Костов: В политиката отиват хора като на пикник, за да се нахранят

Бившият премиер за недоверието на обществото в институциите
19 дек 2020 14:26, Елка Василева
193
Костов: В политиката отиват хора като на пикник, за да се нахранят
Снимка: архив, БГНЕС

Българската политика е "изгорена земя". В нея не влизат способни хора, защото знаят каква съдба ще ги сполети. В политиката отиват хора, като на пикник, да се нахранят. Не отива талантът на нацията.

Така бившият премиер Иван Костов определи пред БНТ състоянието на политическия живот у нас.

Той говори за недоверието на обществото в институциите, в което вижда основната причина и за обърнатата тенденция в справянето с кризата с коронавируса у нас.

"Няма ли доверие в институциите, няма доверие в мерките им, те не се следват, а бойкотират," каза Костов.

Според него институциите не се справят задоволително нито със здравната криза, нито с икономическата криза.

Още по темата

"Общественото недоверие в институциите се пренесе и върху здравната и образователната система. Данните сочат, че сме сред страните, които най-неуспешно управляват кризата. Оценката за това може да се прави само на основата на два фактора: коефициентът на общата смъртност - най-висока в Европа, и ръстът на БВП", каза Костов.

На базата на сегашните данни той прогнозира, че ще изпратим 2020 г. с "един коефициент на смъртност 1.74 - 1.78 % за страната", което е тежка атестация за управлението. А политическото доверие се възстановява само с демократични средства - с избори, категоричен беше бившият премиер.

Все пак Иван Костов вижда и нещо положително в настоящата криза. Без да прави каквито и да е прогнози за нейния изход, той смята, че кризата съдържа и възможности. Здравната криза е показала какво е необходимо на българската здравна система. Според него пандемията е показала, че в световен мащаб дигитализацията вече навлиза дълбоко в живота и обществото се развива в посока към изкуствен интелект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Иван Костов се мислеше за малкия бизнес!!!! А днес тия мутри го съсипаха !!!
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните неграмотници не могат да стъпят на малкия пръст на Костов.Последните 11 години станахме най-бедната,най-болната и най-корумпираната държава в Европа.Факт.
42
10
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Така е, сега е ред на пикника от яз.Копринка, където русофилите от Възраждане горят знамето на ЕС в присъствието на Радев, той затова ги поведе с вдигнат юмрук за да ги нахрани, щото коледните бонуси на Черепа явно не са им достатъчни ... Но дали те, както и тези платформата на Мая Костинбродска и от гумената лодка на Тюлена от Росенец, ще имат дял от държавната погача, в крайна сметка ще реши Негово Величество Гласоподавателя ... !!!
41
3
 
4
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 3 години
СЪЩО КАТО ТЕБ ...НА 3 ДЕН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ТИ , НАЗНАЧИ ***.НИНОВА ЗА ГЛ.ИЗП.ДИРЕКТОР НА ТЕХНОИМПЕКС , САМО ЗАЩОТО МЪЖА И БЕШЕ ШЕФ НА МИТНИЦА ОЛТОМАНЦИ И САМО 3 ДЕНА ПО-КЪСНО ЗАПОЧНА ТРАФИКА НА ПЕТРОЛ ОТ ПЛАМА ПЛЕВЕН ПРЕЗ МИТНИЦА ОЛТОМАНЦИ ЗА СЪРБИЯ ИЛИ ПО-ТОЧНО ЕКС ЮГОСЛАВИЯ ...НА КУРС В ДЖОБА НА КОСТОВ ВЛИЗАХА 150 000 DM НА ДЕН ...
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво приватизирахме ако всички дето приватизираха бяха отишли в Дубай и на Кайманите какво щяхме да правим тоя род приватизация не е е ли опасен за националната сигурност ?
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов, Костов най-добре да си мълчиш. Стотици неграмотници направи милиардери ограбваойки труда на милиони българи. Това не може да ти бъде простеноникога и никъде и ще си получиш заслуженото , от БОГ или от ограбените.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е най-добрия м-р председател на прехода.Плювачите , като Ал.Йорданов,които е низвергнал,не могат да му простят и затова хвърлят тази помия срещу него.Е,сега доволни ли сте от днешните?Те по-добри ли са?
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стани да седна, тоя що не е в затвора ?
36
5
 
16
 
! Отговори
800 дни преди 3 години
Костов ти напапка ли се ?Нали окраде държавата с 10 милиарда долара и създаде българската мафия?Славчо Христов от *** ресторатьор ,кой го направи олигарх и притежател на черноморски курорти? Кой Разруши бълг.тежка промишленост и селското стопанство .някой да ме коригира ако греша.
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приватизацията беше направена на вече фалирали предприятия.В държавната хазна бяха останали 500 000 лева,т.е.завари фалирала държава.От приватизацията влязоха в държавния бюджет 6 милиарда.Повече никой не искаше да даде.Но мат'ряла не му даде време да стабилизира държавата,а се довери на мадридския крадец,който си върна,каквото можа/което никога не е било негово/а каквото не можа,щял да съди държавата.От тогава насам все такива си избирате.
34
3
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Построи втора в двора на жена му, пиши в търсачката и ще видиш, добре, че жена му иначе щеше да е в някой приют за бездомници
33
4
 
8
 
! Отговори
Десен преди 3 години
Костов е точен, както винаги! Само да го допълня - освен да се нахранят днешните политици са дошли и да се изпикаят и да се изсе.. т върху главите на данъкоплатците и бизнеса.
32
3
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Вервайте му. Защото той е един от тях....
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти къде отиде с огромния сак, като дго изнесе от ктб рано-рано и те снимаха за спомен дори? По това време отдавна вече си бил забравил глада, ъа значи не за да се нахраниш си превлачвал от ктб, уюнико над умниците.Стига си наглял, ами земи се скрий най-накрая.
30
7
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Защо лъжеш,бе?Къщата е наследствена на жена му.Нищо не е построил.80-те% решиха,че царя ще ги оправи за 800 дни и той ги "оправи".Костов с всичките му грешки уволни половината си правителство заради съмнения в корупция,а днешния вожд само такива назначава.Е видяхме докъде ни докараха.
29
4
 
15
 
! Отговори
Кой Костов преди 3 години
Тоя ли дето подари Булбанк за зестра на дъщеря си?
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е командира.Аман от неграмотници,които съсипаха държавата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До серенаЗащо искаш да ги нахрани, а после убие?
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Не че нещо, ама какво от това? И с какво 11 септемви промени твоя живот, па?
25
0
 
1
 
! Отговори
komitataе в политика преди 3 години
политическото доверие се възстановява само с демократични средства - с избори-най-добрата система която е измислена за законно облагодетелстване н а определен контигент от хора е демократичната .Натрупването на първоначален капитал "демократично " купуване н а избори и популизъм с а сред основните сполучливи механизми за влияние и успех.Влизането в някой съюз,като ЕС ,НАТО пък ти гарантира сигурност и безнаказаност за това което си вършил през периода стига да слушкаш.