Местан иронизира Доган: Бърка единство с единственост

Лидерът на ДОСТ пожела повече евроатлантизъм в България
20 юни 2016 20:03,
43
Местан иронизира Доган: Бърка единство с единственост
Снимка: ДОСТ

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан хвърли поредните критики към ДПС и почетния председател на движението Ахмед Доган.

На събрание в Дулово Местан изтъкна предимствата на ДОСТ, едно от които била ограничената мандатност на лидера и областните шефове.

"След максимум два мандата ще се отвори път за ново поколение лидери, защото "след трети, четвърти и прочие мандат човек се самозабравя, започва да строи сараи и бърка категорията единство с единственост, незаменимост и пожизненост", каза Местан, цитиран от пресцентъра на партията си.

Лидерът на нерегистрираната още ДОСТ обяви и другите разлики между неговата формация и ДПС. "Ако ДПС разчита на страха, ние ще работим за доверието на избирателите. Ако те разчитат на натиска и принудата, ние ще разчитаме на подкрепа", каза той.

Местан похвали и стратегическата национална концепция на България евроатлантизма.

"Превръщането на тази концепция от декларативна в реална основа за разгръщане на вътрешна и външна политика е възможно, само ако има повече политически сили с безусловно ясен и недвусмислен евроатлантически профил", каза лидерът на ДОСТ. Той обясни, че неговата партия се разполага именно там и това също отличавало ДОСТ от ДПС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
12
 
! Отговори
един Българин преди 8 години
Турция сега не знае на кого да вярва, за да може да се меси във вътрешната ни политика. На Местан дето е новоизлюпен лидер и няма доверието на турците в България или на Доган, които се изказа против Турция, когато Турция свали руски самолет и се изплаши от Русия. Нека треперят турците. Тук е България и такава ще си остане държавата, както си е седяла и 1300 години.
4
6
 
13
 
! Отговори
реалност преди 8 години
поредната люспа за калабалък ще отмъкне някой заблуден глас по-скоро от Корман, отколкото от Доган. че и какви концептивни декларативности за разгръщане им плещил на дуловци, сигурно още цъкат с език впечатлени реципиентите
3
6
 
20
 
! Отговори
едно не разбирам преди 8 години
как един турчин се вписва в евроатлантизма !!!! турция нито е европейска страна нито има излаз на атлантика !!! турчин може да говори за баклава, турско кафе...сапунчета но да обсъжда европейски или въпроси засягащи страните край атлантика не се връзва
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се карат от ДПС и ДОСТ. Това е добре за нас българите.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
местане марш в анадола!