ГЕРБ докара ултраси, за да щурмуват НС, скочи Станишев

"Логиката на Борисов - ако тази държава не е моя, ще я срина"
Обновена: 13 ное 2013 13:59 | 13 ное 2013 09:56, Камелия Цветанова
430
ГЕРБ докара ултраси, за да щурмуват НС, скочи Станишев
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини ГЕРБ, че стои зад провокаторите по време на опита за окупация на парламента вчера, след като няколко пъти се стигна до сблъсъци с полицията.

Думите му не се харесаха на депутатите от опозицията и те напуснаха залата още след първите му изречения. 
 
„Всички видяхме сцени на насилие, опит за превземане на сградата на парламента и тези, които стоят дълбоко зад организацията и тези събития, напускат сега залата, а техните ръководители са истинските подстрекатели на опита за щурм на българския парламент, продължи обаче Станишев.
 
 Според него вчера вечерта на площада пред парламента е имало хора, които нямат нищо общо с мирно протестиращите.
 
„Това бяха докарани ултраси, очевидно организирани с една единствена цел - да щурмуват и да превземат сградата на парламента. Питам в коя демократична държава подобно вандалско действие и подобен опит за метеж са допустими”, настоя Станишев.

Още по темата
Той смята, че единствено ГЕРБ, които останаха в опозиция след изборите на 12 май, имат интерес да се срине парламентаризмът и да се разруши държавата
 
„Опитите на Бойко Борисов и обкръжението му са ясни, логиката е следната: „ако тази държава не е моя, ще я срина, ден след ден ще организирам протести и атаки срещу парламентаризма и демокрацията” и това е съвсем закономерно поведение за ръководството на ГЕРБ и за нейния лидер. Четири години бяха превърнали парламента в една изтривалка на едноличната  воля на Борисов и един гумен печат, изпълняващ  тази воля, но парламентаризмът се завърна”, заяви още соцлидерът.
 
Той се обърна към тези, които "готвят и организират метежи" с думите: „Няма да мине, защото България се нуждае от оздравяване от атмосферата на омраза, насаждана четири години, когато всеки инакомислещ, който дръзнеше да се противопостави на тази властова машина, която държеше управлението, беше прегазван, гонен дискредитиран, страхът си отиде, но демокрацията, за да са бъде жизнена, се нуждае от сила”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
6
 
25
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Безродното копе.е,комуниста Станишеффф,не Го ли е срам,поне от себе си.Ами ако излезне агитката на ЦСКА,както не ги чуват главите,но иначе са мъжкари,за разлика от този на снимката,наи ще е доволен шефа на фирмата,която ще ремонтира тази комунистическа ***,наречена Парламент.
316
6
 
19
 
! Отговори
Главун Орешарски преди 10 години
Главун Орешарски!!Българи !!Нека му лепнем този прякор-Главун ...........адски много му ходи-Главун Орешарски!
315
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Можеш да лъжеш много хора за кратко време, можеш да лъжеш малко хора за дълго време, но не можеш да лъжеш всички хора през цялото време! ОСТАВКАТА е неизбежна.
314
7
 
31
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Сергейко е толкова обсебен и вмачниачен на тема Бойко, че сам се унищожава като лидер и си излага партията; отделно, от болна жажда за власт и облаги червените *** подариха България на ДПС, а г*зовете си на Сокола и Лутфи; обаче и нас продадоха вкупом! Къде са им предизборните обещания? 50 лв само за най-бедните пенсионери, пари за *** да правят още чавета и бой по децата ни...ама утре тия деца се очаква да създават благата, които да присвояват олигарсите! Мони Йосифова не е икономика
313
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ако тази държава не е моя, ще я срина" - А ако стане пак негова, ще продължат ли българи да се самозапалват? Респективно ако не е негова, ще престанат ли да се самозапалват?
312
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тоя все му се привиждат ултраси,културисти,борци и всякакви видове истински мъже.Що така ,не се сещам.....
311
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТиквата си тии то от онези кръгли тикви , огромни но празни. Дай да ти видим физиономията и веднага ще ти кажа на кой зеленчук приличаш!
310
4
 
16
 
! Отговори
мария преди 10 години
Дрън , дрън. Този отдавна не го слушам и не желая да го виждам.Той нас за ненормални ли ни взема , като онези които стоят пред НДК/техните защитници/Не желая да го коментирам , за мене този човек колкото по-бързо изчезне от България, толкоз по-добре.Нали иска да стане голям шеф на ПЕС? Да заминава!
309
3
 
2
 
! Отговори
Realist преди 10 години
So 300.....като не ти оттърва отивай си на село ...
308
6
 
21
 
! Отговори
биолог преди 10 години
Тройната коалиция са се залепили като кърлежи по тяло и за да ги отстраниш трябва да ги извиеш на 180 градуса или да ги залееш с нафта и йод за дезинфекция...
307
5
 
18
 
! Отговори
ххх преди 10 години
а бе ,станигей ,това да не си ти бе , да действаш с агитките ,ти си специалиста по метежи конспирации и манипулации...доказа го вече ,спечели властта по най --криминалния начин...
306
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изморих се да го гледам тоя мръпшляк по ТВ-то вече 20 години... хайде да се омитат от тоя селски пазар дето му викат парламент...
305
5
 
22
 
! Отговори
UK- Ultra преди 10 години
ЕЙ , УКРАИНСКИ ЛАЛУГЕР ...А , ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ КОГАТО ББ ДОКАРА И БРИТАНСКИТЕ УЛТРАСИ ?????
304
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...а талмудистите на Станишев не са ли ултраси?
303
10
 
32
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Защо управлява партия ,която не е спечелила изборите?
302
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се случва в България? Ами човекът на американците - тиквата, падна от власт. На тях изобщо не им пука за никого, важното е тяхното да става.... А някой говори за морал в политиката, протести, смени на системи... Кога, кога е имало морал в политиката, та ме разсмивате? В политиката има САМО ИНТЕРЕСИ, тя е продължението на войната с други средства.
301
5
 
29
 
! Отговори
ЛЯВ преди 10 години
А аз питам:в коя демократична държава "управляващите" с такъв рейтинг държат властта? Тези държави не се ли наричат диктатури.Хитлер не е ли дошъл на власт с избори?
300
39
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Съсела рядко е прав, но този случай е такъв. Крайно време е проституиращите да спрат да *** като скопено *** и да се оценява всеки политик спрямо неговото поведение във всяка една ситуация.
299
11
 
34
 
! Отговори
Kunev преди 10 години
Станишев такива като теб дето не уважават народа си, нали знаеш твоите хора как са ги лекували - с народен съд!!! А те дали и до народен съд ще стигнеш - ПРЕДАТЕЛ на собствения си народ!
298
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде ги видя тия ултраси бе ***? Значи който е против турцизацията на България и като цяло зловредните действия на червените *** е ултрас???