МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение
Обновена: 29 апр 2014 19:58 | 29 апр 2014 19:57, Елка Василева
94
МВнР: Спрямо Наришкин има ограничителни мерки на ЕС
Сергей Наришкин. Снимка: архив, Reuters

Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение. Това се казва в изявление на говорителя на МВнР по повод публикации в медиите за посещението на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Изявлението е разпространено от пресцентъра на министерството.

Още по темата

По-рано днес Волен Сидеров обяви, че „Атака” ще поиска оставката на министъра на външните работи Кристиан Вигенин заради отмененото посещение на Сергей Наришкин. „Наришикин трябваше да е в България след Белградската среща на 7-8 май. Ще посъветвам председателят на Народното събрание Михаил Миков да го покани и да видим какво ще направи Брюксел, дали ще бомбардира София, дали ще го арестуват на летището. Супер нелепо е да се прекратява визита на руския председател на техния парламент, защото Барак Обама решил така. Това е просто нелепо и Вигенин е по-католик от папата. Това е изключително неуместно поведение на външния министър и повод да му поискаме оставката”, заяви Сидеров

МВнР обаче информира относно предварително планираното посещение в България на делегация на руския парламент, ръководена от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин, в периода 6-8 май, че спрямо Сергей Наришкин са наложени и действат следните ограничителни мерки на ЕС: забрана за влизане и транзитно преминаване на територията на държавите-членки на ЕС; замразяване на всички финансови средства съгласно Решение на Съвета на ЕС от 21 март за изпълнение на решение относно налагането на ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна и прилагащи регламенти от 5 март и от 17 март.

Горепосочените актове на ЕС са пряко приложими в България и  задължителни за изпълнение, се посочва в съобщението.

Решението  на ЕС е в сила от 21 март 2014 г. - деня на публикуване в Официалния вестник на ЕС и понастоящем се прилага до 17 септември 2014 г., като подлежи на постоянен преглед. Действието му се удължава или самото решение се изменя, в зависимост от случая, ако Съветът прецени, че целите му не са постигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
12
 
! Отговори
дядо преди 10 години
На тези които ми слагат минуси относно коментара ми за "русофобите",ще кажа-попитайте има ли и един русофил, който да мрази Германия-не няма такъв,защото истината е :-Винаги с Германия,никога срещу Русия!!!
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е смешен циркаджия ..., но не му завиждам, защото руснаците като дават пари - после искат !
17
8
 
2
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
До за 20И двамцата #27 и #28 май трябва да се върнете в час по география. Държава Осетия няма. Има Югоосетински автономен район (даже не е и република) и той се намира в пределите на Грузия. В момента - окупиран от Русия и етнически прочистен от коренното грузинско население там. Също което направиха окупаторите и в Абхазката автономна република.Наришкин - вън от България и Европа! Да си ходи в Азия или на море в окупиран Крим, няма място в европейска България!!!
16
1
 
4
 
! Отговори
* преди 10 години
Ако не сте забелязали, БСП + ДПС + Атака, работят усилено за Русия. Как изведнъж ни станаха близки, особено за Сидеров. Странно нали? Ами вижте новините.Относно мерките, ЕС, според мен няма да има куража да наложи, кой знае колко големи санкции.. това е пара, за сега.
15
4
 
15
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Много ме кефят коментарите на русофобите,плюят,пращат хората с различно мнение да ходят в Сибир,а се имат за демократи,но това не е най-смешното,най-смешното е ,че всички те живеят в домовете построени от мама и тате по времето на соца и са още на тяхна издръжка ;)
14
17
 
8
 
! Отговори
откачих преди 10 години
Докога ще ви търпим с вашата русофилщина, няма ли да излезе този народ и да покаже че Европа е пътя на БГ...
13
1
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
България не е равноправен член на ЕС стига си говорил глупости, не ни приемат в Шенген, нямаме същите правомощия като най-старите членки, дискриминират ни по национален признак, провеждат се антикампании срещу нас, решенията за България се взимат вместо България и ни смятат за второ качество хора ( и това след 7 години членство)
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рублофили,тук е Европа!А не азия.
11
8
 
7
 
! Отговори
монархист преди 10 години
Другарю Сидеров, ако бяхме 16-та република на Русия, както искате вие и те забранят визити на западни дипломати, дали България щеше да има право на вето.. ??
10
8
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
До Анонимен #16Напротив - близо една трета от територията на Грузия в момента е окупирана от Русия. И не грузински военни части навслязоха в Северна Осетия (Русия), а руски в Южна (Грузия). Ясно е кой кого нападна и кой нахлу на чужда територия.
9
3
 
13
 
! Отговори
Death to Imperialism преди 10 години
Ако Наришкин не бъде допуснат на българска територия, БСП ДА ЗАБРАВИ за моят глас и гласа на русофилите. Сега ще видите кон боб яде ли...Не на ЕС и американския колониализъм. СТИГА!
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е като не дойде Наришкин та кво. Света се свърши. Аре стига сте ни занимавали с Русия и нейните проблеми.
7
19
 
11
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
Правилно. Наришкин не е добре дошъл в страна-членка на ЕС! Докато руските окупатори не се разкарат от Украйна и Грузия, така ще бъде, да свиква!
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като се проведе конферентна среща с видеовръзка, брюкселските грездеи могат да си наврат по една права краставица отзад.
5
7
 
15
 
! Отговори
Анти-U$A преди 10 години
ОСТАВКА ЗА ВИГЕНИН!ОСТАВКА И ЗА РАСИМ ПУТЮЛИЕВ!ВЕДНАГА
4
7
 
14
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Мдаммм плюехме ссср,че ни налага какво да правим,а сега лижем задниците на ес и хамерика за същото-какво правим бе хора?!!!До кога ще ни диктуват отвън !!!!!
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей *** лай*ари, вие ли нареждате кой да идва в България и кой не бе, *** долни? Я се усещайте малко бе нагли олиго*рени!
2
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наришкин е свободен да дойде инкогнито, точно както шефа на ЦРУ в Украйна и съдейки по нулевия контрол по летищата ни, никой няма и да разбере, че е бил тук. :)F_ck the EU.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Актовете на ЕС са пряко приложими в България и задължителни за изпълнение"Никой не е длъжен да ви играе по свирката, ***.