Реформаторите – на финалната коалиционна права

Радан Кънев смята, че обединението ще е факт до евроизборите
6 дек 2013 17:24,
70
Реформаторите – на финалната коалиционна права
Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че Реформаторският блок в момента е на финалната фаза на преговори за коалиционна формула.

"Стратегическата ни дългосрочна цел е обединение, но да се говори за обединение преди европейските избори е пресилено", коментира той в Смолян, цитиран от БТА.

По думите му сегашната ситуация на дълбока криза на доверието не може да произведе парламент и правителство, които да имат достатъчно доверие на българските граждани, за да могат да извадят страната от кризата.

Според него и продължаващата от 5 г. икономическа криза, и дълбоките проблеми, които обществото ни има в здравеопазване, образование, демография, всичко това се съсредоточава именно в кризата на доверието към политиката, демокрацията и институциите.

Кънев допълни, че заради наблюдаващата се цялостна криза на доверие в обществото, едно от предложенията на Реформаторския блок е за съкратен мандат на следващото Народно събрание.

"Без доверие от гражданите, управляващите не могат да решават проблемите", категоричен бе той.

По негово мнение няма достатъчно доверие не само в сегашните управляващи, не само в довчерашните управляващи от ГЕРБ, но и в партиите от Реформаторския блок.

"Затова е нужно едно реформаторско правителство с ясна програма за период от 18 до 24 месеца. Вярваме, че в този период от около 2 г.  България може да бъде отворен и проведен сериозен конституционен дебат, както и дебат какви трябва да бъдат националните икономически приоритети", смята председателят на ДСБ.

По негово мнение съгласие върху подобен план може да бъде голяма крачка към връщане на доверието на българите в политиката и в държавните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано по скоро се обединят. Така и Боко като им даде 1 човек ще станат четворка за карти...
5
22
 
14
 
! Отговори
д преди 10 години
Радан Кънев ми вдъхва доверие, дано успее да се пребори с талибаните и обедини българите!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато не станат единна структура в центъра и по места няма да бъдат значими.Но най- важно е да се определят кой е ръководителя, защото без ръководител няма единна организация. Кой ще води хорото - Кунева, Кънев или някой друг трябва да стане ясно. Иначе ще са са орел рак и щука.
3
8
 
21
 
! Отговори
en taro adun преди 10 години
Тия не разбраха ли че докато Кунева, извинявам се Прънева е в коалиция с тях никой няма да им се довери?!
2
28
 
9
 
! Отговори
JUH преди 10 години
И с кого ще се обедините? Бойко може да е всякакъв, ама е единствената антикомунистическа СИЛА!
1
13
 
29
 
! Отговори
Бивш костовист преди 10 години
Със съжаление ще кажа, че няма да гласувам за тях. Няма смисъл да гласувам за Фикуса на Тиквата. По никакъв начин не показаха, че няма да влизат в коалиция с пропадналите типове от ГЕРБ.