Борисов освободи областния управител на Перник

Премиерът поиска ясна стратегия за справяне с безводието
Обновена: 4 дек 2019 11:12 | 4 дек 2019 11:12, Веселина Йорданова
47
Борисов освободи областния управител на Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска ясна стратегия за справяне с безводието. Преди имахме проблеми с наводненията, сега с безводието, коментира той в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата
Министри от кабинета информираха за ситуацията в Перник, където проверки във връзка с водната криза установиха, че има нарушения.

Регионалният министър Петя Аврамова каза, че притокът в язовир "Студена" силно се влияе от атмосферните условия и се търсят допълнителни алтернативни източници на вода. Аврамова посочи и друг проблем – заради водния режим са се увеличи авариите по водопроводната мрежа. Тя сигурно 50-60 г. не е пипана, коментира Борисов. Аврамова информира още, че няма криза и проблеми по пътищата заради снеговалежа, започнал вчера.

Правителството гласува днес освобождаването на областния управител на Перник Ирена Соколова и назначи на нейно място Емил Костадинов. Когато направим грешка, си я понасяме по един начин, посочи министър-председателят.

Премиерът информира, че кредитният рейтинг на София е повишен от кредитната агенция Стандарт енд Пуърс. София от днес има най-високия рейтинг от всички столици на Балканите. Това им го подаряваме на нашите критици, заяви Борисов.

На заседанието министрите отпуснаха 16 млн. лева за ремонт на двигатели на 8 самолета, докато дойдат поръчаните от САЩ изтребители F-16.

В началото на заседанието стана ясно още, че от 418 язовира, определени от МС като нуждаещи се от спешен ремонт, 182 са възложени. Към момента вече се ремонтират 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
11
 
! Отговори
Dodo преди 4 години
това е диктатура
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА СЕ ЗАКРИЕ !
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идолът на простите пак ги баламосва!
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък имам парно но пък нямам топла вода ! - моето мнение е , че Топлофикация упражнява геноцид срещу мен и правото ми в 21век да имам топла вода а не да си я топля с бързовар и да си рискувам живота.Бойкооо , моля ти се освободи ти тези от Топлофикация веднага !
15
1
 
17
 
! Отговори
... преди 4 години
Перничани нали се хвалят, че владеят силата на винкела. Сега е подходящ момент да го докажат.
14
21
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Така става, като избирате кмет от БСП. Веднага ви спря водата. Бойко да не е Нептун, че да ви оправи. Като нямате вода, пийте бира сега.
13
0
 
24
 
! Отговори
радойчо преди 4 години
Днеска суша, утре киша! - Как в България се диша?
12
0
 
22
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Тато не беше прав като каза, че тва дето са го построили не можем да го разрушим. Изглежда някой успява да разруши строеното от комунизма. Ама с отломките си правят имения, а не нещо за народа, което е най-страшното. ПП Дали някой голям чуждестранен инвеститор ще се интересува да построи някакъв завод в Перник в близките 20-30 години? Мисля не.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В бойкоборисова България нищо не се променя, даже и водата вече спря да тече. Докога ще търпите този застой?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като се стопи снега ще иамт вода.Ама трябва и да спрат течовете по трасето иначе догодина пак имат криза. Сигурно водопроводната мрежа на Перник не е ремонтирана от както е направена.
9
1
 
29
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Бойко е паникьосан. Вече седмици няма изглед за решаване на проблема с водата в Перник и нито една от калинките му не знае как да реши проблема.Питайте PR-ите си бе г-н Борисов. Нали те ви казват отговорите на всички въпроси. А хората в Перник са в опасност от лишение от ОСНОВНО човешко право - правото на питейна вода! Te и в Дубай нямат питейна вода, в Лас Вегас също нямат, ама държавата е направила язовири и нужните хидро-инженерни решения, за да може градовете да се развиват и просперир
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако може да ни освободи от себе си, най- добре ще направи.....
7
1
 
10
 
! Отговори
перник на три морета преди 4 години
Като няма вода ще пием бира бе, много важно!
6
0
 
24
 
! Отговори
Манипулирана Истина преди 4 години
Значи ако е статия за годишнина на ГЕРБ ще стои ТОП-Новина горе цял ден.Ама понеже е въпрос от национална сигурност и темата клати властта, статията се слага едва на 3-4-ти ред, с надеждата да бъде подмината като маловажнаТака ли работите, дами и господа "журналисти" от днеса?!
5
1
 
26
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Голям държавник. Решенията на гафовете и проблемите опират до замяна на кадри. Сменяй ги сменяй ги, тя водата сама ще тръгне. Що ли ми изглежда, че нещата са извън контрол с тази вода в Перник? Това не трябва ли да е въпрос от национална сигурност, а не на кмета и областния управител? Като не се справят, махни цялото кметство и прати хидро-инженер Доган да направи един проект и да спаси града. Много е просто.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам ясен план, събираме сълзите на перничани, пълним язовира.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното дребно бушонче гръмна за да запази Стабилността.Интересно Нено Димов от квотата на Доган защо никой не смее да го пипне.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете с тия реклами на алкохол на цял екран като се отвори статията. Заприличал е на ПИК тоя сайт вече.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащицата не е рекъл, не е напълнил и яз. Студена.