Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе когато Сталин и Хитлер стават съюзници за да си поделят Полша, хитлеристка Германия не е фашистка, а когато Германия и България са съюзници - са фашисти !Русофилите-предатели съвсем се объркаха при дилетанското си жонглирането с Историята и фактите !
296
2
 
5
 
! Отговори
До 322 преди 5 години
Не, не съм дете на комунист, дЕректоре! Не съди по себе си, калинки неграмотна.... Ще паднат дрОгарЕте ти от ГЕРБ от власт и ще станеш безработен и без нов Хюндай! Мен не ме мисли!
295
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е отгледал трaвeстит!!!
294
1
 
4
 
! Отговори
До 320 преди 5 години
А ти отдели малко време да помислиш как да си оправиш живота и най-вече да се понаучиш да пишеш. А щом си със заплата от 3200 лв явно си дете на някой комунистически дембил.
293
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У назЕ е доста по-добре.
292
2
 
3
 
! Отговори
До 311 преди 5 години
Не ... не е дизел, дЕректоре! И твоите газове вечер в хола и кухнята тровят много повече въздуха от бензина на моята стара кола! Намали калпавата храна, промени живота си и.... "бизнес" модела! Отделяйте повече време за спорт, дрОгарЮ бивш комунист, сега"демократ"!
291
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е мизерия!
290
4
 
5
 
! Отговори
До 312 преди 5 години
Всички правителства съюзници на Хитлер са били терористични за правителствата на държавите от антихитлеристката коалиция! Всеки, който се е борил срещу тези правителства, съюзници на Хитлер са се считали за съюзници на антихитлеристката коалиция, вкл. партизаните в България! Анадъмо, тъпет!
289
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът ОБИЧА мизерията. Затова му харесва и комунизма и старите коли. А най-вече обича да се оплаква.
288
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да загубиш разсъдъка си е русофилски патент.Бащата на Филип Киркоров в продължение на десетилетия не е разбрал, че партизанското "движение" е терористична паравоенна организация, инспирирана, ръковадена и подпомагана, финансово и материално от една чужда вражеска държава - СССР - и задължението на всяко правителство на България е да ликвидира всики терорист опълчил се срещу законното правителство !
287
5
 
4
 
! Отговори
До 306 преди 5 години
Пак ти казвам, щом нямаш 300 лв на месец за нова кола ти е сбъркан модела или просто ти харесва да си в мизерия, затова и старата ти върши работа. Сигурно е и дизел от тия димящите, та с нея си тровиш и твоите деца и на другите.
286
2
 
3
 
! Отговори
До 306 преди 5 години
Кой "плаче" бе, калтак ... Ти се правиш на Велик дЕректор с "новите" си коли! Моята си върши работата - вози ме. И 90 процента от сънародниците ми са като мен със стари коли, не като теб, бивш другарю с големи деца! Моите са непълнолетни за да инвестират сами в себе си....
285
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни разни селски индивиди, които се оплакват, че нямали пари за кола, за почивка, за апартамент. Пушат по кутия цигари и повече на ден, пият по 2-3 шишета концентрат на седмица, все Еврофутбол им е в главата... Прахосват по едно 500 лв на месец, а само мрънкат.
284
3
 
6
 
! Отговори
Румен преди 5 години
За Русия започнах да чувам в последните 25 години. Преди беше СССР. Много държави в съюз. Който пишат кирилица и нямат своя писменост. Сега тоя певец приказва , че бил руснак. Може и арменец да си или грузинец но те си чист руснак.
283
7
 
3
 
! Отговори
До 292 преди 5 години
Опа.....още се срещат по пътищата лади или москвичи от 80-те! "Нечупещи" се Мерцедеси и др. западни возила от 80-те не виждам, а през 90-те беше пълно по пътища....
282
4
 
2
 
! Отговори
До 303 преди 5 години
Значи неправилно "инвестираш" За моите деца не се притеснявай, те вече сами инвестират в себе си, но ако ти отглеждаш готованци си е твоя работа. Карай си таралясника, само недей да плачеш по форумите.
281
4
 
8
 
! Отговори
До суджуците преди 5 години
Ами стани и ти юпи в София бе, кой ти пречи?! Сега поне няма софийско жителство, та можеш да се довлечеш тук по всяко време. Кой ти е виновен, че си неук, слабообрзован, неграмотен, не владееш чужди езици и не особено интелигентен. Такива като теб мизерстват навсякъде по света и тук и в Русия и в САЩ...
280
5
 
8
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Опс.И откъде разбра, че сме един народ с Русия? Фактът, че 800 години българският език е книжовен и религиозен език, не само в Русия, но и в Източна Европа, фактът, че книжовният руски език се създава върху българска основа/лексика/ означава само, че руснаците днес говорят език близък до българския съвсем не означава, че сме "един народ". Това, че индианците в Южна Америка днес ползват книжовният испански език означава ли, че те са испанци? А жителите на Мозамбик португалци ли са? Хахаха!
279
2
 
6
 
! Отговори
До 295 преди 5 години
Имам две деца и в тях инвестирам, мозък! Теб явно само коли и дрънкулки те вълнуват, чревоугоднико! Вероятно и деца нямаш, щото ще ти "нарушат" лизинговото съществуване!
278
2
 
5
 
! Отговори
сбирщина преди 5 години
До До БогомилВъв страната няма чисти родове! Станахме баджанаци с комунистите