Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
17
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
При положение че поне половината българи са съгласни с този човек, не е правилно българското правителство да заема позиция, която е противоположна на обществото.
16
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освобождението на Европа от нацизма е логически и исторически правилен термин.Окупация и репресии е модерна трактовка, мантра в устите на определени настоящи слугинажни елити. Най любопитното е, че ако разровят по дълбоко в рода си, голяма част от тях, ще открият съучастие в процесите, които днес преписват на външни сили.Ще дойде време да им се припомни.
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пък какъв е? Сина му е ***-траверсун, а тоя говори глупости.
14
9
 
21
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
Човекът твърдо си живее в средата на ХХ век. Нищо не може да се направи с такива. Така ще си умре, лошото е, че ги има много и изкривяват истината. Пък ако има и кой да им се връзва, има да буксуваме още много,много...
13
14
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
И аз мисля като него!
12
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък не можаха Америка или Агглия да ни освободят от нацизма?баш тия колхозници ни освободиха.И ние сме едни каръци.
11
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са окупатори!
10
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма съветски репресии,а съд над съдйстващите на нацизма,нещо,което се е случило в цяла Европа. Има репресии на режима на БОРИС 3 И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСИ ГЕНОЦИД ГОДИНА УМИРАТ 100 000 БЪЛГАРИ.
9
10
 
18
 
! Отговори
славейкоо преди 4 години
не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия поднесоха властта в България на неграмотните селяни и шайка *** жадни за пари и власт. Нещо подобно стана и на 10.10.1989 г.Псевдо демократи подведоха народът и съсипаха държавата!До като умните се наумуваха лудите се налудуваха.ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ ДОСТИГНЕМ ПРОМИШЛЕНИЯТ КАПАЦИТЕТ КОЙТО ИМАХМА НА 10.10.1989.
8
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветското робство беше по-жестоко дори от турското по две причини:1. Турците не отнемат земята от българските селяни, докато руснаците го направиха.2. Турците не забраняват на българите да се движат свободно из Европа и да живеят където искат. Комунистическите окупатори оградиха държавата с бодлива тел и стреляха на месо по границата ако някой се опиташе да избяга от поробена България.НИКОГА ВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО!!!
7
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи каймакът на нацията и интелигенцията, който е против комунистите, грабещи всичко, се наричат по презумция "фашисти"? Дооообре!
6
6
 
28
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, другарят с име на част от човешкото тяло просто не е запознат с историята. В училище го учиха, че кирилицата е измислена от другаря Улянов.
5
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАЩА МУ НА КИРКОРЯН ДА КАЖЕ КОГА БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ФАШИСТКА ДЪРЖАВА??!!ФАШИСТЪТ МУСОЛИНИ КОЛКО ИТАЛИАНЦИ Е ИЗБИЛ,А ТАВАРИШ СТАЛИН КОЛКО СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ И НАЙ-ВЕЧЕ РУСНАЦИ Е ИЗБИЛ???НАЦИОНАЛ-СО-ЦИ-А-ЛИ-С-ТЪТ ХИТЛЕР КОЛКО МИЛИОНА ГЕРМАНЦИ Е ИЗБИЛ??СССР И НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ НЕ БЯХА ЛИ СЪЮЗНИЦИ ДО 22-06-1941 ГОДИНА??ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА УБЕЖИЩЕ НА ПРЕДЦИТЕ НА КИРКОРЯН А ТОЙ ПОСЛЕ Е ДОВОЛЕН ЧЕ БОЛШЕВИКИТЕ СА ИЗБИВАЛИ ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ЗА ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ СЕЛСКИТЕ ***/ОТИ???***-ЧУГУ.НИ!!!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този от тези където налазиха шумата ,след като усетиха от къде духа вятъра!
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е роден през 1932 г. с какъв вашизъм точно се е борил точно на 12-годишна възраст?
2
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето затова смятаме руснаците за окупатори и поробители и не ги обичаме другарю Киркоров.
1
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от къде изпулзя тоя мухлясал шумкар ?и колко мандри е обрал ?