Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова
Обновена: 16 май 2020 18:13 | 16 май 2020 14:00, Елка Василева
563
Борисов: Никой друг нямаше да може да направи "Балкански поток"
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой друг нямаше да може да направи „Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите му ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов.

Още по темата

Той добави, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на „Балкански поток върви“ по-бързо.

"Работата не е спряла, в срок сме. Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Въпреки пандемията и трудностите „Балкански поток“ върви доста бързо. Тръбите са докарани и разнесени по трасетата. Машините са тук и заваряват. Другата седмица ще пристигнат още машини. Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение на газовата карта в Европа. Успяхме с много почтеност и откритост към Запада и Изтока. На територията на България се съревноваваме от Гърция и Русия кой по-бързо ще построи газопровода. На Чирен направихме още една много мощна компресорна станция, за да можем в посока Сърбия, Унгария, Македония и Словения да изкараме над 22 - 23 до 25 млн. куб. м газ“, посочи той.

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

Трасето на преносния газопровод "Балкански поток", който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области в страната. Към края на април по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
22
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Сега е моментът Борисов да извърши едно наистина велико дело... - като се има предвид цената на петрола - този газопровод се явява животоспасяващ за жужето жужи и Борисов може да го постави на колене... - да му поставя условия в полза на държавата, ако ли не - затапва тръбата и омразният кремълски режим с антибългарската му политика пада в канала...
23
2
 
27
 
! Отговори
БирникЪ преди 4 години
Този път Суджук ага е прав. Всеки друг на негово място щеше да построи Южен Поток и тогава този Турски пАток нямаше да съществува! Толкова е просто добичето, че не осъзнава какво идиотщина е изтърсил! А е интересна и цената - километър от ТП (две тръби) струва почти колкото километър от ЮП (четири тръби)!И, разбира се, е забравил обещанието си този газопровод да го строят български фирми...
22
3
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Потока, който единствено Баце нарича Балкански е икономически неизгоден за България. Тръбата ни струва заем от 3.5 милиарда лева, който ще бъде изпратен от транзитните такси едва след 25 години. Единствено Сърбия и Русия имат изгода от него.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти си ни един едничък, Биби
20
3
 
41
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ще кажеш, че преди него не е имало държавата БГ.Не е имало газопроводи, топла вода и ток...Този човек е диагноза.Мутренско самочувствие на един самозабравил се САЩ лакей.
19
2
 
29
 
! Отговори
Ром'с преди 4 години
И никой друг няма да се откаже от Южен поток
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко стана като Берлускони премиер и собственик на футболен отбор.
17
3
 
48
 
! Отговори
ЮЖЕН ПОТОК БЕШЕ преди 4 години
Вместо да стоим "Балкански поток", по който ще получаваме газ през Турция и ще обираме трохите, можеше вече да имаме функциониращ ЮЖЕН ПОТОК - газ директно от Русия за Европа, без посредници, с големи транзитни такси за нас (т.е. много пари за нас) и ние да държим газовото кранче на Европа. А сега какво - мизерия. Предадохме националния интерес, а Германия реши да си направи Северен поток...ЮЖЕН ПОТОК БЕШЕ ИСТИНАТА! Балкански поток е залъгалка.
16
2
 
29
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Никой друг не продаде България. Връщаш комунизма.
15
1
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
Психопат !
14
1
 
51
 
! Отговори
Бабаита от Банкя преди 4 години
Добре че си ти, иначе слънцето нямаше да изгрее
13
7
 
41
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Няма и никъде не фигурира името Балкански поток. Тръбопровода се казва Турски поток и благодарение на Тиквата сега плащане транзитни такси вместо да събираме такива.
12
8
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Естествено! Ти си най-великият ...
11
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велик държавник. Крайно време е да му направим паметници във всеки град. И на всеки километър да има поне по един 5 метров билборд с негов портрет както е в другите братски държави като Северна Корея и Иран. Всички да знаят кой е вожда.
10
4
 
42
 
! Отговори
балкански преди 4 години
балкансия е турсти бе ***. подари или са ти платили да дадеш проекта на турция. сега те ще ни държат кранчето и те ще ни продават газта. с надценка за това, че минава през тях. какво се прави на герой тойя простия пожарникар. национален предател.
9
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя няма спирка в ръсенето на фростотии.Спирам да ги чета.
8
1
 
44
 
! Отговори
Водопроводчик преди 4 години
Депутат, софра, запой.Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет.Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри.Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони.Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа.Шок, пародия, държава.Изход, бягство, терминал.Народ, история, финал...
7
2
 
43
 
! Отговори
боже преди 4 години
Прибери си вересиите. Този газопровод колко време го строим със скорост 5км/ден. Започнахте го на 19сепртември, а 240км са 48дни. Аз ли не мога да смятам, някой лъже ли?
6
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без ББ няма РБ. Без ББ всичко спира.Без ББ народа емигрира.
5
6
 
11
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
Za spiraneto na Iujen potok ,kak te nareche ruskia president Putin ?!?? Shte ti pripomnia .nareche te "Nacionalen predatel " na interesite na Balgaria !!! Ti sam se hvaleshe ,che si spiral 3 vajni energiini proekta !!! A I kolko drugi prestaplenia ti tejat na smetkata . Dano si poluchish zaslujenoto balgaroubietso !!!