Борисов отиде в Котел и призна: България не е само жълтите павета!

Отиде да провери как работи новата пречиствателна станция
94
Борисов отиде в Котел и призна: България не е само жълтите павета!
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на нова пречиствателна станция за питейни води в Котел по проект на общината. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Чрез проекта ще се реши проблемът с варовика и замътването на водата в града при обилни валежи.

"Пречиствателната станция е готова, работи на автоматичен режим, тестваме я", са информирали от ръководството на съоръжението. Премиерът Борисов е добавил, че са изградени над 70 такива обекта.

"Едно голямо благодаря на правителството и на премиера, затова че ни подкрепи в това важно начинание. Котел е възникнал, благодарение на тези три извора, които са близо до нас. Това ни дава живот", е казал кметът на Котел Коста Каранашев, цитиран в съобщението.

Станцията ще пречиства 200 куб. метра вода на час от карстовия извор на р.Изворска, който снабдява града, чрез реагентна обработка и филтриране през бързи пясъчни филтри. След това водата ще се обеззаразява, с което ще се гарантира високото й качество.

Стойността на проекта е близо 3 млн.лв. За изпълнението му от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 2017 г. досега са осигурени малко над 2,5 млн.лв. Предстои остатъкът от средствата също да бъде предоставен на местната администрация.

"България не е само жълтите павета, животът го има и тук", е заявил по време на инспекцията премиерът Борисов, цитиран в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: КотелБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами аз разбирам донякъде защо Бойко се облече с царска власт .Системата ни е тотално разрушена от Костов и в нея виреят само измамниците.Как да няма Борисов абсолютна власт след като иначе в държавата се вършат пълни безобразия .Поредния пример е с ЦИК и негодника Радан Кънев.
35
2
 
21
 
! Отговори
681 преди 5 години
Обиколки за неделни фотосесии на фона на мургавелки. А червената ризка е скъп спомен от членството в БКП-то. Интересното е къде има повече партиен стаж - в предишната си родна партия или в днешната собствена?
34
3
 
30
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
интересува ме кметът на котел има ли къщи за гости или са разхвърляни пошуренаиките
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв глад ги гони котленци, че едва ли ще има много материал за тази пречиствтелна станция.
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв глад ги гони котленци. че едва ли ще има много материал за тази пречиствателна станция.
31
1
 
33
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
След като на Борисов така системно,последователно и целенасочено му се изгражда имидж на цар самодържец и той взема управлението на държавата в свои ръце,то отпадат много структури.Първо не е нужно да има избори,ако има министри,то те да се назначават по милостта на "величеството".Не е нужно да има съдебна система.Просто един ден в седмицата величеството сяда на трона пред НС и всякакви просители идват и директно на него се жалват,а той отсича,не е нужно да има медии,той ще забавлява публиката
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винету е изтръпнал и бълва евтин ПР.Затвора те чака Бойко няма шега.
29
1
 
34
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Купи си една къщичка в Котел....като е много хубаво.
28
0
 
27
 
! Отговори
JUDES преди 5 години
Браво, по делата му ще го познаеш. А бате Бойко е много деен реже ли лентички та реже, като, че ли обектът без него няма да тръгне. То без бойковата благословия какво ли става в тази държава. Той ББ свети ли свети, а държавата пропада ли пропада в европейските класации защо тъй ??? Аха, неконструктивната му опозиция му е виновна! В не я ще е проблемът! Добре че има кретенска (псевдо)опозиция, която и без това нищо не прави, та да обира негативите.
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ Слабаков и Кънев откраднаха гласове от ДПС.
26
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е истината ... Бойко Борисов е животът !!!!
25
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе господин Борисов ,вие спазвате ли законите на тази държава или не .ЦИК е измамила обществото и ЕП и е пратила неправомерно измамника Радан Кънев.Така ли ще продължаваме няма закони няма правила.
24
1
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Бибитко си е...добре.Няма жена да му...пили на главата и обикаля където му скимне за...разнообразие.Мисли,че кат го...видят хората и...премаляват от кефф и искат да му пипнат...шлифера за кадем.Минаха онези времена Бибиткооо,минаха и Цв. си...замина;сега си ти наред.
23
1
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""Отиде да провери как работи новата пречиствателна станция""Може да се каже,че системно и последователно се изгражда имджа на цар-самодържец с божия милост.Ако той не отиде да провери как се оттичат едни фекални води,просто те ще се леят по главната улица.Или просто е отишъл да види колко пари са откраднати и колко от тях са постъпили по сметките на правилните хора.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за Хуавей, искаме китайски смартФони не щем Меркел да ни определя какви телефони да си купуваме. И не щем мобилни пакети от Франция.
21
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Котел има спад на бг населението и се заселват роми и чужденци, но те не са плащали данък за пречистване,
20
34
 
6
 
! Отговори
Григор преди 5 години
Няма млади хора защото има свободен пазар на труда и за това не са ви виновни ГЕРБ. Да ен мислите че ако блянуваните ви червени бабички дойдат на власт и средната заплата ще настигне германската? И другата причина да няма млади хора е защото българите не раждат и не се женят. Прекалено лесно прегърнахме новите "европейски ценности" и загърбихме традиционното. Що не раждат? Щото има и алтернатива. Едно време като се знаеше че няма работа за жените освен на полето и в семействата имаше по 5 деца.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов проверява Борисов. Има си независими съдебни, журналисти и други органи кои то вземат добри заплати затова и проверяват къде и за какво са парите. По-добре тогава да ги съкрати и той да се проверява сам и накрая ще си купи апартаменти като Цветанов или Горанов. Изключително нагъл тип.
18
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да има млади след 70 год соць *** по властта и безнеса ? Всеки втори чубанин расълл в комунизма се държи като Бей ? Младите няма да ви търпят я...Като измретее, ще се върнат. ББ какво общо има с имигрантите заминали след 89та от концлагера България?
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той славоту ша дойди....