Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“

Покажете, че сте различни от предишните, съветва Свобода
Обновена: 22 юни 2013 11:44 | 22 юни 2013 11:43,
148
Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

На моето правителство се падна да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

„То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.

Той напомни, че правителството е  засилило някои социални програми,  обърнало е  внимание на младежката безработица. Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести,  посочи Орешарски.

„Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата”, посочи премиерът.

Той каза, че е обнадежден от  водените разговори вчера в Брюксел и ще разчита на подкрепата на  европейските лидери и партньорите от ПЕС. Той обеща да подкрепя  добрите инициативи, които допринасят за благосъстоянието на европейските граждани.

Новото правителство трябва да покаже, че е различно от предишното. Това каза председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода по време на форума.

Той допълни още, че страната се е отървала от правителството на Бойко Борисов. „Борисов имаше връзки със съмнителни фигури“, добави Свобода.

„В тази страна ситуацията е критична. Сергей се бори за модернизацията на страната , да се каже „Не“ на миналото и „Да“ на бъдещето. Необходим е успех не само на партията, но и на правителството. То трябва да покаже, че е различно от предишното, борим се с корупцията за демократизацията на институциите за силно гражданско общество, има много пробелими за решаване, няма да ви е лесно“, заключи Ханес Свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Пламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
15
 
1
 
! Отговори
gost преди 11 години
Орешарски не е лош ,но около него *** е огромна,къде и на кои министерски места в Турция има българи .Бойко като спечели пак да покани Орешарски за министър/ако толкова му е мило за страната ще приеме предложението /,нали така господин Орешарски?
95
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ха ха май наистина тук е седнал Стаишев да пише минусчета, защо не ви харесва истината, не станаха ли най Богатите хора Цветан и Пеевски при Бойко, а сега Станишев иска и в управлението да ги набута ... Нима това е нещо различно от истина!? И тези хора ще ни спасяват от Бойко с хората на Бойко ... АИде сТига ....
94
3
 
18
 
! Отговори
lisygera преди 11 години
Няма да пуснат кокала и това е... трябва да се почва с камъните и ***... ама като сме културни хора как да стане не знам...бензин бутилка *** кибрит хм...
93
0
 
4
 
! Отговори
Vaso преди 11 години
Nqkoi istini ne vi haresvat i triete...i vie ste prodajna media
92
4
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Лелеее какви глупости ... Не е истина тия двамата наистина са се самозабравили ... Гледах директно предаването от съвета на ПЕС и Сергей каза, че февруари са излезли стотици хиляди срещу тоталитарното управление на Бойко, а сега същите тези хора, но още по многобройни се оказаха ***! При Бойко хора като Цветан Василев и Пеевски купиха цялата държава, а сега Станишев пак ни пробутва същите тези хора да ни управляват и се чуди що сме на улицата ... УЖАС
91
4
 
10
 
! Отговори
BAI HASAN преди 11 години
ЕИ КРИВОУСТ ХИТЛЕРИСТ ЗАМИНАВАИ СИ ,НЕ ВИЖДАШ ЛИ ,НЕ ЧУВАШ ЛИ ,КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ,ЧЕ ДА СЕ ПРЪЖДОСАТЕ ЗАВИНАГИ.МЪРШ В СЕВЕРНА КОРЕЯ.
90
6
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 11 години
До БългаринНай-накрая един свестен коментар
89
4
 
12
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До diadko50И какви са първите мерки на Орешарски - да назначава наложени му от Мафията хора. Това са първите му действия. Ясно и категорично ЕС, чрез Барозу каза, че това правителство е обречено на провал заради тежката си зависимост. Да се маха този политически номад.
88
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Боко така се оправдаваше...
87
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Орехa не рaзбирa ли че е куклa нa конци нa Догaн и че нямa дa имa и 10 дни той си мечтaе зa 100100мерцедесa дa имaм 100 години дс ги кaрaм хехе
86
0
 
7
 
! Отговори
стадото,шугавата овц преди 11 години
.....в наай-трудната криза , в наййй т ежкото време..абе що ли ми е познато.
85
10
 
7
 
! Отговори
До пост № 90 преди 11 години
Прав си донякъде. Мисля, че трите месеца които даваш на правителството са малко за да оправи това , което Будьо направи в държавата за 4 г. Добре е, че Орешарски няма да те пита колко месеца му даваш. Българите със сигурност ще му дадат 12 години, считано от 29 май 2013 г. За това време ще свикнеш да играеш на свирката му, бъди сигурен.
84
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярвам на Орешарски.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
skromen 4ovek
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO ZATRIVAME SE
81
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
В момента нещата се развиват възможно най-добре за България. Протестите се явяват коректив на управлението и оказват натиск да се работи и да се случват добри неща. Енергията не е загубена. Трябва да настояваме за нов Изборен кодекс, за разследване на бившето управление и тогава да поискаме и оставка, и избори. Всичко това в рамките на 3 месеца. Нека им дадем време до Септември. В момента играят по нашата ***. Ако веднага подадат оставка и отидем на избори, няма кой да приеме исканията ни.
80
18
 
5
 
! Отговори
diadko50 преди 11 години
Скромните хора са доволни от първите мерки на Орешарски.
79
17
 
10
 
! Отговори
Браво Пламене ! преди 11 години
Орешарски, зарежи тази тумба от интелигентни протестиращи. Не си губи времето с мърлячи. България е зад теб ! Подкрепят те повече от 7,3 млн. българи. Дай знак и България ще бъде залята от митинги в твоя подкрепа.
78
1
 
5
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
За няколко кОбика дърва, говори достатъчно ясно.
77
7
 
18
 
! Отговори
мен преди 11 години
Днес е Черешова Задушница! Поклон пред паметта на всички наши близки и приятели напуснали този свят, но работили за бъдещето и за нас живитв! Поклон на пред паметта на всички жертви на комунизма! А относно правителството на др.Олигархски мога да кажа само едно - то е едно мъртво родено и създателите му ДПС+БСП+Атака са политически трупове. Чудя се къде в момента е Българската Православна Църква , както и Синдикатите и за какви 100 дни говорят - срам нямат ли?