Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж

Няма как противопехотна мина да доведе до такава трагедия, смята той
175
Шефът на фаталния цех в Горни Лом: Взривът е саботаж
Снимка: МВР

Собственикът на взривения цех в Горни Лом Валери Митков обяви пред Нова телевизия, че фаталният взрив, отнел живота на 15 души, е саботаж или външна намеса.

"Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Тези противопехотни мини са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Митков, който загуби сина си в трагедията в завода.

Още по темата

"Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той.

Митков обаче посочи, че не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха, а на въпрос,  защо това се е случило точно в неговото предприятие, Митков не успя да даде отговор.

"Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, посочи той.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес служебният социален министър Йордан Христосков заяви по bTV, че основната отговорност за трагедията в село Горни Лом, при което загинаха 15 души миналата седмица, се носи от работодателя, защото ръководството се е отнасяло с престъпно пренебрежение към предписанията на Инспекцията по труда и служба КО

Според министъра причината за взрива идва от неспазване на технологичния процес. „Не може до всеки работник да има инспектор и заради това отговорността се носи от работодателя“, категоричен бе Христосков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А предишните взривове в тази фирма и смъртта на другите хора ,и то ли е саботаж ? Договора е бил за около 1 милиард лева . Ясно е че лакомията е виновна . Що за болен мозък може да твърди ,че не можело да стане .Всеки един служил сапьор ,прочел това се смее. А уж масоните са за почтенност. Фабриката е била 2 пъти затваряна и самият той е подследствен за смъртта на работници при миналите взривове . И щото е масон ,Администратвният съд отменя спирането на фабриката. Саботаж - дивотия! Лакомия!
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi ima nujda nqkoi da mu e vinoven, mi qvno horata sa bili mnogo otchaqni v negoviq zavod, za da dopusne versiq za sabotaj
117
0
 
9
 
! Отговори
до СЪДБА преди 9 години
Жестоко звучи.В началото се бориш със злото,после свикваш и накрая сам ставаш зъл.Средата ,в която живеят повечето българи не ги учи на нищо добро.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 166Здраствуйте, Братушки !
115
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ, имаше интерес да демотивира хората в навечерието на изборите??? Този , който иска нестабилна държава, т.е. целта е ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на държавата, в момента, заинтересована е преди всички РУСИЯ, а ФСБ има големи традиции в този аспект!
114
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големият саботаж е държавата с нейните хиляди институции.Оставен на самотек този вид бизнес дава огромни средства на своя собственик,тъй като милионите ,които трябва да обезопасят този вид дейност,потъват в нечии джобове.Къде започва държавата и къде свършва престъпността.Отговорът е един.Работят в синхрон,необезпокоявани и щастливи,в хармония и приказно доволна симбиоза.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да комунистически саботаж , може ли един комунист да убие собствения си син , а един олигарх , а един сътрудник на ДС
112
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е саботаж,а е алчност. за обезвреждане на 1000 мини работника получава по 37 стотинки на мина,за 1000 броя взима 370 лв. същите мини са 8000 кг,за тях се плаща по 4 евро на килограм или фирмаджията прибира 32 000 евро
111
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да е саботаж, причинен от самия собственик, затрупал, поради лакомия, работните места с голямо количество взривни вещества.
110
13
 
7
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Дали в отговорите на тези въпроси не е 'заровено кучето' и Боко много добре да знае отговорите на въпросите ? Може би има проблем със съвестта ?С кого Боко рита футболна топка ?Боко и Гоце са кадри на кръга 'монтерей' - Л. Гоцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов и Митьо Гестапото .На всички е ясно, че Гоце е ВИНОВЕН за станалите повече от 10 взрива през периода 2001 - 2014 г. и затова той ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАТЕЛНАТА ОТГОВОРНОСТ ! Точка !
109
6
 
13
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Когато Боко ръководеше МВР през 2001 - 2005 г., при него имаше НАД 100 НЕРАЗКРИТИ ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА, сиреч той не е разкрил нито едно от тях ! Какъв експерт тогава е той в тази област ? Или той е 'експерт' в заличаването на следи, както го прави и сега ?Аз десетки пъти попитах Боко кой поръча Стоил Славов / 2004 г. / и Александър Тасев / 2007 г. / от сик. Попитах го и с кого те са имали общ 'бизнес', докато са били живи , кой наследи / прибра / парите им след смъртта им. Но Боко странно мълчи и не отговаря на тези въпроси ? Дали в отговорите на тези въпроси не е 'заровено кучето' и Боко мно
108
6
 
11
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Някой съмнява ли се още, че Боко е ортак с Гоце ?Разбра се, че Гоце е неформалният собственик на взривената фабрика, сиреч той ТРЯБВА ДА НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА СМЪРТТА НА 15 - ТЕ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ !Боко веднага започна да го оневинява , като взе да внушава, че някой друг имал пръст в това .Боко може ли въобще да разсъждава и колко поръчкови убийства разкри той през 2001 - 2005 г., когато беше главсек на МВР ?Когато Боко ръководеше МВР през 2001 - 2005 г., при него имаше НАД 100 НЕРАЗКРИТИ ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА, сиреч той не е разкрил нито едно от тях ! Какъв експерт тогава е той в
107
0
 
7
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
До 555Да. Имам новина за тебе: За тези неща все работодателите са виновни! А също и безотговорни!!!
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали се чудехте дали ще има Костинброд-2? Само, че сега едва ли са БСП, по вероятно е 5-тата колона, или хора на Пеевски(ДПС)!
105
0
 
13
 
! Отговори
Е - Ник преди 9 години
Защо още не е в ареста тоя шеф? Да прикрива следите ли?
104
23
 
9
 
! Отговори
555 преди 9 години
засрамете се всезнайковци, човекът загуби сина си, който само седмица преди това се жени. На калпавите работници, все работодателите са им виновни. В държава като нашата и тази версия не е за изключване. Зависта у голяма деградивна сила.
103
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 9 години
НЕ Е САБОТАЖ, НЕ СЛУШАЙТЕ БОКО!!! ГОСПОД ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ПЛИ АДСКИЯТ ВЗРИВ.
102
0
 
2
 
! Отговори
4eteca преди 9 години
kolko e verno neznam ama 4etox 4e po karta nekoi si e trebvalo da e v fabrikata ama bil izvan nea = nekae si po montana .......na pazvle4enie da gleda ma4a I.......... sega se void umrel......nekoi da e 4ul nesto ili podrazbral..........bil mlad ,obrazovan bogat I t.n........sobstvenicite moje bi znaat.........62358.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предумишлено убийство на 15 души.
100
0
 
8
 
! Отговори
иванов преди 9 години
да се провери изнасяли ли са оръжие за някъде