Национализация на ЕРП-та=1.6 млн., изчислиха Реформаторите

Управляващи и опозиция участвали в ограбване чрез "Южен поток"
Обновена: 20 мар 2014 19:29 | 20 мар 2014 19:24, Веселина Йорданова
65
Национализация на ЕРП-та=1.6 млн., изчислиха Реформаторите
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Над 1,6 млрд. лв. ще струва на държавата, ако се стигне до национализация на електроразпределителните дружества, изчислиха от Реформаторския блок. Сумата ще е само за изкупуване на собствеността на дружествата при постигане на търговско-финансово споразумение, към нея трябва да се прибави и изкупуване на дълговете им, обясни на пресконференция бившият енергиен министър Трайчо Трайков, член на Съвета по енергетика към Блока.

Според него действията на управляващите са "цирк до евроизборите" и е немислимо това да се случва в страна-член на ЕС спрямо частна собственост. Той ги определи като паническа стъпка, чиято цел е да покрие липсата на пари в сектора.

Още по темата
Трайков коментира още, че ако все пак дружествата станат държавни, вероятно цената на тока ще се повиши.

Като изход той препоръча да се оптимизират разходите в държавните енергийни предприятия. Оптимизирането на приходите също се налагало, като това може да стане чрез въвеждане на пазар на балансираща електрическа енергия.

Реформаторите подкрепят и предложението на ГЕРБ държавата да върне на БЕХ близо 200 млн. лв., вложени в проектната компания "Южен поток-България", тъй като на практика работа по проекта няма, предаде БТА.

Според Реформаторския блок причината българският парламент да не приеме позиция по кризата в Украйна е "зависимостта на всички парламентарни партии от корупционните схеми на Кремъл".

"И управляващи, и опозиция участват в ограбването на българските данъкоплатци чрез "Южен поток" по същата схема, по която бяха откраднати 2 млрд. лв. в гьола "Белене". През "Южен поток" ще бъдат източени 4 млрд. лв. от бюджета и енергетиката в полза на консорциум от частни интереси, а всички тези пари ще бъдат платени от нас чрез сметките и повишените цени", се казва в позиция на Блока, приета днес на извънредно заседание на Изпълнителния съвет и прочетена от Радан Кънев.

Според Реформаторите българският национален интерес изисква силна обща европейска политика, която да гарантира евтин газ за домакинствата и фирмите у нас.

Блокът настоява страната ни да има твърда позиция срещу "анексията на Крим", а нашите представители в Европа да осигурят гаранции за ускорено приемане на България в Шенген, за енергийна и военна сигурност, за достъп до газ на цени, които плащат богатите западни държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
9
 
! Отговори
васко преди 10 години
Реформаторският блок трябва спешно да се преименува от РБ в ТБ , тоест Тъпунгерски Блок !
17
0
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
До Анонимен (19):Сополанко, пий си хапчетата, че от опорните точки тотално си загубил връзка с мозъка. Лазаров да не ти прати барети да те въдворят на 4 км, че гледам напоследък е модерно лудите да ги прибирате с барети.
16
2
 
10
 
! Отговори
атакис' преди 10 години
Продай за една стотинка, продай за един милиард!Брао, брао, скъпи либерасти, мозъчни абсцеси, ционистки майко-продавци, бивши червени *** и мутроидни шизофреници!До 2050 тука ще има само кучета и котки и ***!
15
3
 
8
 
! Отговори
skatelite преди 10 години
До #15 е неееее .. няма такава глупост. Стандарта в развитото соц общество до 1989 беше да ядеш шпеков салам и да се радваш на суджук и кока кола ако познаваш продавачката. Стандарта беше да чакаш 10 години за кола и да се радваш, че БКП са решили долара да струва 50ст. (нищо, че само богопомазаните имаха долари). Стандарта беше да се облизваме пред Корекома и да завиждаме на съседчето, на което са му купили дъвка в тубичка, докато си дояждахме байкалчетата и бонбоните лакта. ***.
14
4
 
10
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До Анонимен 19Лъжец! Всеки човек, който е излизал от България в посока цивилизования свят, знае много добре как живееха хората там по това време и как се живееше тук. Дрънкайте си опорните точки и не се опитвайте да импровизирате, че ставате много смешни, чак жалки.
13
1
 
15
 
! Отговори
п преди 10 години
ЕРП-тата да бъдат осъдени по основата на безизвестния одит от 2005, където има брутални нарушения!!!Не ние на тях, а те на нас имат да плащат!!!Кой ни продаде на тия бе?Те ни точат парата, това е държавен монопол, с гарантирана печалба!!!!Обир!!!Къде се мъжете с топки!?!?!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Доколкото си спомням мин. председателя на Унгария постави ултиматум на техните ЕРП-та да намалят с 20% цената на тока или да напускат и си останаха... и намалиха тока.Дано и ние скоро се сдобием с такъв водач ала Стефан Стамболов! Да живее България!
11
0
 
2
 
! Отговори
Митьо преди 10 години
Милиони, милиарди, бухай яко
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КНК,САМИЯТ ФАКТ,ЧЕ СИ СЕ ИНИЦИИРАЛ, ДОКАЗВА КОЙ Е ***. А ЗА ЖИВОТА ПРИ СОЦИАЛИЗМА, НАЙ-ВЕЧЕ В РАЗВИТОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО, КОЕТО ОЗНАЧАВА ОТ 1971 ДО 1989 ГОДИНА- И ШВЕЦИЯ НЯМАШЕ ТАКЪВ СТАНДАРТ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА- ТАКА ЧЕ СЕ СКРИЙ- ТУК САМО НЯКОЙ 22 ГОДИШЕН МОЖЕ ДА ТИ ПОВЯРВА !
9
4
 
9
 
! Отговори
RED 4EP преди 10 години
До КНКедни и същи злобарски мантри въргаляте ,***...сините сте аут!
8
5
 
13
 
! Отговори
дядо преди 10 години
София няма да подкрепи въвеждането на икономически санкции спрямо Русия, заявил е днес българският премиер Пламен Орешарски след пристигането на срещата на върха на ЕС.Трябва да отбележа, че ние не бихме подкрепили широки икономически санкции без оценката им на влияние, доколкото нашите оценки показват, че ще се окажем сред страните, които най-сериозно от всички ще пострадат от тях, - казал е Орешарски.Българският премиер е допълнил още, че ако става въпрос за въвеждане на санкции, е необходимо също да се обсъдят и компенсаторни механизми
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"СИНИТЕ" СА ПРОСТО БОЯДИСАНИ ЧЕРВЕНИ- ВСИЧКИ ЗАВОДИ ГИ ПРОДАДОХА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ *** И ЕВРЕИ ЗА ЕДИН ДОЛАР. А ИВАН КОСТОВ ДА ВРИ В АДА !
6
8
 
5
 
! Отговори
КНК преди 10 години
"Опорните точки" в действие !!! Колко гладък мозък трябва да си за да ръсиш хвалебствия за 70 години провал на държавата начело с БКП(БСП+ДПС+ГЕРБ+АТАКА+НДСВ+ББЦ) ??? Живееш като клошар и се радваш на дребните трохи от крадците ??? Вече 70 години с убийства,кражби и терор бутат държавата ни към пропаста , прогониха 3 млн българи в чужбина , а вие се радвате ???
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ЗАГЛАВИЕТО- МИЛИОНА, В СТАТИЯТА- МИЛИАРДА- ЕГАТИ СМЕШНАТА "ИНФОРМАЦИЯ" ! А РЕФОРМАТОРИТЕ- Т.Е КОСТОВ ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И ДА КАЖЕ КАК РАЗПРОДАДЕ АКТИВИ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 30 МИЛИАРДА ЗА 3 МИЛИАРДА, ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ГОВОРИМ С РЕФОРМАТОРИТЕ. И КУКУВИЦАТА КУНЕВА ДА КАЖЕ КОЛКО ВЗЕ ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА 4 И 5 БЛОКОВЕ И КОЛКО Й Е КОМИСИОННАТА ЗА ЗАЕМА ОТ ПАРИБА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ И КАК ТОГАВА Е БИЛА "ЗА" БЕЛЕНЕ, СЕГА Е "ПРОТИВ"- ЕДИН ФАЙТОН СМЕШНИЦИ И РЕНЕГАТИ, ПЪК АКЪЛ ДАВАТ !
4
8
 
8
 
! Отговори
КНК преди 10 години
До Анонимен 7СИНИТЕ УПРАВЛЯВАХА САМО 4 ГОДИНИ И СПАСИХА СТРАНАТА ОТ РАЗРУХАТА НА БКП/БСП И ВИДЕНОВ !!! С нагли лъжи спряха спасението на България за да я върнат по ПЪТЯ НА РАЗРУХАТА НАЧЕЛО С БКП И САТЕЛИТИ !!! Вече 70 години "успешно" управление и като резултата ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО СТАНДАРТ В ЕВРОПА !!! ДЕРЗАЙТЕ ,С ЧЕРВЕНИТЕ НИ ЧАКА НОВ ВРЪХ - ПОСЛЕДНО МЯСТО В СВЕТА !!!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко милиарда лева струват закритите реактори в АЕЦ "Козлодуй"?Кажете и тази цифра, тя е плод на ваш човек.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нула лева ще струва, защото ЕРП не изпълняват договорите си и не поддържат мрежата и постоянно има аварии. При неспазване на един договор от ЕРП, той се разваля и ЕРП трябва да платят 2 милиарда лева неустойка.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищо не е като сума. Др. олигарски за 6 месеца пласира 4 милиарда дълг. А кой ша го плаща - *** които останат тука!