Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!

Той не се притеснява, че за втори път ще назначава служебен кабинет
Обновена: 18 юни 2014 18:57 | 18 юни 2014 14:52,
79
Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!
Президентът Росен Плевнелиев участва в церемонията по откриване на нова производствена база на фирма "ABB" в град Раковски,Пловдивска област. След прерязването на лентата президента разгледа производствените цехове на фирмата, Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев призова за смирение лидерите на политическите сили. Коментарът той направи, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви "война и реваншизъм до дупка", тъй като по думите му БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, и скъса демонстративно в парламента споразумението, постигнато на КСНС вчера.

„Аз апелирам към всеки един от политическите лидери да не развалят постигнатото и с повече смирение към гражданите да работят за стабилност. Убеден съм, че сме на прав път, малко повече смирение, защото ако сега отново политическите лидери се върнат към агресия и политическо противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена”, коментира президентът в Раковски. 

Още по темата
Държавният глава е категоричен, че през август и септември държавата ще се управлява от съставен от него служебен кабинет.

„Нека да е ясно, че като държавен глава ще посоча министър-председателя и ще посоча всеки един от министрите.”, каза още Плевнелиев.

Той не се притеснява, че ще бъде първият президент в най-новата ни история, който ще съставя второ служебно правителство в рамките на мандата си.

„Аз съм президент, но аз съм и инженер, свикнал съм, като пипна нещо, да го направя да работи по-добре, затова за мен не е проблем дали ще назнача за втори, или за трети път служебно правителство. Знам как да го направя и ще се справя”, категоричен е държавният глава.

Президентът посочи, че до края на мандата си сегашното правителство и Народното събрание трябва да извърши няколко неотложни задачи.

„Не мога да кажа на правителството коя да е кандидатурата за еврокомисар и какво да прави с „Южен поток”, при положение, че тръбите вече са на пристанището в Бургас”, коментира още Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е задал съвсем различна посока – на разум и диалог, а не на противопоставяне. Договорени са и три възможни дати за предсрочните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И никой не обръща внимание, че АВВ е дъщерна фирма на EVN.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска, какво става, мила, ще се видим ли на гей-парада в събота.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Плевнелиев, не се подаде да насрочи предсрочни избори, които ще бъдат спечелени от старите играчи. Първо въвеждане на задължително гласуване и тогава избори! Иначе няма смисъл едни и същи играчи да управляват.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политиците ни никога не са спирали войната помежду си ... за тях това е покер някакъв с големи залози ... народа не ги интересува особено.
37
10
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Росен Плевнелиев може и да не бъде избран за втори мандат. Но той ще остане в историята. Неговото име ще се слага редом до тези на големите управници, ръководили България в тежките периоди. Колкото и да го плюят, колкото и да го мразят противниците му, в момента Плевнелиев е единственият стълб на сигурността в държавата. Той за втори път ще се нагърби да внесе ред и успокоение в държавата. България е благословена с този разумен човек. Във времена на криза само разумът побеждава хаоса.
36
9
 
2
 
! Отговори
браво! преди 10 години
Браво, Г-н Президент!Служебното правителство на Марин Райков беше европейско, ЕС го припозна като свое, а и всички българи с НОВ ЧИП в главата искаха да имат такъв премиер!( естествено, феновете на Евразия искат "русский модел".. )
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Повече смирение!" тоя да беше станал едно отче,много повече му отива
34
0
 
6
 
! Отговори
поредна акция правят преди 10 години
На фона на продължаващото ударно ограбване на българския народ и невероятно големите непосилни харчове за ненужни вредни и опасни обекти пада още повече избирателната активност въпреки тоновете спец нарко добавки подавани чрез хляба,кисели млека,тн безалкохолни,пиво и други..В същото време активноста на добре зомби обработени избиратели на ДПС остава почти непроменена..ИЗбирателната система въведена чрез остра диверсия от терористи и диверсанти 1990 година осигурява частична ликвидация последователно на пращани з а прераждане и като биосферна охрана крави,магарета,овце,кози,кокошки,пуйки,патки
33
0
 
16
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Лидери?Това са долнопробни п.тки!!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо и Боко Тиквата са най-очевидното доказателство,че който е с душица на слуга, си носи слугинажа цял живот,независимо от поста.В отсъствие на господаря пъчи гърди,но щом го види застава на 4 крака и ближе земята пред него.Народе,най-се пази от *** със слугински манталитет;те ни докарват най-големите беди на главите ни.е ги познаеш по издънките в речта и подличкия и ограничен ум.Но и те си имат слуги,които като правило са по-хитри и търсят изгодата като ги славославят.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много жалко и смешно е пинчерчето на Бойко. Никой не може да излъже, че е независм и че не играе постоянно в полза на ГЕРБ. Включително и на така наречените протести, организирани от Сорос.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Притеснява се какво ще каже жена му по въпроса.
29
3
 
32
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Това НЕ е моят президент !И никога няма да бъде !
28
10
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 10 години
Kato cheta komentarite i si mislia,che na tozi prost narod i tez upravnici sa mu mnogo.Upravnicite moze i da rabotiat za naroda,ako naroda e NAROD.
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И новото служебно Правителство ще е съставено единствено от кадри на Герб естествено...., като предишното де :)
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска я върви пусни една пералня
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо ново служебно правителство президентът да върне старото служебно правителство.Сравнено с днешното е в пъти по-добро,а бившият служебен премиер беше подходящ за мястото си.
24
4
 
18
 
! Отговори
l преди 10 години
***
23
1
 
23
 
! Отговори
до Чоки преди 10 години
Комунизъм няма от 30 години, кой те кара да избираш между комунизъм и САЩ бе, жалко манипулаторче?
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чоки : какво ти харесва САЩ убиха 2 милиона българи.. Цар Симеон е учил живял и учил в Константинопол , но това не му попречило да ги трепе византийци като кучета. Подобно като теб отидоха и станаха тор за градежа на американската нация.