ДПС няма да залага на мускули

Не е престъпление да се говори на майчиния език, заяви Местан
80
ДПС няма да залага на мускули
Снимка: БТА

Силата на ДПС е в толерантността, каза председателят на ДПС Лютви Местан на предизборен митинг на партията в с. Черна, Шуменско.

Преди неговото изказване областният лидер на ДПС в Шумен Нуридин Басри представи водачите на листи на партията за предстоящите извънредни парламентарни избори от Североизточна България и Бургас, които също присъстваха на митинга.

Нямаме намерение да воюваме с никого, нямаме намерение "да залагаме на мускули, на сила", защото силата на ДПС е в толерантността и ще водим и тази кампания на толерантен език, отбеляза Местан.
 
Обръщайки се към присъстващите, Лютви Местан каза още, че представляваната от него партия е доказала, че може да се откаже от властта в името на ценностите, в името на това, от което днес България се нуждае.

Според него днес България се нуждае от успокоение, от стабилно управление, което да решава проблемите на всички български граждани, без да дискриминира никого.

"Това може да се постигне само ако се каже "не" на реваншизма, "не" на отречените модели на управление, ако кажем "да" на националното съгласие". ДПС представлява интересите на над половин милион избиратели, които са неразделна част от българския народ и опитът се изолира ДПС е опит да се изолират над 500 000 български граждани", уточни Местан и допълни, че ръководената от него партия няма да го допусне.

В края на словото си той говори за това, че според него не би трябвало да е престъпление, ако се говори на майчин език.

По-рано днес участниците в митинга на ДПС присъстваха на церемония по поднасяне на венци и цветя на паметника на известния състезател по борба Коджа Юсуф в Хитрино и на първата копка на къщата-музей на бореца, която ще бъде изградена в родното му село Черна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог е с нас...исляма е юдейска секта.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
27
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Според местан толерантност е дпс да управлява и окупира държавната администрация с неграмотни кадри, а българите да работят и плащат данъци, ако някой е против това значи говори на езика на омразата
26
1
 
12
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Убеден съм, че целият митинг да се беше провел на турски език, не би последвало нищо от страна нито на местната, нито на централната власт, защото на тия дето са във властта още имат в устата вкус я на целувките на Орлов мост, я на кафе, я на пари, я на Сокола оная работа. А след 05.10. не се знае кой на кого, от кого и със кого ... та така!
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS nima da zalaga na muskoli.
24
2
 
12
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Ето заради този и тези трябва да се гласува! Ама този такъв онзи инакъв от политиците ни? Няма значение, трябва да се гласува, за да може конкретно тази партия да има по- малко места в парламента, защото тази партия е най- голямото зло в Бг. Защото са се загнездили на ключови позиции и смучат!Гласувайте българи! Всички гласувайте!
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vseki ima pravo NA mai4enia si ezik shte si govori koi NA kakvoto si iska DPS!
22
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв майчин език, бе безсрамнико? Къде си роден маймун мръсен? Кой те храни и кого крадеш с години, *** долен? България или Турция? Ама,че наглост чифутска!
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България на българите!!! Всеки, който се осъзнава различен от българин да върви на майната си!
20
10
 
5
 
! Отговори
PATRIOT преди 9 години
samo DPS partiata na malcinstvata i svobodni te xora ;istinskite balgari a ne giayri mrasni....
19
3
 
11
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Не, няма! Ще залага само на баш българите от Анадола! Родил ли си се безсрамник и подлец, такъв си и умираш.Бъди -здрав, Лютви ага !
18
5
 
4
 
! Отговори
Fatih zavoevatelq преди 9 години
До Лалаlala pa6a da znae6 4e nikoy ne se moli za pozvolenie.ot de pa go pro4ete tova.nie ne se molim na nikogo.6te si govorim may4iniqt si ezik o6te mnogo hilqdoletiq kakto sme go govorili ot mnogo stoletiq.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се върнем при ония източните дрънкай си тогава какво искаш апа ние ще гледаме
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Stiga s taq omraza kam malcinstvata, vseki si govori maichiniq ezik iz europa i celiq svqt! Primerno az sam v chujbina i si govorq maichiniq Balgarski ezik na visok ton, kato se vidq s poznati!
15
8
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Обикновено депесарите дори помежду си говорят на развален български (демек били интелигентни и говорили официалният език ) но наближат ли избори се сещат за майчиния език. Местанчо го излъчваха по един турски канал той две думи не може да свърже както трябва. Първо да научи майчиния си език ако наистина му е майчин и после да говори.
14
5
 
18
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Колко сладко ни се молят турците след 5 века робство да си говорят на "майчиният език"!Молете се, молете се..,да но след 5 века когато вече няма да ви има!!!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСлед точка се пише с главна буква.......
12
7
 
23
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Турците били Бългаски граждани, добре но като родени в Бг трябват да спазват българските закони и като такива да уважават и говорят на Бългаски език!!!!!Иначе вън от Бг, нямаме нужда от *** и ислямисти!!!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия крадливи ***.. на гърба на малцинствата станаха милионери.
10
0
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Да молим ДПС да не праща Пеевски на помощ при наводненията , че още ще вдигне нивото на водите