Ветото на Плевнелиев е неоснователно, смята Манолова

"Мъртви души" в избирателните списъци няма, категорична е тя
26 фев 2014 21:28, Александър Попов
65
Ветото на Плевнелиев е неоснователно, смята Манолова
Снимка: Булфото

Критиките на президента Росен Плевнелиев и решението му да върне за ново обсъждане текстове от приетия Изборен кодекс са неоснователни, заяви Мая Манолова в ефира на БНТ. Тя е председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс в НС.

На една от критиките, че електронното гласуване е премахнато и като експериментална форма, Манолова подчерта позицията на Конституционния съд.

Още по темата

"Според решението на този съд от 2011 година, електронното гласуване не гарантира тайната на вота. Ако се бе въвел модела на ГЕРБ, то това би означавало, че би се въвел един противоконституционен текст. Този тип гласуване бе въведено като експериментално и бе обявено за противоконституционно с категорични мотиви на КС. Указанието на съда в този случай бе "липсва защита на вота", аргументира се Мая Манолова.

Тя посочи, че няма отстъпление за електронното гласуване, а са били взети под внимание констатациите на Конституционния съд.

Във връзка с избирателните списъци, председателят на Комисия подчерта, че активната регистрация е срещнала много сериозни възражения от страна на експертите.

"Имам предвид възраженията от Вененцианската комисия, както и от страна на редица експерти по изборно законодателство, а също и от парламентарно представени партии. Искам ясно да подчертая, че "мъртви души" в избирателните списъци няма", категорична бе Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
27
 
5
 
! Отговори
АТ преди 10 години
Плевнята, кажи здравей на слуха, че си падаш гей. ;))
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жа Мамя Манолова...
24
1
 
4
 
! Отговори
поредната овца преди 10 години
бееее мая манолова бееее плевнелиев бееее
23
1
 
25
 
! Отговори
boc преди 10 години
Тъкмо мислех да си лягам и...видях тази ухилена, ***, долна гадна к**ва, гадна долна змия и ми се отспа.Ужас!Господи, защо така ни наказваш?!
22
1
 
36
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Днес разбрахме, че бабчето може да брои, а сега вече разбрахме - че може и да смята. Браво!Оставка - комунистите нямат място в България, могат да ходят в Русия (ама и там се отказаха от комунизма).
21
4
 
7
 
! Отговори
'уй, на баба преди 10 години
ех, че хубава усмивка :D
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То остане ли кодекса на Майчето няма да ни остави друг шанс освен да се повторят събитията от Украйна в български вариант! Тази българска олигархия не разбра ли че не може кокала да е само за нея!
19
0
 
34
 
! Отговори
веднага преди 10 години
МАНОЛОВА, ВЪРНЕТЕ НЕПРАВОМЕРНО УВЕЛИЧЕНИТЕ СИ С 350 ЛВ. ЗАПЛАТИ? ХОРАТА *** ОТ ГЛАД! НЯМА ЛИ БОЛЕСТ ЗА ВАС? ВИЕ НЕ СТЕ ХОРА, ВИЕ СТЕ ДОЛНОПРОБНИ ***!
18
1
 
33
 
! Отговори
парцал преди 10 години
пука ли му на някой какво казал тоя *** на снимката?
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарката Мая-партизанката.
16
0
 
29
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
Ама, разбира се, Майче! Да кажеш, че в избирателните списъци има мъртви души е все едно да кажеш, че в пилешкото има хормони. Пълен абсурд!
15
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
До среден пръст- Не вярвам и аз чакам десет години да видя посестримата и Масларова в затвора ,а тя си прави лифтинг на сурата...докато има комунисти тази няма да стане..
14
0
 
22
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 10 години
Мая Манолова- харуера и е сполучлив, но софта е тотално сбъркан!Иска преинсталиране. Дали е възможно? Тоз модел май са тъй.
13
0
 
9
 
! Отговори
55 преди 10 години
МАКЪР......
12
0
 
28
 
! Отговори
А Б В преди 10 години
Червената Лъжкиня иска пак да си прави опицветски далавери, ама не минават.
11
0
 
20
 
! Отговори
55 преди 10 години
Права е неоснователно е -ами той кодекса за ПРЪВ ПЪТ е пак същия......
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как е неоснователно бе *** ти с козметични промени ли ще лъжеш народа
9
0
 
41
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Тая *** е доказала хиляди пъти, че за нея важи и е правилно само нейното мнения. Даже и на Миков се цупеше на няколко пъти, че я поправи. А като я питаха един път за поправката Ванко1 направо заекваше и накрая пак го изкара, че тя е правата. Червената напаст ни върна десетки години назад във времето. България не е в 21 век с тая чума а в 20.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази с нейната партия трябва да си ходи. Но пък и ние си избрахме един президент, който не знае къде се намира и няма абсолютна представа защо е там. Така ,че няма какво да се сърдим на това което ни се случва, след като си избираме БСП, ДПС, ГЕРБ, Атака. Ние сме за................
7
0
 
40
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Има една приказка където една жена като се удавила мъжът и карал хората да я търсят срещу течението ,защото винаги е била на обратно.Това важи и за тази пишман депутатка пребулена като Кюстендилска слива.Президентът има право да върне кодекса.