Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** и Фалшивия воевода първо признаха Македонска националист и език, сега канят хиляди бежанци у нас за които вече построиха лагери и обезлюдяват Странджа.
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво БравоБравоГенерале!Викаш готови сме да реагираме! Веднага пращаме 2000 военни на границата.НО! Без заповед да се стреля.Ще ги оборудвате с плюшени мечета, хляб, чай, вазелин и презервативи. За да не боли толкова.Вие двамата със Шкембе Войвода сте пълно посмешище... Слава Богу всичко ви нареждат отвън и от вас нищо не зависи...
109
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Когато една държава не е в състояние да защити границите си тя престава да съществува. Натам отиват нещата.
108
1
 
10
 
! Отговори
Историк преди 4 години
То пък една ограда, нали още първата седмица показаха десетина емигранти и бебе на 2 месеца, как я преминават! Откраднаха милиони, и си траят ...За какво е нужно да стрелят- да повторят направеното от руснаците, при нападението на китайците 68 год. Заличиха ги за нула време цялата им войска с лазер, и на китайчетата още им пари на з.а.д.ниците, като се сетят! Така се прави срещу агресори!
107
2
 
5
 
! Отговори
Стига,я преди 4 години
До стига беКой е този луд да остане тук? И кучетата не го желаят! Навсякъде комунисти!
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са бежанци, а нашественици, а нашествениците винаги и навсякъде ги посрещат с оръжие и стрелба. Само ГЕРБ и ВМРО ги посрещат със свалени предвидливо ***.
105
2
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 68 Бай СтавриТова е истината или вадят армията правят коридор и директно към Сърбия.От там сърбите(вече знаят как се прави) ги ескортират по нататък.Баба Меркел да му мисли
104
0
 
5
 
! Отговори
не барай преди 4 години
сами се противоречете ако ще да има сто хил.армия няма да давате заповед за стрелба и те ще съборят оградата тогава защо ще е тази армия.аз предлагам да ги посрещнем с хляб и сол.шопска салата кебабчета и пържоли
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми защо има тогава изобщо ограда и граничари, да ги разпускат и да си минава който иска по тая логика. ***. В Унгария как шиле не може да прехвръкне!
102
1
 
2
 
! Отговори
Що, бе.... преди 4 години
Щом руснаците са със СИРИЙЦИТЕ НА АСАД, ШЕ СЕ "ПОБРАТИМЯВАМЕ"!!!!!ШЕ СТАВАМЕ И С ТЯХ "БРАТУШКИ"!!!!КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!!!/.... дали е первагинам или перанусам--НЕМА ПРОБЛЕМ/
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията ще запо4не в БГ. , КОГАТО ТАЗИ МУТРА И НЕЙНИТЕ МАЙМУНИ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!!!!
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подрисов свали гащите!
99
1
 
3
 
! Отговори
споко преди 4 години
Те не желаят да остават тука! Очите им са на Запад! Разполагат с пари. Няват сигурност
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Борисов не знае какво да прави при бежанска вълна, да подава оставка и да идва някой, който може да се справи.
97
0
 
12
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
За тия и държавната граница вече не си струва да се пази.Щели да дойдат, а нашия дерибей нямало да нареди да се стреля. То няма и от кого де, защото сме разграден двор отвсякъде, но след като и държавната граница не може да си опазим ... за чий сме на тази територия?!И как няма да наредиш, когато се извършва престъпление? Закривайте тогава гранична полиция, за какво ни е след като не могат да опазят границата.
96
0
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
И аз заедно с Бойко Борисов ще посрещам бежанците на границата и ще им се радвам да ги зарадвам ! Ха ха ха Доганя е голям смешТник!
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво бил казал Подрисов?
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТОЗИ *** СТРАХЛИВЕЦ НИ Е МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ !
93
4
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Trump принуден от сената, каза, че ако Турция нападне кюрдите ще и наложат санкции и край с лирата! Ха ха ха Доганя е голям смешТник!
92
0
 
10
 
! Отговори
Бойко Боприсов преди 4 години
Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата Аз и целото ГЕРБ ще ги посрещнем да се снимат с Нас и Аз да ги нацелувам и напрегръщам.