Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв успех бе? Борисов се кри като мишка. 3 месеца не стъпи в МС
26
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На протеста има само жълти книжки. Дежурните 25 човека играха хоро на връх Нова година пред МС. Един му остави чинийка с 2 кюфтета и едно кебапче. Виеха, че малко били, но няма да се откажат. Ами-верно.. малко си са на фона на 2 милионна София. 25 протестиращи си е цирк.Остави ги още отначалото да ги видят хубаво хората кои са и колко са. То не беше разнасяне на ковчези, бесилки,тонове храна по стените, пи.каха по стените и общо взето изпокъртиха всичко около Орлов мост.Тактиката на ББ е успех
25
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах си аз Торбалан Александров да не направи поредната свиррка на телохранителя-премиер. Тичай сега до централата на Герб за получаване на хонорара. ***...
24
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дамНе просто е най-нагъл от всичките предишните не смееха да теглят толко кредити за да се държат на власт.А тоя закърмен с идеите на комунизма ще седи там докато неговите не му спретнат един априлски пленум.
23
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Успехът" на Борисов е 3 на релси.
22
13
 
29
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Харалан правилно определи 5- те " велики народни въстания" като предоргазмени състояния...но до ОТГАЗЪМ не се стигна...:)) Ще добавя,че периодично от отровното трио стигаха до...преждевременна еякулация :)) Срамота,даже ...позор за Хаджикян,Бабикян и Минекян!! А Радев дигна юмрука..и се скри под ямурлука ХА ХА ХА
21
21
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Бойко кога ваксина за теб, дъщерята и внуците?Кога ваксина за министрите и депутатите от ГЕРБ?Защо нон-стоп препоръчваш ваксинация, а нито ти се ваксинираш, нито ваксинираш близките си?
20
14
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Да му имам и успеха :D Да е жив и здрав да си го харчи :D
19
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак извъртеха неква гепеница с парите за ваксините.300 милиона дали а дори няма хладилен бус та ползвали некъф колбасарски ,даже не го бяха пръснали на автомивка за 1 левче та кален дори.И това след 1 година подготовка.И сега Виждът ще рече "плюете".Типичният селски изказ на див ***.Не, не отделяме слюнка по твоя посока просто ни прави впечатление че ти си неспособен .
18
18
 
22
 
! Отговори
зяпнал преди 3 години
Този ПУЛИтолог ме разсмя.Добра новина е, видите ли, че Израел до края на февруари ще ваксинира 80% от населението си ????Къде е тук връзката с България, която отчита своите 4000 ваксинирани и се пъне да ваксинира още 15000 човека до края на януари ??!!Ако, разбира се, баничарките за кремвирши са свободни за да осъществят доставката.
17
29
 
29
 
! Отговори
дам преди 3 години
Баце сравнение с гологлавия чалгар, мазния лодкар, тлъстата корнела е направо ТОП.Не случайно вече 10 години управлява, нещо непосилно за царя, станишев, костов и т.нкоито след един мандат хвърлиха кърпата
16
13
 
30
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Преди шест месеца Харлан други писни пееше. Ама така е: кучето скача според тоягата.
15
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой да излезе срещу Бойко. ФАКТ.
14
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БТВ нещо много взе да кани *** на Баце. Да не обръщат и те
13
12
 
23
 
! Отговори
Корумпирано преди 3 години
прaсе
12
26
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше Борисов, щяхте да ходите по улицата с намордници както другите нации с изкълченяци за премиери.
11
32
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА! САМО БОЙКО БОРИСОВ!
10
19
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
то първите дни само беше протест. После бяха няколко човека.
9
10
 
39
 
! Отговори
Възмутен DE преди 3 години
Нагаждачи,Бибитко НЯМА да е вечен! И при новите ли ще се въртите като фурнаджийски лопати???Пфу,гади ми се!
8
25
 
24
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Хаха политически труп. Ама кога? 2030та, 2040та?