МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение
Обновена: 29 апр 2014 19:58 | 29 апр 2014 19:57, Елка Василева
94
МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС
Сергей Наришкин. Снимка: архив, Reuters

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Това се казва в изявление на говорителя на МВнР по повод публикации в медиите за посещението на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Изявлението е разпространено от пресцентъра на министерството.

Още по темата

По-рано днес Волен Сидеров обяви, че „Атака” ще поиска оставката на министъра на външните работи Кристиан Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин. „Наришикин трябваше да е в България след Белградската среща на 7-8 май. Ще посъветвам председателят на Народното събрание Михаил Миков да го покани и да видим какво ще направи Брюксел, дали ще бомбардира София, дали ще го арестуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката”, заяви Сидеров

МВнР обаче информира относно предварително планираното посещение в България на делегация на руския парламент, ръководена от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин, в периода 6-8 май, че спрямо Сергей Наришкин са наложени и действат следните ограничителни мерки на ЕС: забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС; замразяване на всички финансови средства съгласно Решение на Съвета на ЕС от 21 март за изпълнение на решение относно налагането на ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна и прилагащи регламенти от 5 март и от 17 март.

Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и  задължителни за изпълнение, се посочва в съобщението.

Решението  на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. - деня на публикуване в Официалния вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой е патриот то той трябва да е за страната си. А не за друга държава. Колкото нелепо и опасно е САЩ да ни командват и на тях да се кланим, същото е и за Русия. Не доумявам психо болния Сидеров защо плюе една страна а друга не.... смешен става. Добре ме му изтича времето...
38
5
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
Российский вице-премьер Дмитрий Рогозин, проанализировав санкции США против ракетно-космической промышленности России, предложил американским коллегам впредь доставлять своих астронавтов на МКС с помощью батута.
37
16
 
12
 
! Отговори
долу сидер ага преди 10 години
Сидеров е ***, застъпниците му са ***. Подмасата стои сидеров. Защитаващитето герои за една пица продават страната си и цивилизованият свят. Долу сидеров ага!
36
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е истински ***. Съветска *** закриляна от съветското и съветската цацаратура. Нали щяхте да съдите този психар бе цацаров? ИЛи в лудницата или в затвора да се прати предателят, а цацаров се доказа като мишок. да се разкарва веднага!
35
10
 
8
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
Волен преди време искаше оставката на вътрешния министър,а сега на министъра на външните работи. Прави заявления само пред медиите,за да бъде център на внимание! Ако се иска оставка,то тя се предлага за гласуване в парламента,но за това на Волен Сидеров не му стиска!
34
6
 
15
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Мне, щом не е сирийски бежанец, не е афганистанец, малиец, нигериец, сомалиец или арабин, значи забраняваме да влиза в България. П.П. А на гореспоменатите им забраняваме да напускат България.Европа на връща 5 хиляди бежанци до началото на лятото, научи Всеки ден". От няколко европейски столици готвят чартърни полети за екстрадирането на имигранти, прекарали нелегално повече от 3 месеца с български паспорти. 90% от тях са от Африка, а не от Сирия, и са били хванати в Европа като престъпници.
33
4
 
21
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 10 години
Безумната съглашателска политика на България рано или късно ще даде "плодове"! Днес А. Милер (Газпром) подписа във Виена договора за Южен поток с Австрия. При тях външния министър е студент, който отстоява интересите на страната си, докато нашия Вигенин сигурно и насраните *** на европейските чиновници целува. Никоя велика страна не допуска да бъде унижавана! Ще си платим за всички тъпотии, които нашите политици сътворяват, лошото е че народа ща плаща , а не те! Господи, дай им разум!
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотия до шия. Нека да видим дали са спазили тъпите решения другите държави, примерно Франция, която скоро също прие руска делегация... Нямам думи и тук някаква пълна мишка обяснява за решенията на ЕС, ами защо гърците не ги изпълняват, защо Кипър не ги изпълнява, елементарно - защото си знаят интереса.
31
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Точно така, в България могат да влизат само хомосексуалисти и лесбийки, никой друг. Разбрах че всичките ни евродепутати подписали за узаконяване на еднополовите бракове и в България. Успех българи. Би било хубаво бракове между хора и животни но това в бъдеще, най-вероятно нормалните скоро ще са малцинство и при кандидатстване за работа ще казват: -ааа, ние от малцинствата не взимаме.......
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не зная кои са приятели на България и кои са врагове.Зная за Ньойския ,берлинския и др. договори,зная ,че по време на 2-рата световна война ,София е бомбардирана от Англия,не от СССР ,въпреки,че бяхме от другия лагер.Зная ,че т.н. ,,западна европа'' ни хариза на СССР,и след това се оказахме ние виновни за това,зная,че русия не е искала репарациите,които и се полагат като победител във войната.....защо сега да е по-различно?Защо си въобразяваме ,че някой в ЕС ни обича?Погледнете отношението им
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е,как за Унгария не са задължителни,само за *** са задължителни.Премиера на Унгария го избраха втори мандат,защото се интересува преди всичко за интересите на държавата,която представлява,не на някакви си корумпирани чиновници от ЕС.
28
5
 
17
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 10 години
На кръгла маса, при закрити врати, европейските лидери взеха решение, България да прекрати всичките си търговско-икономически връзки със следните държави: Русия, Сърбия, Турция, Македония и общо взето всички извън ЕС! На същото заседание, бе взето решение, България да спре изграждането на "Южен поток", АЕЦ Белен, и всички големи проекти!Бе изпратено писмо, с което ни предупреждават да изпълняваме, иначе щяло да има санкции и орязване на фондове!А честито!А за шенген - някъде през 2054годин!
27
20
 
13
 
! Отговори
*007* преди 10 години
Пуснете Наришкин в България , той носи заплатата на др. Сидеров и медал от Путин за защита на интересите на Русия !
26
16
 
13
 
! Отговори
Роки преди 10 години
ХИ, хи,хи,хи.... *** се давят от злоба начело със Сидеров.
25
5
 
20
 
! Отговори
Кирил Маричков преди 10 години
Аз не съм русофоб и никога няма да бъда!Аз не съм от третия пол и никога няма да бъда!Аз не съм либераст и никога няма да бъда!Аз съм просто българин, аз съм българин!
24
13
 
8
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
До Анонимен #36Коя информация наричаш "официална", тази спусната от Кремъл ли? Отвори една уикипедия и виж гранижите на Грузия, виж тези на Украйна. Признати от ЦЕЛИЯ свят, с изключение на руските окупаторчета + разни островни тихоокеански атоли.Осъзнайте се хора, Русия окупира територия след територия, нищо чудно да стигне и до нас след година-две. Единственият ни шанс е членството в ЕС и обединена позиция СРЕЩУ РУСКИЯ АГРЕСОР!
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кое се подобри в България след 7 години членство в ЕС- нищо. Същото си е както преди 2007-***. Стандарта на живот? Не. Здравеопазването? Не. Образованието? Не. Селското стопанство? Не. Енергетиката? Не. Шенген? Не....Кое се подобри в България след 10 години в НАТО- нищо. Армия? Нямаме. Модерно въоръжение? Нямаме, още караме със съветското въоръжение, което спасихме от лапите на НАТО. За сметка на това Расмусен се сети, че България съществува чак сега покрай Украйна. (урррааа)Нищо, нищо, нищо.
22
9
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 10 години
Не зная дали сме роби на ЕС, който ни дава пари, самочувствие и визия, но със сигурност Вие желаете да продължаваме да сме роби на СССР или Русия или КГБ или както си решите напр. ГУЛАГ......
21
7
 
13
 
! Отговори
Откъде на къде? преди 10 години
Откъде на къде Обамата и високомерните и арогантни бюрократи в Брюксел ще казват, кой ще идва в България и кой не? България е държава, а не куче, което го държат на повод и с намордник!
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВЕДНАГА ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТОЗИ ПРЕСТЪПЕН ГЕЙСКИ ЕВРОСЪЗ- ТРЕТИЯТ ПОЛ ЩЕ НИ ДАВА АКЪЛ ????????????????????????