Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова
Обновена: 16 май 2020 18:13 | 16 май 2020 14:00, Елка Василева
563
Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой друг нямаше да може да направи „Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите му ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов.

Още по темата

Той добави, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на „Балкански поток върви“ по-бързо.

"Работата не е спряла, в срок сме. Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Въпреки пандемията и трудностите „Балкански поток“ върви доста бързо. Тръбите са докарани и разнесени по трасетата. Машините са тук и заваряват. Другата седмица ще пристигнат още машини. Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение на газовата карта в Европа. Успяхме с много почтеност и откритост към Запада и Изтока. На територията на България се съревноваваме от Гърция и Русия кой по-бързо ще построи газопровода. На Чирен направихме още една много мощна компресорна станция, за да можем в посока Сърбия, Унгария, Македония и Словения да изкараме над 22 - 23 до 25 млн. куб. м газ“, посочи той.

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

Трасето на преносния газопровод "Балкански поток", който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области в страната. Към края на април по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папка Аутизъм!
43
2
 
11
 
! Отговори
панчо преди 4 години
не НИЕ а ТИ твое висше височайско превъзходителство слънце на балканските нации и божество несравнимо го построисега цял свят се възхищава и завижда на твоите несравними тактични и богосравними умения и действия
42
4
 
8
 
! Отговори
мед сестра преди 4 години
До Водопроводчик Страхотно казано! Поздравления! Историята на една фалирана държава казана със 60 думи!
41
3
 
12
 
! Отговори
хъша преди 4 години
изпъчиласе горилата и пак започнала да се бие в гърдите
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такааааа, стана ясно, че освен специалист по хемороиди(мъпета в мундир, ген.Майтапчийски), вожда има нужда и от мозъчен скенер и специалист в областта
39
3
 
17
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 4 години
Кога чете, кога има срещи с експерти, кога мисли.. Като всяка минута е или с Джипката да види как някой копае или е по телевизията. И тоя взема решенията за живота на децата ни. А сега ми кажете, че всеки народ не си заслужава управниците.
38
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Ако кажете ,че Бойко не е построил нищо ,грях ви на душата,освен пътища и ремонти на сгради,строеж на зали,построи метрото на софиянци,а сега строят и голям тунел под Стара планина!
37
3
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
самохвалко пак реши да се включи за развеселяване на публиката:)))от утре да се казва бойков поток и да бъде въведен в учебника по история на първа странница след като заработи ще поискаме сметка от турците да спрат да го наричат турски поток защото е бойков поток а американците да го принаят като най великото постижение на балканите
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бокич забрави"повече от руската газ"Никой не е плащал "повече" за друга газ от ние за руската. Всяка година милиарди в повече за руска газ заради почти двойната цена. На руснаците за няколко десетилетия сме им налели поне 50 милиарда долара в повече отколкото трябваше.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не мисля, че може да оправдаваме Биби само с простия му манталитен и продажна душица. Мисля, че нещата съвсем излизат от контрол, нещо алцхаймер, деменция, атрофия на мозъка. Нещо от възрастта може би
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЮЖЕН ПОТОК БЕШЕКакво "газово кранче за Европа". За Северен поток нещо чувал ли си? Южен поток си беше проект за загробването ни, както и на всички територии през които минава. ДАже и собственост върху тръбата нямаше да имаме. Рисофилчетата е време да спрете да мечтаете.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фокус Бокус Препаратус Балкански Патокакус Суджукус.
32
5
 
2
 
! Отговори
продължение преди 4 години
Панчарево-Павлово и бяха означени пристанищата. Зная, че някои от слушателите веднага ще си спомнят анекдота за крокодилите, които ще се въдят в софийски води, за вицовете как ще да превърнем лопатите в гребла, за въпроса след като ще имаме вода за море и канал, ще можем ли да си поливаме чат-пат и цветята. Но повечето от тях ще си спомнят за онази тъжна поредица от неделни дни, през които всеки простосмъртен гражданин на София трябваше да дава своя безплатен труд за създаването на софийското море.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да плащаме грешни пари в тая криза ,за да снабдяваме газ своя вековен враг Сърбия, пудела на Путин на Балканите е национално предателство.
30
5
 
5
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 4 години
Всяка сутрин по 2000 софиянци се събирали на различни сборни пунктове, посрещали изгрева с кирки, лопати и кофи в ръка и започвали задружно да копаят. Ден след ден, кофа след кофа, постепенно изкопаването на "Софийското море" се превърнало в неизменна част от живота на столичани. Ето как писателят Георги Марков, убит от ДС в Лондон, описва тези безумни събития в Задочни репортажи за България: <em>На спирка Павлово по линята на княжевския трамвай дълги години стоя един голям надпис: Тук ще бъде пристанище Павлово. Под надписа беше нарисуван корабоплавателният канал Панча
29
7
 
17
 
! Отговори
дедо от село преди 4 години
А бре, серсе.мино ние като сме от село не си мисли, че падаме с китка от небето! Хората да ти даваха наготово построен ЮЖЕН ПОТОК, а от тебе се искаше само да вземаш таксите ги си даде гъ.за под наем на едни алчни ментарджии дето ти хвърляха шарени пилета само и само да провалиш проекта сега ми се правиш на голям герой! Отиде и ни набута с милиарди да гоним михаля в гората и да си чукаме главите още колко години докато стане балканския ти поток по който я тръгне газ я не? Колко ти даде ердо ?.
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е Руски поток за снабдяване с газ на Сърбия, построен с 3,5 милиарда БЪЛГАРСКИ пари. Ще бъдеш съден за това ,Тиквоо....
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Чеборашке веднъж да ми хареса написаното от теб. Мислех, че си герберски *** , но съм се лъгал. Тъй нареченият Балкански поток е поредната кражба в полза на Русия и СА и е тотално неизгодна за България
26
2
 
24
 
! Отговори
Бокич забрави преди 4 години
Забрави да кажеш Бокич, че заради отказания Южен Поток и забавеният нарочно от теб Турски хъб, народът на БГ плати 68 милиона повече за САЩ СПГ газ от гръцкия хъб.Затова Бокич се запеняви на въпрос на журналистка: "А каква ще е цената на САЩ газ през Гърция".Много ти пука, че народа плати 68 МИЛИОНА повече от руска газ, нали не ги вадиш ти парите!Лакей на САЩ, ***. Същото е с цената на парното и ток 58% намаление руска газ, щоне свали цените бе Лакей с 58%.Делкат ти % монополите.
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Така е всеки друг щеше да направи Южен поток никой нямаше да се занимава със Балкански поток."Кратко и ясно! И проста офтсъ ще разбере