Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад

Депутатът и сирийското посолство се разминаха във версиите си
Обновена: 20 яну 2014 16:01 | 20 яну 2014 10:35,
89
Лична ли е визитата на Ангелов в Сирия и подкрепя ли Асад
Ангажирал ли е Ангелов парламента с визитата си? Снимка: архив Булфото

В скандал с международен оттенък се забърка депутатът от БСП Страхил Ангелов, който замина на посещение в Сирия. Депутатът обясни пред „Фокус“, че визитата му е лична, не такава е позицията на сирийското посолство у нас обаче. С действията си социалистът си навлече и гнева на свои, в частност на външния министър Кристиан Вигенин.

Тук съм на свои разноски и по никакъв начин не съм ангажирал Народното събрание и българския данъкоплатец респективно, каза народният представител, който е и председател на групата за приятелство със Сирия на НС. За посещението на Ангелов информира сирийското посолство, а група „Честни сирийци в България“ качиха видео в YouTube с репортаж на местна медия за посещението.

"Българска делегация за приятелство със Сирия пристигна на четиридневно посещение в Дамаск, за да се срещне със сирийски правителствени представители, да разгледа на място обстоятелствата, да обсъди начини за сътрудничество между двете страни във всички области, в следващата фаза за изграждането на Сирия и да се запознае с най-новите развития по отношение на преговорите, които ще бъдат стартирани по време на мирната конференция Женева- 2". Съобщението беше изпратено от посолството на Сирия в София до „Фокус“.

Българската делегация се срещна с председателя на Народното събрание Мохамад Жихад Аллахам.
Оттам посолството разказват още, че членовете на българската делегацията изразили своята подкрепа за Сирия, осъдили конспирациите и войната, като изразили своята солидарност със сирийския народ срещу тероризма, дезинформацията и икономическия натиск. Делегацията отбелязала и важната роля на президента Башар Асад в Сирия, за запазване на суверенитета, единството, независимостта и защитата на интересите на своя народ и разгрома на тероризма на неговите територии.

Външният министър поиска реакция от председателя на парламента Михаил Миков и председателя на парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев. Той е абсолютно категоричен, че действията на Ангелов са безотговорни.

"Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП. Очаквам председателят на НС г-н Миков и председателят на ПГКБ г-н Станишев да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия - при над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад!", написа първият ни дипломат в социалната мрежа Facebook.

Всичко, което съм говорил в Сирия, е в било в контекста на бежанския проблем, който България има, каза Ангелов. „Направи ми впечатление, че се направиха доста спекулации снощи. И Външно министерство, и Сергей Станишев в телефонни разговори ме посъветваха да не ходя, т.е. от тях няма защо никой да търси обяснение. ”, заяви Ангелов.

„По повод на това, че съм изразил подкрепа за г-н Башар Асад, ще кажа само едно – не съм споменавал дори неговото име, нито името на който и да било сирийски политик или партия. Това лесно може да се провери в стенограмите от срещите, които съм имал”, обясни той. „Всякакви спекулации в този смисъл са нелепи и аз не виждам смисъл да давам обяснения на хора с меко казано съмнителен морал”, заяви Страхил Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
21
 
! Отговори
скромно мнение преди 10 години
До АнонименНе забравяйте,че там е близкия изток.Там властва уахабитизма.Там,с пари могат да се купят нискокултурни хора,и да бъдат тласнати,към убийства и погроми.Спомнете си какво се случи в Либия и Ирак.Да,и Садам Хюсеин,и Кадафи,бяха в голяма степен диктатори,но след тях...ужас.Всекидневни,кървави атентати,с много жертви.Християните в Ирак,бяха около милион,сега са по-малко от половин,и продължават да се изселват.Ние не трябва да подкрепяме,дори на ум,талибаните,защото си носим проклятие.
34
7
 
14
 
! Отговори
позитански преди 10 години
Много големи простаци са тези комунисти, много! И много ***!
33
2
 
28
 
! Отговори
скромно мнение преди 10 години
До С мнениеНе ме интересува ни БСП,ни руската база в Сирия.Само да те питам,ти си за джихадистите там,така ли...А ти знаеш ли кои са те,сириици ли са..,те са всякакви-косовари,чеченци,саудитци,афганистанци,алжирци,египтяни,и всякаква друга ***.Какво изобщо правят тези,в Сирия.Ще ти кажа;режат глави,и изтезават невинни хора.Около 70 процента,от сирийците,не ги желаят.Съсипаха я тази страна,зверовете,които са финансирани от Катар,Саудитска арабия,Турция и др.
32
13
 
7
 
! Отговори
С мнение преди 10 години
Това депутатче или е изключително глупав *** за да забърка месторабота си в скандал , или достатъчно хитър да изкара парички от тази командировка. Иначе човекът си е бил и остава както и цялото БСП на проруска позиция - защита на Асад. Факт!Интересно защо никой не коментира поведението на Русия в Сирия - все пак там е единствената руска военна база зад граница? Все САЩ , САЩ - за тях разбрахме.
31
2
 
16
 
! Отговори
Колев преди 10 години
Преди няколко дни излезе новина на тема продажба на оръжие в Сирия . В новината беше засегната и България . Искам да попитам всички отговорни в случая господин Вегенин възможно ли е г-н Ангелов да е посредник на някого във връзка с оръжейния трафик . И второ което е по важно това има ли връзка с ново създадената АБВ от там ли ще дойде финансирането и ..?
30
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТ КОМЕНТАРИТЕ НА СОРОСОИДНАТА ХОМО ДРУЖИНКА НА СЕДЕРАСТИЙСКО -ГЕРБЕРЯСАЛИТЕ ОТПАДЪЦИ СЕ РАЗБИРА ,ЧЕ ТЕ ПОДКРЕПЯТ ИСЛИЯМИСТРАКА ТЕРОРИСТИЧНА БРАДЯСАЛА *** СА ПРОТИВ ЗАКОННОТО СВЕТСКО ПРАВИТЕЛСТВО НА БАШАР АСАД,ЗАД КОЙТО СТОЯТ И ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ В СИРИЯ ,СОРОСОИДНАТА ХОМО СЕКСУАЛНА СЕДЕРАСТИЯ НА ИВАН КОСТОВАТА И БОЙКОВА *** ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕСЛЕДВА ОТ ЗАКОНА ,КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА .А ИНАЧЕ БРАВО ЗА ДОСТОЙНАТА ПОЗИЦИЯ НА ТОВА МОМЧЕ ОТ БСП
29
4
 
20
 
! Отговори
астра преди 10 години
До АлияБългария допусна,груба грешка,като при министър Н.Младенов,застана на страната на джихадистите-главорези,избиващи без причина-християни,друзи,шиити и нормални сунити.Тази грешка,ще ни тежи,като национален грях,дълго време.Кръвта на избитите сирийци ще ни прокълне.Асад,може и да има трески за дялане,но защитава християнитери не само тях.Нещо повече,той дори прие,около 300 000,християни от Ирак,спаси ги от тамошните талибани.Спаси ги от смърт.Поздравявам ви за позицията.
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво излиза, щом Америка иска да свали някой, да му изсмуче нефта и природните богатства и на негово място да постави върл ислямист в правоверен шериат, както в Ирак, Афганистан, Либия и навсякъде където има "миротворци" и този някой независимо дали е Асад трябва автоматично да ни стане враг с който не контактуваме. Ние суверенна страна ли сме.ПП: След наличието на Обама според мен е редно Белия дом да бъде официално прекръстен на Черния дом поради обясними причини.
27
7
 
9
 
! Отговори
Младия преди 10 години
Одисей 1, не ти ли казах вчера да намалиш плюнките и да викнеш сина или внука да ти смени нааканата пелена ? Пускай там сериала и се успокой. Аман от изкуфели старци, само Русия и комунисти са им главата.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
28 Ти от посолството ли пишеш , тези партенки от ваите опорни тички ли са , херувимчета , кой знае какво ще излезе като го свалят твоя овек от власт.
25
4
 
21
 
! Отговори
Алия преди 10 години
България, както и целият цивилизован и все още не загубил човешкия си образ свят отдавна трябваше да подкрепят Асад и сирийския народ в тежката им и кървава битка срещу човекоядците джихадисти. Това е битка на човещината срещу звероподобния джихадистки фанатизъм на скъпоплатените с кървави петродолари бунтовници. Наскоро завърнало се от Североизточна Сирия семейство лекари, работило над 20 години в този преди мирен район ми разказа следното:aliya.blog.bg/***/2014/01/20/na-poseshtenie-v-siriia-da-razlaesh-mediinite-kucheta.1230022
24
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E, в суматохата може да се се измисли някоя далавера..я някоя пушка да продадат,я бомба ...*** нямат срам,те на турците и руснаците ни продадоха,колко му е и на сирийците да полегнат,само далавера да има ...
23
13
 
21
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
23 Така ли бе Иване ,а защо според теб Садам използваше химическо оръжие срещу кюрдите , какво представляваше неговата политиеска полиция ,а бе вие комунистически издънки до кога ще тровите форумите , вчера един като теб изкара , че едва лли не по време на комунизма в СССР са били стожери на източното Православие , ей ви сте безочливо перверзни в наглостта си , така да знаеш.
22
20
 
11
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
22 според теб малко ли християни е изклал кланът Асад , кой е отговорен за прочистването от християни на Ливан и превръщането му от полирелигиозна в монорелигиозна страна.Кой подкрепя терористите от Хизбула
21
0
 
4
 
! Отговори
moxamed преди 10 години
a e .es.bg po dobre si smenete imeto kavkazcenter..taka i taka za6titavate cionistkia terorizam i negovite uaxabitski marionetki..kogp dezinformirate?maxaite se v anadola i uae .prodajnici
20
7
 
14
 
! Отговори
иван левчев преди 10 години
До Одисей 1 Каква диктатура бе човече-хората искат хаяб,работа и спокойствие...В демократична Европа и САщ като ровят в кофите за ***-мислиш ли че ги грее демокрацията? У нас не е ли същото-демокрация-айде стига с тия истъркани лозунги.А много българи знаят как са живяли в Либия по времето на диктатора -Кадафи,и сега виждат какво става там.Ирак при Садам-цъвтеше-беше образец на държава в региона.Така че глупостите които пишеш са отдавна остаряла практика на мозъчна промивка.
19
11
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
19 Дебора все пак не е това начина , Асад е диктатор, баща му беше диктатор партията БААС на практика установяваше подобна на нашата дикртатура , дори по страшна , защото както далекоизточния социализъм / червни кхмери , Мао , СКорея /, така и Арабския социализъм / Ирак, Либия , Сирия / са още по човеконенавистни.
18
10
 
16
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
През 2004 г. избухна скандал, защото иракският вестник "Ал Мада" публикува списъка на лица, фирми и партии, получавали петрол от Ирак в замяна на подкрепа за Саддам Хюсеин. В този списък фигурираше и БСП. Мнозина високопоставени социалисти тогава поискаха изключване на Захариев от паритята.Tой е бил агент на Държавна сигурност от 1969 до 1984 г. и се е борил срещу идеологическата диверсия сред интелигенцията. ------------------Същия като този хубостник дето сега ходи в Сирия
17
5
 
7
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Nikoga ne biah i ne sam s komunistite, no podkrepiam Asad. Zashto li ? Sledvashtia derailiral vlak na Balgarski Darjavni Jeleznici, ako e palen s patnici, moje bi shte vi pomogne da razberete zashto podkrepiam Asad.
16
4
 
26
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Депутата на БСП е проучвал опита на сирийското правителство как се справя с опозицията,