Борисов към Ердоган: Турция е съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор

Двамата разговаряха след церемонията по откриването на "Турски поток"
Обновена: 8 яну 2020 18:34 | 8 яну 2020 18:30, Анисия Иванова
146
Борисов към Ердоган: Турция е съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. Разговорът между двамата лидери се състоя след тържествената церемония по откриването на газопровода „Турски поток“.

Борисов и Ердоган обсъдиха разширяването на двустранното политическо и икономическо сътрудничество. Българският министър-председател Борисов изтъкна стабилното и устойчиво развитие на отношенията между България и Турция в редица сектори.

Още по темата

Беше подчертано, че партньорството между двете страни се основава на принципите на добросъседство и взаимно уважение.

"Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и наш ключов партньор в областта на миграцията, сигурността, борбата с тероризма, енергетиката, селското стопанство“, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на МС.

В хода на разговора министър-председателят Борисов отбеляза, че страната ни високо оценява приноса на Турция по въпросите с миграцията и определи като ключово прилагането на съвместната Декларация между ЕС и Турция от 18 март 2016 г.

"Дипломацията и мирът трябва да останат водещи при решаването на редица проблеми. Всички ние имаме интерес да изградим бъдеще, което се основава на стабилност, сигурност и просперитет“, изтъкна още по време на срещата премиерът Борисов.

Българският министър-председател и турският президент обсъдиха също ситуацията в Близкия Изток. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни никога не е водила политика срещу някоя държава.

„Само мирът може да реши проблемите в Близкия Изток“, категоричен беше министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 106Колкото по далече сме от тая дупка, толко по добре
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 106Пълни глупости. Моля те спри да пишеш, че се излагаш
120
5
 
1
 
! Отговори
Глас народен... преди 4 години
*** !!! Направете дарителска кампания за главата на това недорузумение което "управлява" държавата ни както иранците за главата на Тръмп...Със сигорност не само аз ще дам повече от 1 лев на този дето му откъсне/пръсне тиквата на нашият ***....
119
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 4 години
16 -Република на Турция станахме. Срамота !!!
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, чул съм. В много професии го има - икономика, право, финанси, че и държавна работа. Почваш практически близо до минималната - 700 - 750 лв. 1500 лв. я стигнеш, я не след 4 години. За София говоря. В провинцията масово се работи на минимална.Безпредметно е да ми рекламираш постиженията на управляващите бандити и да ми обясняваш колко много взима българина.
117
2
 
3
 
! Отговори
стоян преди 4 години
не знаем на какво се дължи тази обща симпатия между двамата.ББ му върна кемалисти да ги убие .наркоканали ли имат общи?
116
0
 
1
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Олду
115
0
 
8
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
На наш Бойко, като му кажат нещо ОТГОРЕ, той го спазва като закон... а това да си спазва уговорките със съседи и народ, нищо не значи..Много лоша практика. В Библията пише - "Не си прави други пророци освен мене" ... за този случай е писано това!Сега сърбаме на бойко дриснитe. ....Ей Бойко, ти си МИШКА! Страхливец! Срам! Мишок! Поръчков премиер (точно като пpocтитутка). Това си ти... ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА Е НЕ ПО-МАЛКО СРАМНА ОТ ВЪТРЕШНАТА.БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЦАРЯ СЛЪНЦЕ! ПАЛЦИ ГОРЕ ЗА ГЕРА
114
0
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Браво НА бате Бойко! Много е дипломатичен... сега ако има и някой да му построи Турски Поток в нормален срок, "партньорите" ни ще са доволни...Каквито и ценности да споделяш, никога не си отменяй думите и спазвай уговорките си. Аз ли да те уча бе, ГОСПОДИН ГЕНЕРАЛ?Тоя само създава проблеми... ВЪН! КУЧЕ! ВЪН!
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие представяте ли си Станишев до Ердо ... ми аз не мога.Ако можех сигурно щях да съм много добър художник или архитект,ама имам проблем с фантазия и нереални образи.Та какво му е на Бойко? Да не би ако е някой друг да направи нещо друго освен дипломация?Предубедени,ниско грамотни и чуждопоклонници сте вие русофилчетата.
112
0
 
13
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО Б преди 4 години
След 10 години управление на Бойко БорисисвБългария е най-бедната държава в Европа.Цял свят ни се подиграва.
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покрай Боко станахме за смях!Алчен до безумие,безумен до глупост!
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят ни се смее заради Бойко Борисов,а причините са много,за да му се подиграват.Само леко ще намекна-никой не уважава продажниците на народа си...
109
0
 
12
 
! Отговори
ТУРСКИ ПОТОК преди 4 години
Затова сега газ от Турция ,защото ни е съсед и партньор . Ама под.мазвач ,та кънти !
108
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Е,значи горе-долу познах.
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щирлиц Предците му са от Аджария и от Нахичеван по майка . Сиреч дядовците и бабите . Изселили се през 20 те години от СССР.
106
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До фактАко Ердоган е беличък,значи предците му не ще да са били ...чисти турци,а сигурно има и смесица от бели българи.
105
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Турция за съжаление е съсед,съюзник не може да бъде.
104
8
 
22
 
! Отговори
Продажно мекере преди 4 години
Тоя *** за какво ходи там, да му се присмиват Путин и Ердоган как пропуснахме възможността да направим Български поток и Турция и целите Балкани да ни плащат на нас транзитни такси, вместо сега ние на Турция. Това беше възможност веднъж на хилядолетие и ние да пропуснем да се възползваме от единственото си пасивно предимство - местоположението ни !!!Само за това трябва да излезем на жълтите павета и да му набием канчето на тоя *** !!!
103
22
 
19
 
! Отговори
факт преди 4 години
Турция е нашата метрополия,а ние сме нейна провинция. Само възстановяването на турската империя ще е гаранция за мир в региона на територията на империята. Ердоган вече показа как се прави политика с тъпамерика. Забележка: да се сравни цветът на лицето на ердоган колко е бял, и на жълточерния шопиганин. Разбрахте ли какви сте чернокожи българи, и какви са бели турците.