Украинците все трябва да почиват някъде, няма да е в Крим

Стойнев: Няма данни, че кризата в Украйна ще се отрази на летния туризъм
7 май 2014 16:29,
61
Украинците все трябва да почиват някъде, няма да е в Крим
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Няма данни, че кризата в Украйна ще се отрази на летния туризъм, съобщи по време на изслушване в икономическата комисия към Народното събрание министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Към момента няма отменени чартърни полети от Русия и Украйна към морските ни курорти. Напротив, очакваме ръст на полетите от Русия от 2,3%", допълни още той.

С цел да се привличат повече руски туристи ще бъдат открити още консулски служби в Русия. Първата от тях ще бъде в Екатерининбург.

Притесненията на Стойнев са свързани с ръста на инфлацията в Украйна, който намалява покупателната способност на хората. "От друга страна и те трябва да почиват. Не вярвам да го направят в Крим", заяви икономическият министър.

Що се отнася до зимния туризъм, данните за януари-февруари показват ръст на туристите от 4,5 на сто през изминалия сезон.

Той допълни, че правителството продължава да работи за популяризиране на България и то не само като дестинация със сезонен характер. През тази година са отделени "пет пъти повече средства за туризъм" и това личи от представянето на страната по международните изложения. По време на изложение в Киев преди месец българският щанд е получил награда от организаторите за представянето си.

В момента се представяме на туристическа борса в Дубай с цел привличане на богати туристи в страната. Рекламираме и повече СПА дестинации и възможностите за голф туризъм, които предлага страната.

Нов закон за привличането на чуждестранни инвестиции подготвя правителството. Целта е намаляване на бюрокрацията, въвеждане на по-гъвкави изисквания, така че да бъде постигната по-бърза реализация на проектите, обясни министърът.

Текстовете на закона са почти готови и той се съгласува с бизнеса.

Освен с новия закон, правителството работи за привличане на инвестиции и чрез запазване на предвидимостта - запазват се размерите на данъците и осигуровките, дългът не расте, страната е добре финансово, категоричен беше Стойнев пред депутатите.

Той посочи още, че всъщност преките чуждестранни инвестиции се повишават, но не и с тенденцията, която ни се иска. През 2013 година размерът на преките чуждестранни инвестиции, влезли в страната, са 1.9 млрд. евро, докато през 2012 година са били 1.72 млрд. евро.

Част от инвеститорите са получили и сертификати от Българската агенция за инвестиции - издадени са 5 сертификата за проекти на стойност 106 млн. евро.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Стойнев, ти на кой свят живееш? В Украйна няма заплати, пенсии. Скоро и храна няма даима с какво да си купят хората. Но Стойнев *** мисли за украинските туристи.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 20 Анонименне ги мисли украинците, сами си надробиха попарата. ние да му мислим
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
украинците и да почиват някъде, то няма да е българия! турция и гърция...
21
1
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Тоя другар Стойнев голям *** ще дойде.
20
1
 
5
 
! Отговори
VB преди 10 години
С руснаците редом :)
19
0
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Това лято няма да им е до почивка.Дано по бързо излязат от това положение.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, сложете ги украинци и руснаци в едни и суши кърорти и после що имало запалени хотели и избити хора.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подхвърлянето на Крим в изказването е гавра с проблемите на хората там!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние забихме нож в гърба на украинците с подкрепата за "Южен Потоп" и те сега за благодарност ще почиват у нас.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа му казва че южен поток няма да се строи тоя лъже бабичките че ще го строи
14
4
 
7
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Историята ни не познава по-смешен министър.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А кризата в Русия ще ни се отрази ли? Над 25% е обезценката на руската рубла за 2 месеца. Или руснаците ще отиват на почивка в Крим? Много, много е босо това момченце!
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората са във война, той на почивка ги праща! В положение на война хората обикновено използват наличните си средства, за да се запасяват с продукти от първа необходимост, поне по история трябва да го е учил!
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе народа не иска експерти бе, не разбрахте ли.Народа си иска калинките на Боко Тиквата да го забавлява с маймунджалъците си.
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам защо, обаче това момче Стойнев много ми е симпатично. Твърда характер. Казва нещо и го прави, без да увърта.Дано има повече такива млади хора и тогава България със сигурност ще тръгне напред.
9
7
 
8
 
! Отговори
американецо преди 10 години
Тоз пелтек е *** като кантонерски петел!а
8
2
 
13
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Абе по тая логика и аз трябва да почивам някъде, но 5-та година ще си почивам вкъщи. Поредното доказателство, че тези не живеят с проблемите на хората и си мислят че всички имат средства за почивка. Колко ли хора ще почиват в БГ? ... пък на украинците най - малката им грижа ще е почивката така като гледам. И моята почивка ми е последна грижа за поредна година ...
7
4
 
12
 
! Отговори
?!?!? преди 10 години
Ехх стойнев червен некадърнико ще фалираш скоро НЕК ДКЕВР и хората ще те гонят с камъни *** ! ОСТАВКА !
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умно момче, не като разносвача на банички от кликата на Мутрата.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя да не се радав толкова, че ако вземат да си спретнат един масов бой по нашето море после туристи нема да видим поне 5-6 години, така че вместо да се хили да предупреди посланиците за по стриктен контрол при издаавнето на визи, даже според мен визи на настоящи и бивши военни и всякакви там партийни функционери въобще да не се издаавт, щото последиците за нас могат да са много неприятни