Поведението на Станишев показва политическа нестабилност

КСНС е безпредметен без оставка, смята Бъчварова
Обновена: 16 юни 2014 14:08 | 16 юни 2014 10:13,
110
Поведението на Станишев показва политическа нестабилност
Снимка: Bulgaria on Air

Поведението на лидера на БСП Сергей Станишев е резултат на политическата му непоследователност. Така Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, коментира омекотяването на тона на Станишев към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на левица се съгласи с Борисов, че на страната ни е нужен диалог.

Бъчварова припомни, че само преди седмици Станишев е заявил, че няма да позволи на ГЕРБ да се върне на власт. По думите й не Станишев е човекът, който ще казва оттук нататък какво ще се случва в политическия живот на страната. Според нея това, което ще се случи, е на първо място в ръцете на избирателите, а след това и в ръцете на едно ново ръководство на БСП, с което ще може да се проведе диалог. „Ясно е, че без диалог не може да се управлява страната. Имаме правителство, но то не работи, имаме парламентарната институция, но тя зависи от това дали един депутат ще стигне до пленарна зала“, добави още тя.

Според Бъчварова е изключително тревожен фактът, че две седмици правителството не си подава оставката, въпреки че има официално снето политическо доверие. „Това е най-силен симптом на политическа нестабилност“, заяви тя. По думите й прогноза за предстоящите избори не може да се направи все още, тъй като фактически не е подадена оставка. Именно затова според нея предстоящият консултативен съвет при президента е безпредметен.

Бъчварова определи края на септември като най-реалистичен за провеждането на предсрочния вот. Тя подчерта, че има срокове, регламентирани от закона, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Румяна Бъчварова коментира и визитата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в САЩ, в която е участвала и тя. Според нея е станало ясно, че ГЕРБ е партията, която в момента може да осигури политическа алтернатива.

„Посланието на американската страна е, че те са много разтревожени от това дали България може да изпълнява своите основни задължения на евроатлантически партньор“, посочи тя. По думите й в ситуацията с конфликтите в Украйна и Ирак България внася допълнителна несигурност у партньорите ни. „Има хвърляне на прах в очите на партньорите ни и задкулисно решаване на проблемите ни, което не е в интерес на цялата евроатлантическа общност“, добави още тя.

Бъчварова се съгласи с мнението на лидера на ГЕРБ, според когото България изглежда разкрачена и нестабилна, като даде за пример проекта „Южен поток“. „Договорите с Южен поток се оказват политически на Русия за заобикаляне на Украйна“, посочи Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От връх Бузлуджа ни обстрелват с огнестрелни изпражнеия, но скоро чинията им ще се търколи.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До шамшалата ALL SUPPORTERS OF THE RED COMMUNISTS ARE ASSHOLES AND CUNTS.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НА ИЗБОРИТЕ : MNOGO SI PRAV -VSICHKI PUTIOVTZI I PUTKINI NA MATUSHKATA IM PUTINA.
38
3
 
8
 
! Отговори
vitosha преди 10 години
стефчо, иво... кутевчета златни. чудно ми е за колко ли лижете, че напоследък закъсахте за кинти
37
16
 
7
 
! Отговори
иво преди 10 години
Герб не трявба никога повече д абъдат в парламента.
36
20
 
7
 
! Отговори
илия преди 10 години
Станишев е умен и разумен човек за разлика от Боко тиквата.
35
17
 
11
 
! Отговори
стефан преди 10 години
Герб и Бойко ни убиха от мизерия друго не знам.
34
0
 
7
 
! Отговори
citizen преди 10 години
"Хаха...", само да те светна, че в КТБ на Василев, има 4.5 милиарда депозити на български граждани.Накрая сметката пак ще я платим ние...
33
1
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,ха,хааааа преди 10 години
Избивайте се ,бе ....."поръчвайте" се ВЗАИМНО!!!Като Д.Пеевски и Ц.Василев за парите от Русия за "южен поток"!Това е единственото спасение за България!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A TO V BKP - BSP AMA HI4 NQMA . A UKRAINSKIA BA6 GEI SERGEI KAKAV E . O6TE EDNO PRIZNANIE ZA KRAVNATA VRAZKA MEJDU 4UFUTITE OT BKP . BSP I GERB . ZA OT ATAKA I DUDUKOV DRUG KOMENTAR . EDINIA BADEMOV HODI DA SE OT4ITA PRE KAK VARVI SASIPVANETO NA BALGARIA , A DRUGIA OTIVA V ZADGRANI4NOTO PREDSTAVITELSTVO NA V AMERIKA TAM DA SE OT4ETE
31
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако народа отново се излъже да гласува за ГЕРБ още четири години ще слушаме как тройната ламя ни е изяла парите,както правеха предишните 4 години и хората пак ще духат супата,а те ще стват все по-богати.Мисли народе.Ако отново те излъжат,значи си заслужаваш съдбата.
30
2
 
5
 
! Отговори
vmz преди 10 години
Само идйоти ли останаха в този форум, или все още плащат на ***.
29
12
 
9
 
! Отговори
НА ИЗБОРИТЕ : преди 10 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТОЗИ , КОЙТО ИЗВИКА:ДОЛУ РУСИЯ И ПУТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕ - НА РУСКИЯ РЕКЕТ И АТРЕСИЯ!!!!
28
5
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
На запад и в САЩ не разбраха ли, че в Герб са повече комунисти отколкото в БСП. Те обаче са послушните комунисти, "нашите комунисти", които трябва да подкрепят за да няма различни мнения, народът да се настройва един срещу друг и да не мисли как да излиза от кризата, омразата и злобата да ни разяжда. Така се управлява по лесно и се прокарват чужди интереси. Никой не мисли за обикновения човек за трудностите, които трябва да преодолява за да осигури собственото си съществуване и развитие.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от ***.Да дойде Иван Костов и да оправи държавата.
26
3
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Гладна кокошка просо сънува. А гладно прасе като теб, ще се храни с жълти стотинки от жалки форуми! Продължавай да грухтиш!
25
5
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 10 години
Като ти гледам поста,по-*** си от вожда.Вие затова си се харесвате,защото си приличате.
24
6
 
6
 
! Отговори
емо преди 10 години
тази е една от най- големите гербаджийски изчадия,*** на заговора за унищожение на българския народ на сащ и израел.прочифутската партия герб обслужва този заговор
23
6
 
9
 
! Отговори
ваня преди 10 години
Нещастница си ти, Бъчварова! Продажна женица, докопала се до келепира! Бива, бива наглост, ама прехвърляш всички граници с хамелеонството си!
22
4
 
7
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 10 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! 25Борисов е финансово,сексуално и духовно зависим не уравновесен себичен финансов пънкар ! Демек си е от нашите , та какъв е проблема?