Поведението на Станишев показва политическа нестабилност

КСНС е безпредметен без оставка, смята Бъчварова
Обновена: 16 юни 2014 14:08 | 16 юни 2014 10:13,
110
Поведението на Станишев показва политическа нестабилност
Снимка: Bulgaria on Air

Поведението на лидера на БСП Сергей Станишев е резултат на политическата му непоследователност. Така Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, коментира омекотяването на тона на Станишев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на левица се съгласи с Борисов, че на страната ни е нужен диалог.

Бъчварова припомни, че само преди седмици Станишев е заявил, че няма да позволи на ГЕРБ да се върне на власт. По думите й не Станишев е човекът, който ще казва оттук нататък какво ще се случва в политическия живот на страната. Според нея това, което ще се случи, е на първо място в ръцете на избирателите, а след това и в ръцете на едно ново ръководство на БСП, с което ще може да се проведе диалог. „Ясно е, че без диалог не може да се управлява страната. Имаме правителство, но то не работи, имаме парламентарната институция, но тя зависи от това дали един депутат ще стигне до пленарна зала“, добави още тя.

Според Бъчварова е изключително тревожен фактът, че две седмици правителството не си подава оставката, въпреки че има официално снето политическо доверие. „Това е най-силен симптом на политическа нестабилност“, заяви тя. По думите й прогноза за предстоящите избори не може да се направи все още, тъй като фактически не е подадена оставка. Именно затова според нея предстоящият консултативен съвет при президента е безпредметен.

Бъчварова определи края на септември като най-реалистичен за провеждането на предсрочния вот. Тя подчерта, че има срокове, регламентирани от закона, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Румяна Бъчварова коментира и визитата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в САЩ, в която е участвала и тя. Според нея е станало ясно, че ГЕРБ е партията, която в момента може да осигури политическа алтернатива.

„Посланието на американската страна е, че те са много разтревожени от това дали България може да изпълнява своите основни задължения на евроатлантически партньор“, посочи тя. По думите й в ситуацията с конфликтите в Украйна и Ирак България внася допълнителна несигурност у партньорите ни. „Има хвърляне на прах в очите на партньорите ни и задкулисно решаване на проблемите ни, което не е в интерес на цялата евроатлантическа общност“, добави още тя.

Бъчварова се съгласи с мнението на лидера на ГЕРБ, според когото България изглежда разкрачена и нестабилна, като даде за пример проекта „Южен поток“. „Договорите с Южен поток се оказват политически на Русия за заобикаляне на Украйна“, посочи Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
71Кой продаде последните държавни дялове от Енергетиката? Кой назначи физкултурник в управителен съвет там срещу скромните 34 хил. заплата, а блееше по телевизията, че не може да е гладна жена, със златен пръстен.Това е цинизъм!Окраде здравната каса, потроши сума народна пара да се разгелдисва с интелектуалните селски тарикати от съседния му двор с държавните самолети.Дере слуха на смислените хора с ограничения си уличен изказ и поведение.
60
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква по-голяма стабилност да си сигнеш тлъстия *** *** и да скимтиш в краката на Бжежински. Нима Бжежински е *** и не разбира кой седи насреща му? Просто си търсят подходящото алчно непораснало момченце, но послушно срещу парички, да ни направят наистина на матриал, а България - на територия.Каквито и мантри да произнасяте - българският народ не заслужава да го управлява мутра!На всичко отгоре и ще ни задължават да гласуваме за тези ***!Учат го, как да уйдурдиса изборите.
59
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Бъчварова, не разбрахте ли че народът НЕ ВИ ИСКА??!!А защо ли? Краднати 6млрд.лв (4,5млрд от хазната и 1,5млрд от НЗОК);фалирали 300 000 малки и средни фирми;безработица от 6,8% на 13%; ТОТАЛНА ПОЛИЦЕЙЩИНА НА ЦВ.ЦВ.;пълно замразяване на песии и заплати (разбирай увеличение на похода към гробищата, пардон ГРОБ); десетки откраднати бизнеси;невъзстановено ДДС за милиони и мн.мн.други. С камъни и дърве ви изгониха, но оня пак бил единствен най-подходящ за премиер??? СМЯХ!!!
58
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са полически гейо.е - хем не могат, хем искат
57
8
 
24
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
И ако тройната коалиция не бяха олигарси, здраве му кажи: Царо си прибра имотите (за което беше дошъл), Доганчо взе 2 милиона само за Цанков камък, а Станишко направи на банкершата Моника две ***, за да узакони членството си в олигархичните кръгове (и разкара журналистката, щото от нея кяр никакъв). После заради енергетиката свали законно избраното правителство и зауправлява под командата на ДПС, докато вече им е пречка. Някой да му пука за България? О, да, Бойко е виновен бе! Ура БСП/ДПС
56
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е, как няма оставка! Вчера при Кеворкян Майчето Манолова каза, цитирам:"дефакто оставка на правителството има"!
55
6
 
17
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Куку, форумните тролчета! Куку, "избирател"! Станишко се кълнеше точно в края на мандата на тройната коалиция, че световна икономическа криза няма или ако има, тя не засяга Б-я; че сме просперираща и богата държава в резултат на тяхното управление...е, тогава загубиха изборите с гръм и трясък, щото тия приказки бяха за червените наивници. От тогава Б.Б. стана "сатана" и Серго е обладан от ярост, обаче освен да плюят какво направи БСП за хората за 1 год? Какво, а? Обаче Серж се ожени за Моника!
54
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко идвай по бързо,че вдигнаха с 3лв. пенсията за старост и добре,че беше ти да ни уведомиш,че с тези 3лв. се фалира държавата.Идвай,че фалира енергатиката раята трябва най-малко с 20% отгоре да плаща за да я спасиш.Идвай,че ти объркаха ограбването на пенсионерите с цели 4 месеца.Идвай,че ни обеща 24% ДДС.Идвай,че трябва да продаваме БДЖ,ВМЗ и Български пощи.Идвай,че дизела е под 2.80лв.Идвай,че връщат ДОД на мин.раб.заплата.Идвай,че вдигат пенсиите от юли.Идвай,съсипаха ни.........
53
8
 
22
 
! Отговори
Да така е...... преди 10 години
БСП - фабриката за илюзии на България. Още от време Луканово. Това беше директивата - да се създаде удобна и контрулируема опозиция, да се разграби националното богатство на България, да се разруши цялата индустрия, туризъм, селско стопанство, армия и тн. Демоните на разрухата идват точно от тази партия - всичките! Всички правителства са били с явното или задкулисно участие на БСП. Защо след всяко управление на БСП България фалира? Няма едно нормално правителство от тази партия. Само кражби.Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/06/16/kabinetyt-si-otiva-zaradi-narushenoto-partnio
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAVSQKADE I VAV VSI4KI POLITI4ESKI SILI - BKP- BSP . GERB , ONOVO UMRQLOTO NDSV . VAV ATAKA , I PRI BABEREKOV . DA NE GOVORIM V REFORMATORSKIA BLOK NA4ELO S BA6 KUKUNEVA . UJ SME V BALGARIA
51
15
 
22
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
Ккава алтернатива може да бъде ББ?Четири години се оправдаваше с кризата,профука парите,"начеса си крастата" като мин.председател,не вдигна 1 лв. заплатите,но на своите раздаде милиони и пр.Тази мутра не трябва да помирисва повече власт.Американците знаят,че ББ обича да го четкат и направят ли го,ще получат каквото си поискат.Българите трябва наистина да нямат памет,за да гласуват отново за ББ.Това е обидно,срамно,ненормално за съвестните безпартийни,работещи и отговорни българи.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До стефанКак да не знаеш, нали при Станишко цъфна и върза ? Нали. ако са на власт и юли месец, щели да ми увеличат пенсията с 3лв - от година го приказват, лошото е само, дето решиха да приберат дивидентите от държавните предприятия сега, защото нямало да стигнат парите и за пенсии юли и за крадене !
49
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожо, вие сънувате, лъжете или си вярвате. Кога точно, кой и с какво решение е снел политическото доверие от Правителството? Това,че родоотстъпника Борисов, предал държавата си на ЦРУ и Обама сънува розови сънища за някаква си победа, за негово управление, всички го знаем. Не може ли все пак, щом сте толкова осведомена и вие да му подскажете, че е рано да слага тигана, щом рибата все още е в морето? И внимавайте с напъването, да не родите мишка!
48
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожо, вие сънувате, лъжете или си вярвате. Кога точно, кой и с какво решение е снел политическото доверие от Правителството? Това,че родоотстъпника Борисов, предал държавата си на ЦРУ и Обама сънува розови сънища за някаква си победа, за негово управление, всички го знаем. Не може ли все пак, щом сте толкова осведомена и вие да му подскажете, че е рано да слага тигана, щом рибата все още е в морето? И внимавайте с напъването, да не родите мишка!
47
0
 
3
 
! Отговори
#58 преди 10 години
Ти леле се изказа много дълбокомислено и издалече, АК-47 в случая върши по-добра работа. Къртя, чистя, извозвам, ако те интересува.
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До илия 44Станишев се е изучил как да брои копчетата на униформите на съветската армия !
45
7
 
12
 
! Отговори
леле, преди 10 години
как посягат на свещената крава. Това е руска троянска свещена крава, начело на БГ-то. С каква страст придворните ***-клакьори бранят хълма. Обаче, само с ГЕРБ напред! Вън чужденците и други техни мекерета от властта!
44
1
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
Срамът е и за общество, което позволява не просто да държи на власт циничен към хората и корумпиран политически елит, а и позволява подобно отношение към себе от страна на държави, мислени доскоро като идеал за демокрация!
43
6
 
0
 
! Отговори
до рафа преди 10 години
Обичам земетресения, най-вече заради самото им тресене. Друс-друс..
42
13
 
12
 
! Отговори
На изборите: преди 10 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ РУСКИЯ РЕКЕТ И АГРЕСИЯ!"ДОЛУ ПУТИН И НЕГОВИТЕ АГРЕСИИ"ДОЛУ РУСКИТЕ РУШВЕТИ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!"ДОЛУ РУСКИЯ РЕКЕТ"