22
 
! Отговори
bgsoldier преди 11 години
*** си ти, Сидеров, голям ***! На мен като ми се ходи на кафе и кръчма - искам/не искам отивам, кво ме е*е пушенето - нищо общо няма с безработицата. Влезте моля в сайтовете за обяви - фул е с работа, както в големите градове, така и в малките, чужди и български фирми набират хора - истината е, че на хората не им се бачка, най-добре е да пада отнякъде, само и да не работим - кафетата - фул, моловете-фул, количките в маркета - фул, бабите с по 2-3 хил. лв. спестени. Абе ей!
60
3
 
2
 
! Отговори
Vie ste prosti преди 11 години
До НепушачTi si mnogo glupav 4ovek!
59
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм пушач,но съм твърдо против.Ходим семейно по заведения с детето,хапваме си ,пийваме и когато ми се допуши излизам отвън.После,като се приберем хем не ме боли главата,хем се прибирам с пълна кутия.
58
0
 
15
 
! Отговори
SpeedyG преди 11 години
Казах го вчера, ще го кажа и днес - ПАРЦАЛИ!!! Вече ми писна да се обосновавам, минавам на тяхното ниво...
57
2
 
16
 
! Отговори
Мене преди 11 години
Демек,трябва хората да се тровят,за да им работи бизнеса на някои хора? Това ли е логиката? А после ще ревете ли,че няма пари за болни деца,защото касата плаща милиони за лечение на болни дробове? Ейй.. прости хорица... би му мамата...
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди около месец бях свидетел на някакво събиране - десетина родители и и може би 5-6 малки деца, имаше и едно бебе. Бяха заели по-голямата част от квартално заведение и явно ги мързеше да пушат отвън, бяха им дали пепелници, пушат си където са децата и не ги интересува. Щом децата си така тровят за нас ли ще им пука
55
2
 
18
 
! Отговори
инженер преди 11 години
В Австрия може да има зали за пушачи и непушачи но залите за пушачи са празни, защото хората са интелигентни а не някакви *** които изпушват по 1 кутия цигари за обедната почивка и всичко се усмърдява на коч независимо дали има преграда или не.
54
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Предлагам пак да се въведе отделението на пушачи и непушачи, като преградата в повечето случаи е една саксия!
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама аз искам да може да се пуши и във влака, и в самолета, и в болницата, и на работното място. От къде на къде ще ми слагат ограниченние.
52
4
 
20
 
! Отговори
българин преди 11 години
айде стига с тия изтъркани изказвания - забраната за пушене няма нищо общо с безработицата. Заведенията които си се харесват от хората пак са пълни, фалират тия които са набичили цените и не предлагат нито качествено обслужване, нито обстановка и храна....