Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“

Покажете, че сте различни от предишните, съветва Свобода
Обновена: 22 юни 2013 11:44 | 22 юни 2013 11:43,
148
Най-трудните 100 дни били за кабинета „Орешарски“
Премиерът Пламен Орешарски. Снимка: БТА

На моето правителство се падна да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

„То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.

Той напомни, че правителството е  засилило някои социални програми,  обърнало е  внимание на младежката безработица. Вторите мерки засягат подобряване на бизнес климата и намаляване на административни тежести,  посочи Орешарски.

„Предвиждаме демократизиране на цялостния процес. Надяваме се за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат изпълнени, а по други да постигнем съществен прогрес, така че ходът на целия процес от мерки да бъде допълван с оглед на изключително сложната икономическа, социална и политическа обстановка в нашата държавата”, посочи премиерът.

Той каза, че е обнадежден от  водените разговори вчера в Брюксел и ще разчита на подкрепата на  европейските лидери и партньорите от ПЕС. Той обеща да подкрепя  добрите инициативи, които допринасят за благосъстоянието на европейските граждани.

Новото правителство трябва да покаже, че е различно от предишното. Това каза председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода по време на форума.

Той допълни още, че страната се е отървала от правителството на Бойко Борисов. „Борисов имаше връзки със съмнителни фигури“, добави Свобода.

„В тази страна ситуацията е критична. Сергей се бори за модернизацията на страната , да се каже „Не“ на миналото и „Да“ на бъдещето. Необходим е успех не само на партията, но и на правителството. То трябва да покаже, че е различно от предишното, борим се с корупцията за демократизацията на институциите за силно гражданско общество, има много пробелими за решаване, няма да ви е лесно“, заключи Ханес Свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Пламен Орешарски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
12
 
! Отговори
681 преди 11 години
Смята ,че не е била това волята на хората , и че с тези бюлетини дето нещо се забравиха изведнъж,тази *** си докопа власта,и едва ли когато в моя град а и в много други имаше хиляди по улиците пред март ,хората искаха да се случи това,сега даже нагласите около мене масово бяха ,че най-много се страхуваха да не се върнат тези и то виж кво стана...Може ли да са правели толкова злини за тая нация и сега да се усмихват нагло и безочливо,ако имах възмоцност и аз щях да протестирам,както и мн други
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба*си усмивката!
74
5
 
16
 
! Отговори
Дида преди 11 години
Вие мазохист ли сте,другарю Орешарски?За какво са Ви тези напъни пряко възможностите Ви?След като Ви е трудно,вървете си!По този начин ще се постигнат две неща:Вие ще спрете да се мъчите,а ние ще отдъхнем от злокобните ви планове!
73
1
 
8
 
! Отговори
681 преди 11 години
До електорат матрялов За купуването на гласове е ясно разбира се ,че всички участват ,но на тези избори понеже съм работил като доставчик в северна България и съм обикалял доста обекти,пък и мои близки са ми споделяли от дпс е било нещо страшно ,цели ромски махали половин градчета и т.н за по няколко кобика с дърва ,било е некав ужас,пък и като знам един приятел дето беше в комисията на изборите ми казва ,че 70% от хората в негавата и съседна комисия са били под 40ти набор ,и яко за Бсп ....
72
2
 
13
 
! Отговори
A? преди 11 години
"На моето правителство се падна" - абе ви на белот ли играете, на 3 5 8 ли играете, че ви се падат така от небето някакви неща??? Паднало им се, а дали вие не си го правите??? Оставка Олигарски, за да не ви се пада вече - ще ви е по-спокойно!
71
0
 
9
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До Българин Няма партия дето не е купувала гласове. За съжаление. Тези дето най-много се оплакват от това - на следващите избори отиват и правят същото. Върха през 2009та беше че хванаха турчин да купува *** гласове за Атака. Ама тогава набързо се покри историята.... Е наскоро се видя логичния и завършек.
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА КАКВИ СТО ДНИ ГОВОРИ ТАЗИ МАРИОНЕТКА ЖАЛКА.НЯМА ШАНС И 50 ДНИ ДА ИЗКАРА
69
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Управляващите имали 2 мил. гласа..смях в залата,купените масово гласове на дпс за по няколко кубика дърва и т.н,масовото отблъскване на хората преди изборите да не гласуват ,едвам ги докопа до властта и то с общо не повече от 1.2 мил.гласа ,от който ако 700 -800 хил,са реални е та на,а останалите 7--8 милиона българи по света и у нас ги ненавиждат и има защо , всичко при тях е една шуро баджанащина примесена с евтин популизъм и трохи за най-слабите.
68
5
 
4
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До Optimisti4no И друго - реално протестите легитимират правителството - най наблюдаваните от външни наблюдатели избори след 1990та бяха преди 40 дена, срещу правителството открито застават 20 000 човека в София - дори районен кмет не могат да изберат с толкова гласове. Хайде за 1-2 депутата или общински съветника стигат...
67
7
 
3
 
! Отговори
електорат матрялов преди 11 години
До 6reeeeek Кабинета е съставен от партии получили 2 млн. гласа - а тези които не го искат са нямат и 20 000 човека..... Преди 40 дена имаше избори - това си избрахме !
66
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
аре махайте са ве.герб веднага си подадоха оставката,тия лапачи още упорстват
65
0
 
0
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Nema nikakva dilema dali ovaa vlast ce ja bide ili ne prasanjeto e zosto za ne tolku ozbilna kriza Bojko podnese ostavka.Po tezina golem covek a inaku nevidena kukavica.Ne moze taka be brat Bojko samo malku zort i odmah begaj,a sega dajte mi ja vlasta.NE ti NE SI POVECE za vlast.Na zivci mi idese uste koga go tolerirase gnasata Bozidar Dimitrov i zamisli koja supelka ti bese sovetnik pa normalno e da dozivees brodolom.Ajde begaj na selo i kopaj kompiri ne si za premier
64
4
 
5
 
! Отговори
милото преди 11 години
Тоя даже няма физически данни да издържи психически ще рухнат,още малко да се радват
63
1
 
11
 
! Отговори
4 преди 11 години
за бсп и дпс могат да се изпишат милиони думи,но всичко може да се каже с 4: ДА ИМ Е.. МАЙ...
62
12
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
махайте коминетата и после сложете Герб на властт че да може после да правим още по големи Протести !!!! 2013 г ще е най печалната за политическата власт- Принципа на БГ политиците е като на митничарите - Ден година храни !!
61
5
 
15
 
! Отговори
6reeeeek преди 11 години
само не разбрах кой му е казал че ще управлява 100 дена Тия се взеха на сериозно и не чуват какво става на площада.Хайде Олигарски и компания ВЪН и повече не си и помисляйте за власт
60
4
 
9
 
! Отговори
"Дойче веле&quo преди 11 години
На 14 юни сутринта Станишев е казал на своите депутати, че ако Пеевски не оглави ДАНС, правителството ще падне. Звучал е така, сякаш е казвал: заплашени сме от мутри, така че само мутра може да ги пребори и да ни спаси кабинета. Само че най-вероятно е имал предвид нещо по-вярно: нямаше изобщо да получим наше правителство, ако не бяхме обещали този пост на Пеевски. В този смисъл ако Пеевски не оглави ДАНС, ДПС ще събори кабинета.
59
3
 
13
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 11 години
Този Ханс Свобода явно изобщо не е наясно какво се случва в България и защо хората по улиците скандират оставка на правителството.
58
16
 
6
 
! Отговори
vyara dimova преди 11 години
Прав е - всеки премиер заслужава поне 100 дни толеранс!
57
0
 
13
 
! Отговори
boyko_stoew преди 11 години
ПОНЯТИЕТО"КАТАРЗИС " се разбираОТ СТАНИШЕВ като" Прочистване" за Освобождаване на МЯСТО И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАТРУПВАНЕ НА НОВИ ИЗПРАЖНЕНИЯ".....Ако Правителството на Борисов беше олицетворение на НЕГРАМОТНОСТТА И БЕЗХАБЕРИЕТО,то това правителство на Орешарски е олицетворение на НАГЛОСТТА,БЕЗПРИНЦИПНОСТТА,ЛИПСАТА НА ВСЯКАКЪВ МОРАЛ,ПРЕДВАРИТЕЛИ ДОГОВОРКИ,НЕПРОДОЛИМА ЗАВИСИМОСТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ СУБЕКТИ .