Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка

Лидерът на БСП няма да подава оставка
16 юни 2013 18:56, Петя Славова
370
Станишев: Назначението на Пеевски беше грешка
Снимка: БТА

След изявлението на премиера Пламен Орешарски, че няма да подаде оставка, стана ясно, че и Сергей Станишев не мисли да се оттегли от поста си. Лидерът на БСП каза пред btv, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта. Той определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция за кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели.

Това, което видях през последните четири години, намирайки се в опозиция - всички дефекти на българската крехка демокрация и държавност, бяха неимоверно засилени.

Още по темата

Държавата беше превзета от мафията по същество. Единственият смисъл това правителство да съществува е реалната промяна. От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.

През последните седмици имаше тази много тревожна информация. Стана очевидно, че господин Пеевски има качествата и волята да участва в този процес на промяна в сектор „Сигурност” и за възстановяване на държавността.

Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата”, каза още Сергей Станишев, но подчерта, че изборът му е бил политическа грешка. В телевизионното студио той преброи, че събралите се пред Министерски съвет са около 5000 хиляди и подчерта, че милион и триста са тези, които подкрепят настоящото правителство. Станишев още призова обществото да даде шанс на Орешарски да покаже за кого работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
17
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
Хайде, до утре. И да отидете да протестирате - за каквото се сетите, важното е да сте там. Иначе току виж правителството започне наистина да върши нещо полезно и бат'Бойко няма да получи пак властта. Това, което сами си направим, няма кой друг да ни го направи.
233
3
 
27
 
! Отговори
гост преди 11 години
До ОТПОРХора,прочетете на този *** комунист позива,замислете се,разсъждавайте,четете,а истината е простичка.Комунистите бяха създадени от един сифилистик обратен и довършени от Джогашвили с кръвта на много разумни и интелигентни хора,а България бе завладяна от простотията,мерзостта и бездарниците,които за 45 години обезличиха всичко ценно в тази държава,та до днес...То не бе Луканов,Виденов,Първанов,Станишев-хора,замислете се!?Борисов бил виновен....
232
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако в този човек е останала капка достойнство и грижа към реномето на собствената му партия, трябва спешно да подаде оставка. Защото тези милион гласували за бсп, не са гласували за Пеевски, нито са очаквали областните управители да са от ДПС. Този човек се е самозабравил. Хората не са овце, нито числа. Хората не може да излъжеш с това какви чудовища са ГЕРБ, а колко кадърен е Пеевски. Станишев се провали за пореден път и провали партията, а ако не се оттегли провалът ще е за цялата държава.
231
0
 
36
 
! Отговори
Zdrav преди 11 години
Цитат на Станишев: "От първия ден на този парламент партия ГЕРБ заяви, че не признава изборите, поиска предсрочни избори и започна подготовка за дестабилизация на държавата, отбеляза още лидерът на БСП.През последните седмици имаше тази много тревожна информация."Хайде сега някой умен, да ми обясни как за изборите имаха, флашки, телефонни разговори, че дори и бюлетини, а тогава не бяха на власт, а сега когато са на власт, нямат нищо което да изкарат в подкрепа на твърденията си!!!
230
42
 
2
 
! Отговори
ДИМИТРОВГРАД 3 преди 11 години
Николай Бареков и ТВ7 събудиха бунтовна БЪЛГАРИЯ. Те помогнаха на БЪЛГАРИЯ да види грозната политическа действителност такава каквато е. Тези които са си позволили да нападат екипа на ТВ 7 са родоотстъпници и подлежат направо на разстрел.Поклон пред БАреков и ТВ 7
229
2
 
28
 
! Отговори
777 преди 11 години
Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата, каза още Сергей Станишев, като Алексей Петров ,който беше съветник в ДАНС по мое време (сега следствен). Румен Петков и братя Галеви - все работещи за държавата......
228
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Паша, приемам КОНТРАТА.РЕКОНТРА!
227
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До dani2473: Щях да ти обясня каква е разликата между глобален и GLOBALEN показател ако пишеше на кирилица. Мисли на български, и сам ще я намериш.
226
0
 
25
 
! Отговори
Дудука преди 11 години
Само аз и ибрика сидеров забогатяхме последните месеци. Ако пеевски си поиска парите ще разкажа всичко.
225
0
 
1
 
! Отговори
dani2473 преди 11 години
До ognyanzNATZIONALEDN BRUTAN RPODUKT NE E GLOBALEN POKAZATEL, ZATOVA SE NARI4A NATZIONALEN T.E NA DADENA STRANA. TOI E 4AST OT GLOBALNIA , NO NE I GLOBALEN !!!!!!!!
224
6
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До graywatch: ББ не драпа за влас но избори трябва да има до тогава, докато я получи. Това е неговата логика, а пари за фалшиви бюлетини и купуване на гласове не му липсват. Да му "верваме" ли?
223
0
 
17
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Станишев, Галева Мая, , Миков и Моника Носифова загробиха бсп заради собствените си идеали парите. Познайте коя пропуснах?
222
0
 
21
 
! Отговори
777 преди 11 години
Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата, каза още Сергей СтанишевКолко трябва да си *** , за да кажеш подобно нещо ?Този евреин се смята за много хитър, защо ли ..Но ще затрие БСП и това ще е най-доброто което е правил.
221
2
 
22
 
! Отговори
Татяна Дончева преди 11 години
Сергей тръгни си с добро защото ще те убият с камъни.
220
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Румен Пашаловски, защо никога не сме гледали Ваше интервю? Стеснявате се? А ДА ЗАБИВАТЕ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРИЯ, НЕ ВИ Е СТЕСНИТЕЛНО?!
219
0
 
8
 
! Отговори
Stefan преди 11 години
Tozi gey Stanishev shte bude purviyat naroden predatel s ednoposochen bilet za Belene! Ako predi tova negovite gospodari ot KGB ne go zastrelyat, kakto zastrelyaha Lukanov!
218
0
 
7
 
! Отговори
Сакар преди 11 години
Не само,че унищожава България!Той, е на принципа"или аз,Или потоп след мен"!
217
6
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 11 години
До graywatch: Значи изнасяме това, което не сме произвели? Не става така, освен ако не ни ползват само за междинна гара, а от това няма да си решим проблемите. Има по-глобални показатели като ръст на брутния национален продукт и т.н. а там при управлението на бат'Бойко няма с какво да се похвалим. Януари месец хората излязоха на улицата по чисто икономически причини, а сега бат' Бойко пак драпа за властта. Дано не я получи иначе Господ да ни е на помощ.
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев,действай нестандартно-подай си оставката!
215
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грешка е че си се пръкнал и довлякъл в България червена *** обратна. Как може Моника да живее с такъв *** като теб мръсен мазен гей ?