Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
847
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога глас за БСП, това е закон.
846
24
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ОБЩ ФРОНТПоздравления за смисления коментар !!!Бих добавил, че отдавна герП са тотално вредни за България и на всяка цена трябва да се махнат !!!Не харесвам и бсп, но народът ни гласува масово за две партии - или за герП, или за бсп-ту !!!На изборите ще подкрепя бсп-ту с отвращение, но трябва да се махне гербаджийската шай-ка !!!
845
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на крадливата мутра, какво стана с новата конституция на кръглия суджук от Банкя
844
24
 
11
 
! Отговори
ОБЩ ФРОНТ преди 3 години
Не се ли обедините около БСП (добра или лоша), но е единствената партия способна да гътне ТУЛУПА, ще му хапнете маркуча... Нужен е общ фронт!!!!! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 години. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението (извън ЕНП) с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ ***....в случая добра или лоша това е БСП...иначе Тиквуций ще е вечен!!!! Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
843
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойте се не от тези, които фърлят яйца, а от тези, които не фърлят яйца.
842
19
 
10
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Трябва да разбере, че в името на събарянето на Борисов е добре да се гласува за тази сила, която има най-голям шанс да го събори за да не се пилеят гласовете анти. Ако тази сила е БСП БСП. Ако е Трифонов - за него. И за ясно изразени опозиционни формации като Демократична България (ДБ) и Изправи се.БГ може, разбира се но никога за тия, които са в орбитата на ГЕРБ. Тепърва предизборно ДПС, т.нар. патриоти и Воля ще творят какви ли не мурафети, за да се дистанцират рекламно от софрата, която делят с Борисов. Независимо от миналите им грешки, предателства и т.н. българите трябва
841
9
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 905Ми той самият бойко е "другар", но от бкп !!!
840
13
 
7
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Българската мечта днес е: беден и *** с чекмедже и власт.....https://mobile.frognews.bg/article/208679/
839
12
 
3
 
! Отговори
Велики филми преди 3 години
"Сибирската лейди Макбет", "Кръстникът".. ама най- велик ще излезе, ако сър Меноф изиграе "Банкянския кръстник"
838
13
 
6
 
! Отговори
Свински очи преди 3 години
На Харлатан са такива, кръгли, гладни доверчиви, а Бойковите, като на кошута , нежни, и плашливи!
837
10
 
24
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 3 години
МНОГО ЧЕРВЕНИ торове ,хвърлящи СВОЯТА ПОМИЯ и ЗЛОБА.....завист голяма ,ами СЪЩИТЕ са като техните господари лентата мързеливци и ***.....
836
9
 
6
 
! Отговори
Нинова пречела... преди 3 години
според Alex2 Да, пречи на прасето Гергов от БСП, и на това оглавило Гробарите да си пълнат гушите. Защото, ако им сипете заедно да лапкат помия, отзаде мнного трудно ще ги различите! И на Алекс 2 му пречи, да си напълни и второ чекмедже, и да лапка, редом до големите!
835
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАЛИЙ, КВА ЗЛОБА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ, ЗАЧЕМ ТАК ДРУЗИЯ- СЕГА МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ ПАК ГЕРБ, МАЯ ЩЕ СЪТВОРИ КОСТИНБРОД- ОТ АФЕРИСТКА АФЕРИ- АМАН ВА ДРУГАРИ- ЕМ НЕКАДЪРНИ, ЕМ КРАДЛИВИ, ЕМ В ИСТЕРИЯ- ША СА СПУКАТЕ ОТ ЗЛОБА. ГЛЕДАЙТЕ СИ КЛИМАКТЕРИУМА И НЕ ТОРМОЗЕТЕ НАРОДА СИ.
834
7
 
17
 
! Отговори
ДрОгаре преди 3 години
готови ли сте за още един мандат без вас.....опят?
833
4
 
7
 
! Отговори
Няма такова... преди 3 години
Няма такова дживотно "Политически антрополог" !Мейбиq става дума за вида Политически мършояд*
832
15
 
8
 
! Отговори
канадец преди 3 години
Баце що се не гръмне!?
831
5
 
19
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Ееееех другари и "чекмеджето" на Баце и Решетников няма да ви помогне просто защото сте пълен провал ! Благодарности към Нинова че оглавява тая партия която трябваше отдавна да изчезне и да не трови живота в България !
830
4
 
2
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Отново ще кажа, на протеста не вярвам,убийства да.
829
5
 
5
 
! Отговори
С три думи ! преди 3 години
***, но разбираем и достъпен !Идеален човек за четвърти мандат!Селяните прости, светец го зоват,в мина Чукундурово го боготворят!
828
6
 
5
 
! Отговори
Сър Меноф преди 3 години
Борис-оф е един вит доброкачестен Полит-хемороит* който постоянно напомня на хората, да не преяждат . И го прави го от сърце, загрижен по-дълго да живеят!