Най-малко ГЕРБ могат да говорят за справедливо финансиране на общините!

Румен Овчаров: Не е казано, че трябва да се даде на всички
Обновена: 11 фев 2014 09:43 | 10 фев 2014 21:39,
25
Най-малко ГЕРБ могат да говорят за справедливо финансиране на общините!
Снимка: Bulgaria On Air

Най-малко ГЕРБ и Бойко Борисов могат да говорят за справедливо разпределение на средства за общините, коментира в ефира на Bulgaria On Air Румен Овчаров по повод поканата на ГЕРБ към премиера Пламен Орешарски на среща с кметовете от партията, на която да бъде обсъдено разпределението средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".  По думите на Овчаров при управлението на Борисов средствата за общините са били раздавани и използвани за пиар на тогавашния премиер.

За първи път тази година имало специално заделен ресурс в бюджета за инвестиции по проекти на общините.
„Не е казано, че трябва да се раздаде на всички, а само на най-нуждаещите се. 500-те милиона са средства, който трябва да бъдат инвестирани”, коментира още Овчаров. Той допълни още, че 25 млн. лв. са предвидени за общини, чиито кметове са членове на ГЕРБ. 

Овчаров коментира и изказването на настоящия икономически министър, че държавата ще спасява закъсали предприятия, които са структуроопределящи за българската икономика. Според Овчаров преди това трябва да се определи кои са тези предприятия и по какви критерии ще става подборът на затруднени бизнесмени.

„Ако ще спасяваме държавни предприятия, защо не спасяваме тези, които са в сферата на енергетиката, където все още има държавно участие”, запита Овчаров. Той посочи още, че от миналата година е ясно, че над 130 хиляди малки и средни предприятия нямат работа и попита  защо не мисли за тяхното спасяване.

Овчаров коментира и включването на АБВ  в предизборната битка за Европейски парламент с думите на американския главнокомандващ генерал Маккартър в първата Корейска война: Грешна война, с грешен противник, на грешна територия, в грешно време.

Овчаров подчерта, че БСП върви по острието на бръснача с грешните решения, които взима.

„Но кой е другият избор? Моето мнение е твърдо, че Борисов трябва да бъде държан далеч от властта”, посочи Овчаров и допълни, че това е първата задача на БСП. Втората е категорична победа на изборите през май. По думите му това ще развенчае „мита за непобедимия Борисов”,  с което ГЕРБ още повече ще се отдалечат от властта.

„Точно евроизборите ще дадат възможност за освобождаване и на останалите партии”, коментира още Овчаров. Той допълни още, че никоя партия от управляващите няма да свика извънредни избори, ако не мисли, че може да ги спечели.
По думите му „третата ключова задача е българската политика да се освободи от неясните икономически връзки”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
паметливко преди 10 години
До НезнайкоНе само човек без заслуги, ами човек, явяващ се един от символите на задкулисието и корупцията в милата ни татковина.
22
0
 
3
 
! Отговори
самозванец преди 10 години
Не трябва да се дава дума на хора, чиято дейност е изцяло в чужди интереси за сметка на родината.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Моето мнение е твърдо, че Борисов трябва да бъде държан далеч от властта, ____Tака е ***, но ти пък трябва да бъдеш държан в затвора.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подигравка с хората е да се дава думата на един Нечистоплътен ***,чието място е единствено и само зад решетките.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16Да, и при това тези 25 милиона са за най-големите градове в страната, където кметовете са от ГЕРБ - т.е. София, Пловдив (оп, на тях нито лев!), Варна... Щедрост Орешарска!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toya shto ne e v zatvora?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не трябва да се дава думата на хора ,които станаха милионери на гърба на държавата и хората! Неморално и нагло е!
16
1
 
1
 
! Отговори
до ррррр преди 10 години
Защо мислищ,че другите не мислят само за власт,всички тези партии и партиики мислят само за власт и как техните хора да могат повече да грабят.
15
1
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 10 години
Кой е този НЕсимпатичен човек ?Защо трябва да ни пука, какво е казал ?КАКЪВ е той, КАКВО е НАПРАВИЛ, за да ни го пробутвате ???Някакъв учен ли е ? Изобретил ле е нещо ? Направил е нещо за страната си или за света?Издал е книга ? Помогнал е на бедните ? Помогнал е на гладуващите ?Спечелил е Нобелова награда ? Или пък, може би е спечелил някакъв медал в някоя спортна дисциплина ?КАКВО...???
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тогава малките няма да имат друг избор освен да се отделят от такава държава и да търсят независимост, защото иначе ще загинат ако така продължава. Нямат друг изход и държавата или ще загине или ще се дезинтегрира и разпадне.
13
12
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Да де, ама големите градове правят 80 % от приходите в бюджета. Я си представи да спра да плащат данъци и какво ще стане тогава със селата и мърлявите *** в тях?
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На евровота всички против БСП и ДПС да гласуваме!
11
7
 
17
 
! Отговори
рррррр преди 10 години
"Първата задача на БСП е да държи ГЕРб, далече от властта. Втората е да спечелят изборите праз май"г-да Социалисти, първата задача е да вдигнете жизненият стандарт на хората, втората е да им осигурите спокойствие и сигурност. Кауни, само за власт мислят. Затова сме тук !!! Да изметем долните комунисти.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Големите градове може да събират допълнителни данъци и така да се финансират без да вземат помощи от държавния бюджет, иначе след 5-10 години ще трябва да се закриват и ликвидират не само села, но и малки градове вече.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се спрат субсидиите на големите градове и да се дават помощи само на селата и малките градове докато настигнат жизнения стандарт на София.
8
8
 
18
 
! Отговори
гьонсурати преди 10 години
Що за наглост,човека ограбил и ограбва собствения си народ,опустошил енергетиката ни,превърнал хората в "донори" и роби,излиза и дава мнение и съвети.Безбожник!
7
3
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Денислав Kaкакви 25 млн за общини от ГЕРБ, като само Варна получава 50 млн - това е 10% от целия фонд (500 млн)....
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Енергетика, ти най-малко трябва да говориш. Ти и крадливата ви партия ни направихте най големите мизерници.
5
2
 
7
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Тоя няма ли да го вкарат в затвора?Цитат: "Той допълни още, че 25 млн. лв. са предвидени за общини, чиито кметове са членове на ГЕРБ." - много са отпуснали, трябваше по-малко, но явно не са имали толкова проекти от ДПС и БСП.
4
2
 
21
 
! Отговори
Р.Овч... преди 10 години
р. овч., ако искаш ти да говориш за справедливост?! *** долен.