Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
10
 
! Отговори
dani2473 преди 11 години
FACT E 4E PREDI GODINI VILNIAHA SIK-ADJII, GRUPIROVKI, ABTOJAMBAZI,REKETIORI.DETZATA NI SPOKOINO NE IZLIZAHA ZA6TOTO I POLITZAI KORUMPIRANI SELIANI SI PRAVEHA KAKVOTO ISKAHA.ZA 10 LV SE PORDAVAHABIZNESA I MALKITE TARGOVTZI SE STRAHUVAHA OT REKETIORI.NA6I I VA6I 6ETAHA NASAM NATAMKRADE6E SE, UBAVAHA,IZNASILVAHA,REKETIRAHA NAVSIAKDADE I PO VSIAKO VREME - VSI4KO PO VREMETO NA KOMUNISTITE. ZABRAVIHTE LI ?E, BOIKO I GERB PONE PO4NAHA 4ISTKATA, S VSI4KO NE MOGAT DA SE PREBORIATPONE ZAPO4NAHA
213
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев незабавно да бъде свален от лидерския пост на БСП, унищожава не само една партия и една идея, унищожава България!
212
1
 
22
 
! Отговори
3212333 преди 11 години
Честно си признавам, че никога не съм виждал Серго да се държи като препикано мушкато. Нещо май много се надцени. Да си ходи в Украйна-няма защо украйнец и турчин да са управници на България.
211
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Пеевски, с Ваз или без това правителство ПАДА! Приемете Съдбата си и се изправете срещу Боковата мафия! Ние безработните, гладните и жадни за правда ще ви подкрепим! Долу ТИКВАТА!
210
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До graywatch: Като пишеш такива цифри даваш ли си сметка какво означава ръст от 35-40% на годишна база? Ако беше вярно щяхме да задминем Китай по ръст на промишленото производство. ЗА да ти демонстрирам как се манипулира с цифрите ще ти дам един *** пример: ако вчера си изпил едно кафе, а днес две, значи си постигнал ръст от 100% на изпитите кафета само за един ден.
209
1
 
17
 
! Отговори
Сара преди 11 години
Напълно грешите Станишев! От моето "разширено " семейство в протестите успяха да участват само 2 души, но ние , останалите 9 се ядосвахме пред телевизорите. Не харесваме това, което говорите и правите! Напълно безотговорно от ваша страна!
208
0
 
32
 
! Отговори
Антон Стоянов преди 11 години
Сегашното ръководство на БСП няма нищо общо с идеите на хората който са гласували за тях !Кой е гласувал за такова присъствие на ДПС във властта ? С 8% да управляват 1/2 от разузнаването , областите и правителството !Сегашното ръководство на БСП вулгарно и безпардонно подменя вота на хората гласували за тях !Баси - гласуваш за социални идеи : получаваш ДПС и Делян Пеевски !Мен ако питаш гласувалите за БСП досега трябваше да са изритали *** СтанишеФ !
207
1
 
19
 
! Отговори
777 преди 11 години
Няма по-нагли от БСП и ДПС ....
206
24
 
3
 
! Отговори
ОТПОР преди 11 години
При такъв явен опит за преврат, дестабилизация на страната и опит за връщане във власта на доказани престъпници и национални предатели и изменници Пеевски трябва да остане на поста си и да даде ОТПОР!
205
2
 
27
 
! Отговори
Фън Шуй преди 11 години
станишефф, стягай си куфарчето за затвора!
204
1
 
21
 
! Отговори
adk преди 11 години
Кого заблуждаваш бе умнико, Видяхте какво е дережето в държавата и с това хитро назначение бързо давате назад, защото не може да не знаете, че тази служба е само за българските партии. Сега вече народът ще Ви изрита.
203
1
 
15
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Неделчо Беронов: Делян Пеевски не може да се върне в парламента,С полагането на клетва пред парламента, Делян Пеевски автоматично напуска депутатското място и то не му се пази повече.До вижда не,До вижда не...........
202
10
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До chmatka: мисля. че объркваш причината със следствието: Производство на стоки за износ ще има, когато се създадат условия за нормален бизнес, а не в обратен ред - първо производството, а сетне условията за него. Но за бат' Бойко беше много сложно да разбере това.
201
0
 
28
 
! Отговори
Гуньо-простият преди 11 години
Велико народно събрание и задължително гласуване- така мнозинството ще е истинско!Докато не стане късно.
200
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига грешки г-н Станишев. Предишните работеха на проба- грешка и Вие ли така ще продължите. Не разбрахте ли, че нямате право на грешки.В ДАНС има достатъчно кадърни професионалисти патриоти не ги подценявайте иначе никой и ваши и чужди няма да Ви простят, избирателите Ви и народа независимо от коя партия е.
199
18
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До graywatch: ГЕРБ, когато дойде на власт с години се оправдаваше с наследството на предишното правителство и всички *** викаха "Да живее бат' Бойко! А той е човек с пожарникарско образование и полицейско мислене. Ако имаше нещо вярно в това, което пишеш, защо не е разследвано? Или се съмняваш че прокурора Кокинов е бил негов човек и е изпълнявал поръчките му?
198
2
 
18
 
! Отговори
TPE3ВЕН преди 11 години
Късно е либе за китка
197
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти СЕРГЕЙчО СИ грешка и то ГОЛЯМА!
196
2
 
18
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 11 години
До турчинПриятелю, ЕТНИЧЕСКИ турци живеят в Турция . В БЪЛГАРИЯ живеят етнически българи.Ясно ли е ?
195
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинчоци, ако си мислите да връщате Тиквуняка- изберете някой от терминалите! Ние власта не я даваме, само я вземаме!ХАХАХАХА!