Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че Сталин е победил Хитлер, не означава, че той е по-малко престъпник ! Напротив, половината Европа става заложник на руския ботуш и ретроградност !
316
2
 
2
 
! Отговори
До 340 преди 4 години
А ти знаеш ли аз колко изкарвам? Не се хвалиш на правилното място.И да умееш да изкарваш пари е едно, а да умееш да ги инвестираш интелигентно е съвсем друго. За първото някой се е съгласил, а второто си зависи само от твоя интелект, който явно не е много.
315
3
 
3
 
! Отговори
До 337 преди 4 години
Тъпет, има и предистория този договор от 38-***! СССР предлага още тогава антихитлеристката коалиция на Британия и Франция и да смачкат г.идата Хитлер още тогава и да защитят Чехословакия! Нямаше да има Полша 39-та и последващите ужаси и жертви, но "великите" демократи отказват! Няма как зомбиран антикомунист, бивш комсомолец да ме разбере!
314
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕНОбн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
313
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те по-дъртите руснаци са яко изтрещяли гледах оня ден снимки наредили се дъртите вампири да се кланят на гроба на Сталин.Всичките бяха обути с дънки.А по времето на Сталин дънките са се считали за манифест и пропаганда на упадъчната западна култура и обикновено са били билетчето за доживотен хотел из сибирските замръзнали полета...Та толкова за руснаците.Особено тия по-дъртите.Мразят Германия пък искат Мерцедес,мразят САЩ ама пред Макдоналдс правят навалица,мразят Франция пък си поръчват кораби.
312
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родината на комунистите е СССР, така че бягайте всички там и оставете нормалните хора да живеят спокойно. Престъпници.
311
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Сталин и Хитлер превърнаха Европа в гробище !
310
3
 
2
 
! Отговори
До 338 преди 4 години
Щом изкарвам над 3 бона на месец явно и мозъка мърдам по малко.... А ти явно си скаран със спорта.... Повече движение е здравословно и намалява газовете! Всеки човек си има приоритети, дЕректоре с Хюндай! Бъди здрав!
309
4
 
8
 
! Отговори
Mcmf преди 4 години
Няма по-смрадлив *** от руския такъв! Нека правителството да скъсва дипломатически отношения с тези неандерталци, евраАзийци!
308
2
 
2
 
! Отговори
До 335 преди 4 години
Размърдай малко и мозъка, не само тялото. Ще ти е от полза, въпреки че надали ще можеш.
307
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 332:Е този номер на русофилите-продажници най ме кефи - номера на "китайката" !Като ги нагазиш и поради липса на аргументи по темата вадят дежурното - а Америка защо бие *** ?Абе Ланкоуло, вие русофилите не разбрахте ли, че никой нормален човек няма да оправдае престъпленията на руския Гулаг, защото и други правят престъпления !
306
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко от вас русофилчета знаят, че България дава 50 000 жертви във ВСВ, воювайки НА СТРАНАТА НА СССР! И въпреки това, по настояване на изверга Сталин, на нашата страна не е даден статут на съвоюваща, какъвто е ДАДЕН НА ИТАЛИЯ! Толкоз за руската любов, да пази Бог от такава.
305
1
 
3
 
! Отговори
До 331 преди 4 години
Какъв алкохол, цигари и ....ви бе, дЕректоре? Активен спортист съм! Съветвам те и ти да обърнеш повече внимание на спорта, а не само на дЕректорски запои ......
304
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този да не от комитета "За Мая"?Понеже там все певци,де!
303
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от вас русофилчета знаят, че през време на цялата война България не скъсва дипломатически отношения със СССР. Те са имали легация в София и пълномощен министър (посланик за невежите). Въпреки укорите на Берлин, България не скъсва дипломатически отношения с болшевишка Русия.И въпреки това, на 5 Септември 1944 СССР обявява война на България и нахлува вероломно на наша територия. България не изпраща воиски срещу агресора защото е обявила наутралитет.
302
6
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
А какъв е договора от Мюнхен 38-***? "Мирен" за подялба на Чехословакия между същата тази " непорочна" Полша и Хитлер под благосклонния поглед на Британия и Франция! Което го прави "демократичен"!
301
1
 
4
 
! Отговори
До 325 преди 4 години
Спри алкохола цигарите и ***вите и ще имаш за нова кола.
300
2
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
На тоя цялата фамилия ли са ***.Бих го написал и на български, ама ще ме изтрият.
299
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 327Напротив !Договора е между ортаци - за подялба на Полша !...а "за ненападение" е само за прикритие пред Света !Апропо, всички договори на Кремъл се придружават с таен протокол - КГБ практики товоришч !
298
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съюзници са и още как, съюзници, които нападнаха Полша и Прибалтика, а червените съветски фашисти избиха 25 000 полски офицери край Кътин. Между нацистка Германия и съветска русия няма никаква разлика!