Отпускат 150 000 лв. на близките на жертвите от Горни Лом

Кабинетът съдейства за бързо издаване на смъртните актове
Обновена: 8 окт 2014 13:32 | 8 окт 2014 13:30, Веселина Йорданова
26
Отпускат 150 000 лв. на близките на жертвите от Горни Лом
Снимка: архив Булфото

Кабинетът отпусна 150 000 лева еднократна помощ на наследниците на починалите при взрива в завода в Горни Лом, съобщи вицепремиерът и правосъден министър Христо Иванов след заседанието на правителството.

При инцидента на 1 октомври загубиха живота си 15 души. Еднократната финансова помощ ще се изплаща от Агенцията за социално подпомагане.

Още по темата
Работим по максимално бързо издаване на всички документи, включително акт за смърт, за да могат близките да получат всички предвидени помощи, съобщи Иванов. По думите му работи се в тясно сътрудничество и с местната власт, и с прокуратурата за преодоляване на всички пречки и издаване на документите.

На редовното си заседание днес служебното правителство реши да облекчи реда за предоставяне на материали от държавния резерв, необходими при кризисни ситуации.

В предишни управления беше затегнат режимът и в конкретна ситуация на криза в Мизия видяхме, че това е непрактичен режим, обясни Иванов. Така отпускането на гумени ботуши и лопати трябваше да мине първо през Министерския съвет, даде пример той.

С решението си кабинетът създава изключение, когато става дума за обявено извънредно положение и искане от публичен компетентен орган, материали да се отпускат с решение на председателя на резерва и да има последващ контрол от МС.

Същевременно се увеличават и правомощията на Инспектората на Държавния резерв, също във връзка с контролните функции при отпускането на материалите.

Вицепремиерът каза още, че се създава и по-добра организация по предаването и ползването на държавните резерви за преодоляване на възникнали бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
и преди 9 години
И на собственника на завода ли ще платите общетение от държавните пари????
20
0
 
1
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Защо обещетението не се плати от собственника ??????
19
0
 
3
 
! Отговори
luftkastel преди 9 години
Предлага ощетените да съберат обезщетенията си и да ги инвестират в дело срещу държавата/собственика.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Собственика е спечелил 1 милиарда лева но държавата плаща кръвнина по 10 хиляди лева.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе не разбрах защо държавата ще плаща, нали е частно предприятие?!???!?
16
0
 
4
 
! Отговори
ощетен преди 9 години
Като свалиха бай Тошо ни казаха, че държавата е лош стопанин и ще станем частници собственици.Обаче сега при честните частници народа живее по-зле, всичко е много скъпо и частника взима здравето на работника!И пак ще теглят кредити милиарди, като при лошия бай Тошо!
15
0
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
155000 LV. SA ZAPLATITE SAMO NA 31 DEPUTATI ZA EDIN MESEZ.NARODAT IZRAZIAVA GORESHTATA SI BLAGODARNOST KAM SLUGEBNOTO PRAVITELSTVO.
14
0
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Нещо не схванах.По 150 к на човек ще се раздава ли или общо?Защото ако са 150 са малко.Ако са пък по 10 бона сте за разтрел всичките отгоре.Щото на запад за такава експлоатация + жертви, ще му земат и кръщелното + милиони евра обезщетение!!!Таа, последно я се уточнете ,че да ви почнем с камъните още ноември за тока!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избиха хората във масонско жертвоприношение за байрям и изборите,направиха траура на трети петък десети месец,символизираха петък 13,жертваните мъже са също 13,един е върнат щот с него стават 14,не им трябва,час на взрива 16.58 сякаш някой е чакал и засичал с часовник,16/58,,пет плюс осем е 13 ,наближава окултният хелоуин,може пак да ударят,ПАЗЕТЕ СЕ,МАСОНИТЕ СА ВРАГ НА ЧОВЕКА
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и защо тази статия е в раздел политика ?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да поне да е имало за какво да се жертват
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако случайно сте прочели, всеки от работниците е имал застраховка .Не беше писано , а и смятам не е редно да се пише, по колко ще получат,но обезщетенията ще са брутни заплати за седем години. Аз мисля че този ,шефа или ще млъкне като се прододаде на някой или с приказките си че са ги гръмнали ще изгърми и той.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боса трябва да даде тези пари.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това за да се потули всичко ли е, за да няма разследвания, за да не отиде собственика и стоящите зад него в затвора ли?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алфред Нобел е открил динамита, а българите продължават да "откриват", че той е избухлив, за което зашлужават "нобелова" награда за дивотия.
6
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 9 години
Тези пари трябва да ги платят виновните заради чието нехайство и корумпирани практики да се стигне до тук, а не народът. А дано ама надали, в България виновни никога няма, затова и сме на това дередже.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
редно е , но не в България
4
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
По колко години ще се отпуснат на съдията и собственика на завода за корупция по делото за разрешаване дейността на цеха въпреки многократните нарушения?
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е ли редно собственика вече да е в затвора а помощите за близките на загиналите да се вземат от неговите сметки?
2
0
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Помислих, че чорбаджията-изедник масон ги е дал.После се сетих, че масоните са по вземането - не по даването!