Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев

"Има много подходящи, България е богата на таланти"
Обновена: 26 май 2014 14:16 | 26 май 2014 13:49, Елка Василева
216
Ще търсим най-успешния кандидат за еврокомисар, обеща Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Reuters

Има много подходящи кандидати, България е богата на таланти. Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, попитан дали има други кандидати за български еврокомисар, освен него самия.

Най-важното е да бъде излъчен кандидат, успешен за България. Не е въпрос само на мнозинство. През 2009 г. след съкрушителната победа на ГЕРБ те решиха да правят каквото си поискат и че когото и да предложат за комисар, ще бъде избран с добър ресор. Знаете какво се случи и как кандидатът се провали и изложи България, коментира той.

Затова БСП и правителството ще търсят кандидат, който ще бъде най-успешен за страната, заяви Станишев. Попитан дали надпартийна кандидатура може да бъде решение при днешните обстоятелства, той заяви, че не това следва да бъде водещо, а качествата на кандидата, авторитетът му в Брюксел и подкрепата за него от ЕП. Това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез нейния еврокомисар, допълни Станишев.

Нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, заяви пък на пресконференция в Европейския парламент в Брюксел Сергей Станишев в коментар за приключилите снощи избори за ЕП.

Беше интересно състезание, най-после активността се повиши, добави той.

ПЕС бе първата, която настоя всяко политическо семейство да има кандидат за председател на ЕК, отбеляза Станишев.

По неговите думи големият губещ от тези избори е Европейската народна партия /ЕНП/, управлявала в последното десетилетие, особено в последните пет кризисни години. Те губят 20 процента спрямо 2009 г., поясни председателят на ПЕС.

Нашите резултати са близки до 2009 г., но нямаме достатъчно подкрепа за голяма промяна в Европа, поясни Станишев.

Той съобщи, че социалистите започват консултации с останалите групи в ЕП за стабилно демократично мнозинство.

Искаме по-честна и справедлива Европа, която не обръща гръб на своите граждани, заяви Станишев.

Той коментира, че на изборите за ЕП в много държави е ставало въпрос за протестен вот и за национална политика.

Станишев определи като тревожен възхода на радикалните и екстремистките партии.

Загрижени сме за възхода на Националния фронт във Франция и на Партията за независимост на Обединеното кралство във Великобритания, това показва, че европейците искат промяна, посочи Станишев.

По неговите думи истинският проблем е политиката, насочена единствено към ограничения на разходите, която не е извела ЕС от кризата, а е донесла още безработица, особено сред младежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rumen221 32Aлo-o-o, rumen221, лъжете , но с мярка ! Борисов охраняваше бай тошо, когато той , вече беше подсъдим, а не диктатор, това всъщност му прави чест! Колкото до "партийната книжка", Вашите душеприказчици, просто изтриха БКП и написаха БСП, ако някой не иска да става за резил, просто запазва оригинала за спомен!И още, ще ми посочите ли някой от факторите в БСП, който да на е милионер, и да е ПРОЛЕТАРИЙ ?
50
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ПЕС също има мандатност, така, че никой не е абониран за този пост.Само Боко е абониран да е министър - председател.И се сърди, че са му взели играчката.А като направи президентска република и го изберете за президент, остава му да го изберете и за Господ.Лошото е, че винаги си оставате блюдолизци.За сведение, от обед, само около 30 души е разликата на енп от останалите партии.Това няма да й позволи, както на Боко, преди, да вее байряк.Браво на румънците!Те са по-далновидни и умни.
49
2
 
54
 
! Отговори
лузър преди 10 години
Стaнишкооо, послушкооо, ти зaгуби, моето мое. И не се прaви нa треснaт, a подaвaй остaвкa веднaгa
48
20
 
32
 
! Отговори
Bubbles преди 10 години
До Анонимен(40)Ами те май всички гласуващи за ГЕРБ са образовани колкото теб, това обяснява виждането ми че тая държава е пълна с некадърни тиквеници с хартийки(дипломи) и с високо самочувствие без покритие.
47
1
 
47
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
До Гледам Тв Станишев е най-големият талант по загуби на избори. Може да предложи себе си като такъв.
46
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
stanishev veche si mi lybim , blagodarenie na teb bsp vinagi gubi , az napravo da glasuvam drugia pyt za teb vmesto gerb
45
1
 
50
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Съсела да прати Кюстендилското кречетало ,защото такова чудо там не са виждали.
44
1
 
53
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Да похарчиш милиони за клипове и купуване на гласове на социологически агенции и медии, да впрегнеш целият държавен апарат да работи за каузата ти в това число и прокуратурата да плащаш на форумни ***,да си авангарда на цяла една европейска партия-ПЕС, за да биеш човека прочел само една книга през живота си и пак да си след него колко некадърен трябва да си? Как може да лъжете хората че имате потенциал а един евродепутат да не можеш да посочиш???Олицетворението за наглост и безочие-Станишев!
43
2
 
49
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Кой си ти да предлагаш еврокомисар? Трябва да си завреш главата в *** и да не се показваш че мутрата Борисов където не те е срещнал там не те е бил.Вече трябва да си наясно другарю Станишев че краят ти е дошъл и освен да си грабваш челядта - твоята и на Моника и да се вдигнете някъде в чужбина да си харчите милионите друго не ти остава.
42
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 45Само че, нашият кумир не се натиска да става шеф на ЕНП, няма такиква амбиции, за разлика от вашия идол :)
41
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радвате се на собствената си простотия, защото си казвате - и ние сме като него и се кефите.За това се радвате, нещастници!
40
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моника Станшевва е най-подходяща ... хахахаха
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз пък не съм си върнал пионерската връзка...
38
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите приемат за будали, онези които гласуват без да им е платено. Каква демокрация?! На нас ни трябват китайски наказателен кодекс, за да се оправим.
37
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
....ОБАЧЕ ЕНП Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЯ В БРЮКСЕЛ! МНОГО Е ИНТЕРЕСНО И МНОГО НАГЛО КАК ТОЗИ СЪСЕЛ ПРЕНАСЯ РИТОРИКАТА СИ ОТ СНОЩИ В БРЮКСЕЛ! САМО ЧЕ ТАМ НЯМА КОЙ ДА МУ ПОВЯРВА И ОТ ПЕС ВЕЧЕ СА МУ НАМАЗАЛИ СКИТЕ! НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ САМ ОСТАВКАТА КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЕС! В БГ МОЖЕ И Д АМУ С Е РАЗМИНЕ, НО В ЕВРОПА ПРОВАЛЪТ Е НЕМИСЛИМ БЕЗ ОСТАВКА! НОМЕРАТА МУ НЯМА ДА МИНАТ! ТАКА ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ Е ГЕЙЗЕРА! ***!
36
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представете си вашия кумир като шеф на Европейската народна партия, как изглежда, ще простя на природата,а за глупостите, които ръси, не искам българите да бъдат представяни като долнопробно инфантилно поведение.Представете си- на какъв език, с какво икономическа и обща култура?Това, че се хвърля да награбва Меркел няма нищо общо с политическата култура.Няма да се изненадам, когато с "бащиния" си Фалкон закара селския отбор и чалгаджийките там.Срам ме е заради добрите българи!Срам
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България истински таланти не останаха, умните хора се изнесоха. А дори и да имаше, вие пак ще изберете поредния ***, дето може само да следва заповеди и да си действа опорните точки!!! СерГей - какво стана с голямото ти самочувствие?
34
1
 
50
 
! Отговори
Дама преди 10 години
Да,България има много таланти,но ти не си сред тях!!!
33
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев, остани още едни избори, че Боко, подобно на Реал, да направи една "Десетка" срещу теб :)))))))))Дотук те е бил 9 пъти на избори, а ти него - нито веднъж.
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименDali po tazi pri`ina po-obrazowanite glasuwat za GERB, a negramotnite - za BSP i DPS ?