ГЕРБ и ДПС в сблъсък за Сърница, намесиха и децата

Защо сте канили ученици в парламента в учебен ден, запита Местан
Обновена: 20 мар 2015 14:00 | 20 мар 2015 12:10,
49
ГЕРБ и ДПС в сблъсък за Сърница, намесиха и децата
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

ГЕРБ и ДПС влязоха в открит сблъсък от парламентарната трибуна за изборите в Сърница тази неделя. Кандидатите на двете партии за кмет на най-новата община в България се изправят на балотаж един срещу друг на 22 март.

Още по темата

Лидерът на движението Лютви Местан направи остра декларация, в която обвини управляващите в репресия и натиск над хората, които гласуват за ДПС. Той разкритикува ГЕРБ, че използват деца за агитация за вота. Местан показа снимка от посещението на жители на Сърница в парламента дни преди вота, сред които има и ученици.

„Имаме сигнал, оплакване, че децата са били откъснати от училище, за да отидат в парламента“, каза Местан и попита ГЕРБ защо не са ги поканили в събота или в неучебен ден.

На снимката, която показа, лидерът на ДПС посочи и директора на държавно горско стопанство във Велинград инж. Чолаков. Още вчера Местан го обвини, че е заплашвал хората, гласували за ДПС, че ще им спре тока. Лидерът на движението показа и самото писмо със заплахите и обвини ГЕРБ в лъжа, защото са отрекли това.

От ГЕРБ не останаха длъжни на Местан. Кърджалийската депутатка Цвета Караянчева припомни на ДПС, че е тяхна практика да заплашват хората, които не гласуват за движението, че няма да получат пенсии, помощи и други.

„След като политическите аргументи се оказаха недостатъчни, прибегнахте към неполитически – брутален политически натиск, който от вчера е с елементи на репресия“, обвини Местан ГЕРБ-ерите. Той отхвърли твърденията, че се нарушава статуквото на ДПС в района, защото в момента кметовете и на Сърница, и на Побит камък и Медени поляни са от ГЕРБ.

„Втрещена съм. Колегата направи преразказ на това, което прави ДПС в смесените региони“, отвърна в изказването си пък Караянчева. Тя обясни, че в тези места дори продуктите, които се дават от БЧК, пак се раздават от ДПС. „На хората дори не им се чисти пътят, ако гласуват за ГЕРБ“, каза Караянчева.

Тя припомни, че за хората в Кърджалийско по време на зимната блокада властта е вдигнала вертолети. А там живеели предимно избиратели на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: ДПСизбориГЕРБСърница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
Разпродадохте и продадохте моята родина България !!! Безсрамници и предатели !!! Всякакви граници преминахте !!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
Не че другите партии не лъжат но ДПС излъга електората в който се кълнеха и затова ще понесът тежки загуби!!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ МЕСТАН Е СУПЕР НАГЪЛ И В ПЪЛЕН УНИСОН С ДПС !
22
0
 
4
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Апашите се скараха за плячката.
21
3
 
8
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Госпожо Караянчева вие сте в управлението и ще помагате на хората в беда, така че не обвинявайте ДПС. Преди години в Гърция срещу община Кирково имаше голям снеговалеж и на хората пуснаха помощи с вертолети даже са пуснали и концентрирени фуражи за животните. Тогава те не казаха че те са мюсюлмани. Както ръководите държавата скоро няма да възстановите инфраструктурата в района. Кметове на селата в Сърница са от ГЕРБ и какво са направили - няма пътища. Популисти.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Павле ми и ти ги покани бе ни6то ло6о няма във това.ДС изчезни за винаги за6тото започвате дани дигате нервите 6теви низнам какво мръсни доносници и предатели.Имали не6то грам чесност във вас кажи бе идюот.
19
5
 
14
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Местан направо ще се сцепи от яд!Кеф!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Театро, всички видяха, че са една партия....
17
2
 
7
 
! Отговори
Уу преди 9 години
Икономика 0 работиш може да си позволиш салам без месо дрехи от килото а инак фишисти бол обаче негодни
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЪмРазумния, тя държавата отдавна е пропаднала. Въпросът е да почне малко по-малко да се изправя. А това може да стане първо като изгоним тази етническа партия от парламента където не и е мястото.
15
2
 
10
 
! Отговори
a преди 9 години
През 2010 г. канадските власти заловиха 21.000 антични предмета / старинни монети и др. /, изнесени нелегално от БГ .Митьо Гестапото, който е прочут иманяр и който е ортак с Доган, защо мълчи по този въпрос ? Да не би да е свързан с тази престъпна афера , а ?
14
4
 
9
 
! Отговори
Ъм преди 9 години
И кое върви бре неразумен КОЕ държавата пропада
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее, много смешни, яко кокала бранят.Толкова години преяждане , не е лесно да ти дръпнат софрата.Лъжата е номер едно. Някои хора ,като ти кажат "добър ден", не е зле да погледнеш слънцето.
12
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Местанчо нервичките не му издържат. Това е добре. Значи има някакъв напредък в тая държава.
11
10
 
18
 
! Отговори
г преди 9 години
Станишев провали БСП, Местан ще провали ДПС. Това е много добре. От столетницата по всичко личи се отърваваме, а дано същото сполети ДПС
10
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Местан риве значи държавата върви в правилната посока :)
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да му гледам плъхоподобната физиономия на тоя.
8
3
 
17
 
! Отговори
Bat Petko преди 9 години
До Цъфнал ГербНаистина, както казваш, "докато ПЕЕВСКИ и Доган съшествуват", ще има такива проблеми. Интересният въпрос е, кога най-после тяхните приятелчета кукловодите ще имат силите и възможността да ги пратят там, където им е мястото (или затвора, или гробищата)
7
2
 
10
 
! Отговори
Пълни Щети! преди 9 години
Покани ли ги да им гледат сеира! И да им слушат мутренските бледоарии!
6
13
 
17
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ДВЕТЕ ПАРТИИ СЕ КАРАТ ПО МЕЖДУ СИ НАУШКИМ.И ДВЕТЕ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.И ДВЕТЕ СА РЪКОВОДЕНИ ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.