Таня Андреева: НЗОК трябва да работи прозрачно

Липсвал, обаче диалог с другите институции
30 юни 2013 14:44, Петя Славова
17
Таня Андреева: НЗОК трябва да работи прозрачно
Таня Андреева. Снимка: Булфото

НЗОК би трябвало да работи прозрачно. Няма диалог между тази институция и всички останали, които имат интерес нещата в здравеопазването да се случват в полза на работещите там и на пациентите. Това заяви министърът на здравеопазването Таня Андреева в предаването „Неделя 150“ на БНР.

Министър Андреева отбеляза, че е поставила важни въпроси относно състоянието на Здравната каса, но отговори са й били отказани от Пламен Цеков. „Диалогът не върви нормално по начина, по който се очаква“, каза Андреева.

Министърът на здравеопазването е настоявала да се изяснят въпроси като, например, дали има преразход за онкомедикаменти, има ли напрежение заради това, че не са изплатени медицински дейности в болничната помощ; какъв е очакваният преразход на НЗОК и съществува ли риск в края на годината касата да не може да се разплаща по основни пера.

Д-р Андреева подчерта, че е искала бързи отговори, защото хората, които са поставили своите проблеми, са искали бързи решения.

Здравният министър заяви, че не може да предприеме стъпки за овакантяване на поста директор на НЗОК, тъй като това е изцяло в правомощията на НС. Министър Андреева обаче обяви намерението си още следващата седмица да покани БЛС и другите партньори във връзка с националния рамков договор. „Целта е да се постигне отстъпка, защото е важно той да бъде подписан при ясни правила“, заяви министърът на здравеопазването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Тя си работи прозрачно.Хиляди хора получават заплати.Правят планове,разпределят средства неуморно от понеделник до петък.Само дето никой не знае защо го правят.
11
3
 
3
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Не може да учиш 6 години медицина и накрая да станеш добър мениджър с квалификация "Здр. мениджър" и да управляваш милиони.На тези ключови позиции не ни трябва доктори, а опитни здравни мениджъри, доказали се финансисти, които в епик и с доктори, юристи и др. специалисти да вдигнат на крака бъл. здр. За съжаление в БГ има потресаващи здр. заведения, които не трябва дори да съществуват в 21 век, в държава членка на Европейски съюз, да не забравяме и липсата на апаратура и мод. методи на лечение.
10
11
 
3
 
! Отговори
niakoisi преди 10 години
Колеги,аз я харесвам...
9
6
 
6
 
! Отговори
nerazbirasht преди 10 години
В НЗОК -а са нашите пари и не искаме една некомпетентна докторка където разбира от ..... да ги управлява! При липса на проблем не се сменя действаща система! Атози Райчинов от БЛС е кумунистическа *** подписала предизборно споразумение с БСП!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мона Лиза - тютюнджийска !
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛО , БКП / БСП , КЪДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТАКИВА УРУНГЕЛИ КАТО ТАЯ ????
6
8
 
11
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 10 години
Тази нагла министърка в встъпването си и направи първите грешни стъпки с връщането ни в азиатската действителност на тютюнопушенето:). Отделно е и корумпирана до безкрайност, толкова пари открадна "законно" , че си осигури и внуците чак!
5
7
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Докато прибираше пликове с пари и лично източваше здравната каса не и трябваше прозрачност,сега се сетила като спря келепира..седни запали една цигара на закрито!
4
7
 
5
 
! Отговори
Долу преди 10 години
Цекоо, и ти си от мутромилиционерите
3
4
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Колко време и пари ще потрошите докато разберете че не става така.
2
4
 
10
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
НЗОК е на пряко подчинение на Парламента, какви въпроси за състоянието на касата ще задаваш, клоун :))) Изобщо не ти влиза в работата какво и е състоянието, твоят ресор е друг.
1
7
 
26
 
! Отговори
Mr. X преди 10 години
Компрометирана безнадеждно от първия ден, с първото си изявление! Ясна като бял ден!Оствака!