Плевнелиев поиска още диалог за съдбата на Гърция

Президентът се срещна с Никос Кодзиас
18 юни 2015 19:55, Александър Попов
31
Плевнелиев поиска още диалог за съдбата на Гърция
Снимка: БТА

На среща с министъра на външните работи на Гърция Никос Кодзиас президентът Росен Плевнелиев апелира за
продължаване на диалога на Гърция с нейните финансови партньори, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Президентът и гръцкият външен министър са изразили оптимизъм, че с добра комуникация и устойчив диалог, може да
бъде намерено взаимно приемливо решение на кризата с гръцкия дълг.

По време на разговора президентът Росен Плевнелиев и Никос Кодзиас са подчертали отличните и приятелски отношения между България и Гърция, и са потвърдили желанието на двете страни да работят заедно за стабилността на региона и за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

България и Гърция са добър пример в Европа за приятелство и сътрудничество на две съседни страни, е посочено на срещата. Гърция е сред водещите търговско-икономически и инвестиционни партньори на страната ни, като двустранният стокообмен достига 3.5 млрд. евро. Изключително интензивни са и контактите между гражданите на двете страни и те трябва да бъдат насърчавани, са били единодушни Плевнелиев и Кодзиас.

Държавният глава и гръцкият външен министър са обменили мнения и по ситуацията в Македония и в региона, както и по въпроси на енергийната свързаност и партньорските отношения в рамките на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе плевньо как ти е кеф да ближеш американските ***, ми ближи си ги,ама се наври някаде. То бива срам , излагация , осиране ама чак пък толкова. Аман бе
16
0
 
11
 
! Отговори
Накратко преди 9 години
Общи приказки, подмазване и нищо особено.
15
1
 
3
 
! Отговори
Президент преди 9 години
БЛИЦ и Кеворк Кеворкян (Агент Димитър)непрекъснато никне там, където не го садиш, и винаги е готов да изсипе една кофа думи- никому ненужни, все суче някакви безсмислици. Една негова фотогалерия ще изпълни със сериозна тревога зрителя - или се е надигнал на пръсти, или тялото му е заело някаква немислима поза, а лицето му винаги е обърнато подлизурски усмихнато към човека, край когото е цъфнал. Агент Димитър - Кеворк Кеворкян доносник , който не спира да пише доноси...
14
0
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Плювню освен да плюва и олигарства друго не може!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комедия...
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо нашите политици се бутат там където не им е работа, а не си свършат работата там където са длъжни ? То не е ли Македония, Гърция ,Русия и всякакви подобни държави тръгнали да оправят ! И въобще не обръщат внимание на собствената си страна -разрушена и морално и материално. Жалка работа.
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе 14.....ти нормален ли си..???Я , вземи мерки за здравето си , докато е време....
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата отдавна е абдикирала!Няма държавност, ред, законност и справедливост. Анархията превзе държавата.Време е народа да си каже думата!За да оцелее българския народ, за да се възроди България, за да се съхрани българския ген, силовите структури - военни и полицаи са длъжни да изпълнят клетвата си и да минат "на нож" първо през парламента и президентството, а след това и през цяла България, за да почистят страната от разни соросоидчета, фашистчета, глобалистчета, предатели и български българофоби, пък тогава - Няма да има заплахи от войни, няма да изпращат български войни да умират в чу
9
1
 
27
 
! Отговори
boc преди 9 години
Докога ще ни занимавате с това недоразумение, създадено от един Пожарникар!?Това Нещо, което е Неуважавано и Незачитано в собствената си държава, се вживява като господар и дългата ръка на САЩ в Югоизточна Европа!И това Нещо е българин!ОТВРАТ!!!
8
1
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Много е важно мнението на Плевенлиев !Най вече за Гърците ! От него те зависят !Господи що си не прибираш вересиите ?!?!
7
4
 
11
 
! Отговори
Кви гръцки дългове ? преди 9 години
Ами ,че вие българите ,сте главните консуматори на гръцката продукция от селското стопанство и курортното дело...!Нали ако не са гърците и турците ...Все ше опасете тревата на "Парка на свободата" зад *** на паментика на руснака....!Те комунистите затова го пазят зорко ---ЗА ДА НЕ УМРЕТЕ ОТ ЛИПСА НА ВИТАМИНИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ!
6
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 800 evro min pensia ? Ti si lud . Ne pishi gluposti.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този не е адекватен или иска ние да плащаме дълговете на Гърция?Та не знае ли,че минималната пенсия в Гърция е 800 евро, а в България -75 евро?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво значи правото на човека след като такава няма и в запада пример има първокладници биват принудени да избират да са католици или евангелисти в дадена страна
3
1
 
39
 
! Отговори
Бррр преди 9 години
Хубаво че нямаме вече проблеми в България че започнахме и на Гърция проблемите да решаваме!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Malista.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е смотан горкия.