"Атака" иска отмяна на забраната за пушене

Сидеров и група негови депутати са внесли законопроекта в НС
Обновена: 28 май 2013 17:36 | 28 май 2013 17:36,
105
"Атака" иска отмяна на забраната за пушене
Снимка: архив Булфото

“Атака“ внася проектозакон за изменение Закона за здравето, с които предлага да отпадне забраната за тютюнопушене на закрити обществени места. От партията посочват, че тази забрана се е оказала недобре обмислена и неефективна, а отмяната е “наложителна и в обществен интерес”.

Още по темата
Сега действащата забрана за тютюнопушене в закрити помещения, която е наложена от Закона за здравето, доведе до нарастване на безработицата с поне 30 хил. души, които собствениците на заведения за обществено хранене бяха принудени да уволнят заради намаления оборот, обясняват от “Атака“.

Според националистите действащите забрани водят до спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн.лв., което намали възможността на държавата да подкрепя своите граждани.

Сега действащите забрани нарушават правата на гражданите на Република България по смисъла на възможността сами да определят своя начин на живот, заключват от “Атака“.

Вносители на законопроекта са Волен Сидеров, проф. Станислав Станилов, Деница Гаджева, Маргарита Николова, Калина Балабанова и Миглена Александрова.

Внасянето на законопроекта идва на фона на провелия се вчера дебат на представители на ресторантьори и хотелиери с представители на БСП за темата за тютюнопушенето в заведенията.

В понеделник те постигнаха консенсус, че трябва да има либерализация на режима заради отраженията на забраната върху бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
27
 
6
 
! Отговори
Denitza преди 11 години
Супер! Дано да стане и без друго по-глупава забрана не беше имало и почти никъде не се спазваше!!!! Ще си пушим и пием на воля Благодаря!
30
0
 
27
 
! Отговори
h преди 11 години
Ефенди Волен още малко ще поиска и да се прекръстим с турски имена
29
0
 
0
 
! Отговори
щом трябва преди 11 години
не ти разбрах размишленията.
28
0
 
20
 
! Отговори
b преди 11 години
Продадохте ресурсите и производството на Доган Местан Ибрям, изнесохте милиарди капитал зад граница. А когато дойде ГЕРБ секна ви далаверата и скочихте като мършави кучета. За 3 години аз видях какво постигна ГЕРБ, стократно повече от колкото вие във прословутите ви петилетки.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До щом трябваВие нещо работа, това онова...?
26
4
 
25
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 11 години
Абе Волен мисли за другарите си. Що му се сърдите? Ами неговите приятели - турците какво ще правят, ако не се произвежда тутун??? Работата не е за заведенията, друга е работата...
25
2
 
7
 
! Отговори
Аугусто Пиночет преди 11 години
Всичките ***, гласували за БСП- до месец с карцином на белия дроб ! НЕКА ! ЩЕ !
24
5
 
40
 
! Отговори
щом трябва преди 11 години
Айдеее пак на площада...Проклети да са !
23
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има отлив на клиентела, и макар да не е сериозен, се усеща. Плюс това е пълно с непушачи, които чакат удачен момент да се обадят и да съобщят, че на съседната маса са разрешили да се пуши. Да го направят както преди - сепаре за непушачи. Така всеки е доволен - нито пушачите, нито непушачите са недоволни. Така с тея забрани излиза, че само непушачите имат привилегии. *** забрана и да я отменят вече.
22
7
 
38
 
! Отговори
... преди 11 години
Почнаха се простотиите. За кого е наложитена тази отмяна ? За кого лобира Сидеров? Още не са прекрачили прага на парламента и започнаха да връщат българите в блатото.На всички които искат да се пуши в затворени помещения им пожелавам да станат пацинети в някоя онкоболница!!!!
21
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ще се пуши само с наргилета и седнали по турски
20
2
 
30
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Дам, наркотиците и алкохола също да ги позволят за употреба в училищата, че заради забраната им учениците не ходят на даскало и бягат от часовете за да се друсат/пият. :DИначе всеки, който излиза по заведенията знае, че няма никакъв отлив на клиентела.
19
0
 
5
 
! Отговори
13 до 14 преди 11 години
Заповядай и ще разбереш. Можеш дори да ме почерпиш един обяд.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1. Не се прави на инТерестен, приеми инТерестното прИдлужение и се успАкой, чУвечe!
17
3
 
38
 
! Отговори
Работодател преди 11 години
Няма такива *** просто... ДА ПОПИТАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ КОЛКО РАБОТНО ВРЕМЕ СЕ ГУБИ ОТ ПУШЕНЕ, а не да ми обясняват колко кафенета ще затворят!!!
16
3
 
26
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Айдее, стана ли ви ясно как ще гласува Болен утре...:((((((((((((((((((((
15
4
 
43
 
! Отговори
God преди 11 години
95% от всички уволнени от заведенията бяха сезонни работници, които сигурно вече са назначени за новия летен сезон. Ресторантьорите най-малко могат да говоря за уволнени служители по простата причина, че при тях почти целият персонал работи нелегално или полулегално. Точно те най-малко могат да реват срещу държавата имайки предвид, че не плащат почти никакви данъци и осигуровки, а за хигиенните условия по-добре да не знаем. Сигурно се броят на едната ръка заведенията, които работят на светло.
14
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Волене, най-после този закон ще падне и изкуственото разделение ще остане мракобесен спомен . Свалям ти шапка и приветствам това решение!
13
19
 
3
 
! Отговори
ккк преди 11 години
До Анонимен 13.. В това Тони освен шкембе чорба нещо друго яде ли се ?
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжа е, че замира бранша. В моя град има ресторант, в който е било забранено пушенето още преди забраната, а още тогава се пукаше по шевовете. Просто нещо като е добро си заслужава. А който желае може и да го посети - град Асеновград, ресторант "Тони". Никога няма да се пуши вътре!