Подписването със „Синьо единство” – невъзможно

Радан Кънев коментира коалиционното споразумение на Реформаторите
Обновена: 15 дек 2013 15:34 | 15 дек 2013 15:30,
60
 Подписването със „Синьо единство” – невъзможно
Радан Кънев. Снимка: архив Булфото

Подписване на коалиционно споразумение със „Синьо единство” на този етап не е възможно, категоричен е лидерът на ДСБ Радан Кънев пред БНР.

Той потвърди появилата се информация, че има предложение до колегите си от Реформаторския блок да се спрат преговорите със съюза на бившите седесари.

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз". „Синьо единство” има различни виждания за бъдещето на блока. Кънев днес постави под съмнение желанието на формацията да се присъедини.

Дори имам съмнение, че всички хора там имат желание да подпишат такова споразумение, заяви той.

Той разкритикува медийни изяви на Нейнски, които първо нарушават договорки да не се коментират преговорите, докато те текат и поставянето на разделение на десни и либерални части на Реформаторския блок.

Искам да кажа, че категорично подобни противопоставяния няма да бъдат допуснати в рамките на блока и няма да се допусне в името на някакви политически теми, свързани с разположение на силите в блока и нареждане на листи, да се използва медиен натиск.

Това не е война. Когато шест души преговарят и единият не е готов да участва, нормално е да продължат пет, каза Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
8
 
! Отговори
Мислител преди 10 години
Хм... *** на Костов отново пълнят гащите с миризливи..... Не така бе злобни седесари...Герберастите и комунистите ще ви *** поединично до дупка... Личи се че си останахте недорасляци в политиката,,,, За нищо не ставате... *** сини, пардон " демократи".
34
3
 
11
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Всеки знае що за *** е убавото Наде и как е посрала цялата синя идея. Тка че що се чудите?!Радане, въпреки че ти изглеждаш свестен, пак няма да прогресирате. Хората не искат безпринципни коалиции (като вашата РБ), където се събирате с кой ли не (вкл. с Кунева).Хората искат ясна позиция с ясна отговорност. Според мен повече гласове би събрал ти като ДСБ, отколкото ще събереш с Кунева. Ще влезете в парламента, ама с едни 10-11 депутата и толкова..
33
9
 
20
 
! Отговори
qvs преди 10 години
Има 3 причини поради които не бих гласувал за реформаторския блок:1. Кунева2. Партията на Касим Дал (която се ръководи от Анкара; ДПС поне се ръководи от Москва)3. Досега не съм чул каквито и да е идеи за реформи, а уж са реформаторски блок
32
4
 
14
 
! Отговори
Блеевски преди 10 години
По-добре без Надка, тя само това евродепутатско място и е в главата,надявам се някой от СЕ да останат в Реформаторския Блок. Дано всичко се подпише на 20-ти и да започваме работа, че тези комунисти взимат заем след заем , а после ние трябва да им оправяме бакиите! Подкрепям Реформаторите и в този състав!
31
6
 
17
 
! Отговори
Марийка преди 10 години
Проблемът в *** синяси е само син проблем.Да цапаме във вашта тиняние другите не щем!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само нареждането на листи ви интересува долни ***.
29
7
 
16
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Тези собствения си файтон не могат да оправят, тръгнали България да управляват ... Разберете го най-накрая седерастки *** - хората не ви вярват, защото не сте алтернатива на останалите реинкарнации на партията-майка БКП. Апетитна е копанката наречена Европарламент, обаче няма да ви огрее.
28
3
 
21
 
! Отговори
Човек без къса памет преди 10 години
Не беше възможно и с Кунева да се коалирате ама след потресаващите резултати от изборите се гушнахте долни политически пачаври. За власт и майка си ще затриете *** алчни...
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
И сега Москов по Бтв....20 пъти спомена, цитирам: "нови идеи, нови реформи"....и пак не ги чухме тези нови идеи, освен за свикването на Велико народно събрание, което се предложи февруари, от 100-тици обинковенни хора....
26
8
 
16
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
Прав си.Народът като едно магаре обича да рита и хвърля къчове.Затова и ни управляват Данчо Ментата ,пчеличката Мая , и цъфтим,та чак връзваме.Магарешка му работа.
25
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И със Синьо единство, и без него, пак ще ви изрита народът - ще ви върне в кофата ви за смет. Няма да цапате европарламента !!!!! Европейци сме!
24
2
 
7
 
! Отговори
ей 19 преди 10 години
Грешиш или подвеждаш...НИЕ знаем кои са рубладжиите
23
2
 
8
 
! Отговори
дявол преди 10 години
Прав е Р. Кънев -няма драма. През лятото бяха пет партиите, после се намърдаха разни с разни лични интереси. Да си стоят сами и да си отглеждат изборните резултати.
22
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Правилно! По-добре от сега да се изяснят подобни различия! Идеята на Реформаторския блок е много добра и трябва да се избегне всяка възможност за опорочаването и. Хора, които сляпо преследват лични амбиции са излишни!
21
1
 
13
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
За това паднахме под турско робство...
20
4
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Ееее, няма други такива ***, физически и морални!Тия тримата са като героите от анимационния филм за ОЧЗ организацията на чудовищата и злодеите!
19
5
 
11
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Синьо единство го забравете ... то e само Надка и мъжа йпо-добре хванете Яне-то, че той държи поне 2%
18
10
 
9
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Раданчоооооооооооо, Раданчо!! Колкото и да го усукваш на всички е ясно, че иде реч за пари. Кви принципи, кви пет лева! Отсега още се хванахте за гушите в борба за кокала. "Реформатори били!! Хахахаха! Дрън, дрън! Рубладжии !
17
7
 
6
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Поредното обединение и накрая нищо. Никога няма да се разберат. Най добре да излязат с декларация че подкрепят ДПС и участват в листите на ДПС на следващите избори.
16
2
 
8
 
! Отговори
Реформатор преди 10 години
Предложението за изключване на Синьо Единство от преговорите е логично защото Надежда Нейнски наруши единственото правило, а то е да не се изнася информация пред медиите докато съюзът не стане факт. Другата причина поради е несъответствие в над 90% от темите водени в секторните политики. Логично е да се разделим с тях и те да поемат своя път. Това, че отпада от РБ по никакъв начин не променя облика му. Експертите на СЕ винаги имат място и са добре дошли в гражданските съвети.