Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!

Той не се притеснява, че за втори път ще назначава служебен кабинет
Обновена: 18 юни 2014 18:57 | 18 юни 2014 14:52,
79
Президентът с апел към лидерите: Повече смирение!
Президентът Росен Плевнелиев участва в церемонията по откриване на нова производствена база на фирма "ABB" в град Раковски,Пловдивска област. След прерязването на лентата президента разгледа производствените цехове на фирмата, Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев призова за смирение лидерите на политическите сили. Коментарът той направи, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви "война и реваншизъм до дупка", тъй като по думите му БСП, ДПС и „Атака“ не заслужават толерантност, и скъса демонстративно в парламента споразумението, постигнато на КСНС вчера.

„Аз апелирам към всеки един от политическите лидери да не развалят постигнатото и с повече смирение към гражданите да работят за стабилност. Убеден съм, че сме на прав път, малко повече смирение, защото ако сега отново политическите лидери се върнат към агресия и политическо противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена”, коментира президентът в Раковски. 

Още по темата
Държавният глава е категоричен, че през август и септември държавата ще се управлява от съставен от него служебен кабинет.

„Нека да е ясно, че като държавен глава ще посоча министър-председателя и ще посоча всеки един от министрите.”, каза още Плевнелиев.

Той не се притеснява, че ще бъде първият президент в най-новата ни история, който ще съставя второ служебно правителство в рамките на мандата си.

„Аз съм президент, но аз съм и инженер, свикнал съм, като пипна нещо, да го направя да работи по-добре, затова за мен не е проблем дали ще назнача за втори, или за трети път служебно правителство. Знам как да го направя и ще се справя”, категоричен е държавният глава.

Президентът посочи, че до края на мандата си сегашното правителство и Народното събрание трябва да извърши няколко неотложни задачи.

„Не мога да кажа на правителството коя да е кандидатурата за еврокомисар и какво да прави с „Южен поток”, при положение, че тръбите вече са на пристанището в Бургас”, коментира още Росен Плевнелиев.

Той съобщи, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е задал съвсем различна посока – на разум и диалог, а не на противопоставяне. Договорени са и три възможни дати за предсрочните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз съм президент, но аз съм и инженер, свикнал съм, като пипна нещо, да го направя да работи по-добре, затова за мен не е проблем дали ще назнача за втори, или за трети път служебно правителство. Знам как да го направя и ще се справя"Абе какъв инженер си бе х*йо? Ти си една марионетка, която чака заповеди от шефовете си.
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** вашия господар САЩ умира.. Ще *** и вие заедно с проклетия си господар .
19
16
 
7
 
! Отговори
Чоки преди 10 години
Много *** народ, ама много.... Аз не разбирам тук коментиращите за какво се борят??? Честно ви казвам, ако още има някой, който да си мисли, че нашите политици могат да дойдат на власт, да слезнат от нея или да вземат стратегическо геополитическо решение без външно одобрение и намеса, значи са пълни неграмотници. И понеже аз съм живял и през комунизма за сметка на някои от вас, а също така съм живял (не ходил на екскурзия) и в Европа, и в Америка, та и в Русия....бих избрал с 2 ръце Америка
18
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на САЩ бе предател проклет.
17
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Г-н Президент,а не може ли г-жа Маргарита Попова да подбере всеки от Служебният кабинет служебният кабинет ?????
16
2
 
19
 
! Отговори
Боряна Бонева преди 10 години
ще ти дойде онзи с бухалката дето обяви война ще видиш ти едно смирение. Затова ли те посочи, че да искаш да се смири. Извън майтапа- Плевнелев излезте още днес с обръщение към народа. И поискайте отговорност от политиците. Ама си го напишете от душа, а не някой чиновник да го скалъпи. Сега е време да покажте че сте президент на всички.
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поименно, президенте, поименно, или те е шубе?!?! Банкянският примитив е този, който е решил да коли и беси, само и само да се добере до властта!!!
14
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, не губете време - има статия за Плевнелиев. Плюйте колкото можете. Спомнете си за Петър Младенов-танкиста, между другото.
13
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 10 години
др.комсомолски секретар,от смирение ли началника ти от банкя ,призовава за война и реваншизъм.
12
2
 
19
 
! Отговори
избори и за президен преди 10 години
Росицо, хората вече са в Халкидики. Ти какво чакаш още? Лято е!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска, това го кажи на шефа си, че днеска изчатка, изпуши и май вдигна кръвно.
10
0
 
19
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Изумително е как в България политиците само за седмица си променят решенията по няколко пъти.До преди дни всички бяха за задължително гласуване, а сега не са.До преди дни всички искаха избори по-бързо, а вече никой за никъде не бърза.Тази държава си е е*ати цирка!
9
0
 
19
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Американско кученце, недей да лаеш.
8
8
 
1
 
! Отговори
доброжелател преди 10 години
До ЧибораторА другите са слуги на Кремъл и Анкара!!!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вашингтон с апел към лидерите: Повече смирение и подчинение! Вземете за пример Помака и Тиквата.
6
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Всички властимащи сте слуги на американците и евреите!!!А ти си позор за Родината, Плевньо!!!!! Долен предател!!!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
........... преди 10 години
..........
4
1
 
10
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Ако Бойко Борисов, беше спомогнал да си получат заслуженото Масларова, Овчаров и другите крадци, сега нямаше да се притеснява за мнозинство в народното събрание, ама това се надявам да си го отчете като грешка!
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, този път одобрявам позицията на Плевнята.
2
5
 
22
 
! Отговори
Чиборатор преди 10 години
Какъв президент си ти бе ***, американска подлого, и ти и шефа ти Тиквата, акерикански слуги ...