Реформаторите – на финалната коалиционна права

Радан Кънев смята, че обединението ще е факт до евроизборите
6 дек 2013 17:24,
70
Реформаторите – на финалната коалиционна права
Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че Реформаторският блок в момента е на финалната фаза на преговори за коалиционна формула.

"Стратегическата ни дългосрочна цел е обединение, но да се говори за обединение преди европейските избори е пресилено", коментира той в Смолян, цитиран от БТА.

По думите му сегашната ситуация на дълбока криза на доверието не може да произведе парламент и правителство, които да имат достатъчно доверие на българските граждани, за да могат да извадят страната от кризата.

Според него и продължаващата от 5 г. икономическа криза, и дълбоките проблеми, които обществото ни има в здравеопазване, образование, демография, всичко това се съсредоточава именно в кризата на доверието към политиката, демокрацията и институциите.

Кънев допълни, че заради наблюдаващата се цялостна криза на доверие в обществото, едно от предложенията на Реформаторския блок е за съкратен мандат на следващото Народно събрание.

"Без доверие от гражданите, управляващите не могат да решават проблемите", категоричен бе той.

По негово мнение няма достатъчно доверие не само в сегашните управляващи, не само в довчерашните управляващи от ГЕРБ, но и в партиите от Реформаторския блок.

"Затова е нужно едно реформаторско правителство с ясна програма за период от 18 до 24 месеца. Вярваме, че в този период от около 2 г.  България може да бъде отворен и проведен сериозен конституционен дебат, както и дебат какви трябва да бъдат националните икономически приоритети", смята председателят на ДСБ.

По негово мнение съгласие върху подобен план може да бъде голяма крачка към връщане на доверието на българите в политиката и в държавните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
katiusha преди 10 години
Та поогледахме се от къде ще ни финансират, ама мерак никой не изяви защото не сме перспективни, макар и послушни Проектът към днешна дата не си е намерил купувач, време му е за разпад. Ама то Радан толкоз може, толкоз прави, тези зад него са зле с преговорите. Старите приятели са стари приятели, но щом заговорим за пари изведнъж мило се усмихват и казват ние сме пас, успех ви желаем, обадете се някой път да пийнем по билково чайче.
25
20
 
5
 
! Отговори
мюре преди 10 години
Всеки, който не иска да се коалира с ГЕРБ, е политически труп!
24
3
 
22
 
! Отговори
лю лю скаридата преди 10 години
Радане стига си шикалкавил , кажи с ГЕРБ ли си или не , за да те разберем какъв си ?
23
4
 
15
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Партия "***" ще влезе в деформаторския блок. Не е изненада това, щом може партията на Касим Дал да е в този блок, защо да не влезе вътре и партия "***". Това е то деформаторски блок-сбирище на стари парцали на прехода и новодошли партии, като *** и Свобода и достойнство.
22
4
 
6
 
! Отговори
акуд преди 10 години
кънев по скоро забавя да каже с кой ще се коалира с ГЕРБ или ДПС, още ДЕМЕК му е неясно
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ххаха, къде е сега Жоржито Ганчев да каже:" Това момченце със сивото пуловерче, какво си е въобразило"??:)
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, бе! Да ви дадем още две години, че евентуално да посъберете някой процент и да влезете в парламента! Пак си знайте вашта: щом не е гласувано за "десните", значи за никой няма "доверие от гражданите"! "ГражданиТЕ", демек всички граждани, т.е. освен групата протестиращи софиянци, други не съществуват! Както "студентиТЕ" и т.н. Егати задръстените "реформатори"!
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези пръдльовци отдавна са на политическите гробища. Какви реформатори, какви пет лева... Тяхната попара сме я сърбали - не могат ни излъга отново.
18
3
 
5
 
! Отговори
айде,де:) преди 10 години
До Див аграрАз имам въпрос,защо коментарите ви са по 2 пъти,за да сте сигурен,че така ще се четат повече ли?-не е сигурно да знаете
17
8
 
14
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 10 години
Не искам БСП да ме управлява, още повече в коалиция с бея и злодея. Но няма как да гласувам за коалиция в която участва Кунева, ББ и една тумба фесове чиито лидер е съосновател на терористична организация извършила няколко кървави атентата в България, убивайки десетки невинни жени и деца. Егати и коалицията ще е това, без идеи и без морал, но с ясна цел да се докопа до властта. Не мерси, тоя филм го гледахме вече.
16
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредните кандидат-лапачи, които искат да си "реформират" банковите сметки.
15
9
 
13
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До Див аграрбсп няма нито един червен олигарх, доган няма нито един обръч от фирми, сидеров е най- съветския националист сред българофобите, изобщо Европа е виновна за българската мизерия , а русия изобщо не печели от ужасяващото съотношение между това , което ние купуваме от тях и това , което те купуват от нас !!! С баби , неграмотни роми и службогонци на държавна хранилка ние загиваме !!! Може би някои от Вас искрено мислят, че комунизмът е хубаво нещо , но това е АБСОЛЮТНА ЗАБЛУДА !!!
14
11
 
16
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
Рамадане Рамадане да те шиба койт тъ фане.
13
0
 
7
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До Бесен ДесенАз ще гласувам за вас, Бесен Десен, защото вие сте най-десния бесен и също така най-левия бесен, както и най-средния бесен !!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!!
12
9
 
18
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Тия са новите спасители.... както и старите спасители и тия ще ви помогнат по-бързо да умрете за да не се мъчите..... хвала на делата им....
11
17
 
9
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Успех, Вие сте Вярата на много свестни хора в България !!! ОПРАВДАЙТЕ ДОВЕРИЕТО, КОЕТО ЩЕ ВИ ДАДЕМ !!!!!!!!!! ЗА ЕДНА НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА !!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
10
7
 
22
 
! Отговори
Бесен Десен преди 10 години
Радане, а си седнал на една маса с Куневаза коалиция, или пък с ББ, забрави за подкрепа. Отивам за гъби!!! За десния човек целта не оправдава средствата, запомни го това!!!
9
10
 
11
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
От толкоз много лапане са му упадали зъбите!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не, уважаеми, колкото и пари да се наливат в РБ, умрял кон не рита! Не ви виждам на никакви избори, нищо не можете да предложите, дето вече да не е разигравано на политическия покер!
7
12
 
11
 
! Отговори
философ преди 10 години
Обединете се, Радане! Послушайте стар човек, но с много положителна енергия: коварната столетница на това залага при вас- на разединение, а самата БКП/БСП прави коалиция от различни партии, та накрая ДОРИ с ДПС.,АТАКА.А при вас- това са партии, които искат РБългария да е в ЕВРОПА.Хората не са идеални, но трябва да има СМИРЕНИЕ,ЕДИНЕНИЕ, положителна енергия.Знаете кои са "опорните точки" на ЛЪЖЦИТЕ: бкп/бсп, Евразия, Русия, куфарчетата с пари, ДС, плюене по Костов, славене на 9.09.44,соцкомуниз