Михаил Миков: Никоя политическа сила не иска нови избори

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ
2 юли 2024 11:14, Стела Стоянова
21
Михаил Миков: Никоя политическа сила не иска нови избори
Снимка БГНЕС

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ. Това мнение изказа пред БНР бившият председател на парламента и бивш член на БСП Михаил Миков.

"В парламента, въпреки сериозната фрагментация, има преобладаващо дясно представителство. Най-нормално е то да излъчи свое правителство, въпреки срамежливостта от общението между отделните политически партии и коалиции, представени в НС", коментира той.

Според него никоя от политическите сили, дори тези, които най-категорично казват, че са опозиция, нито е готова, нито иска да участва, поне на този етап, в нови предсрочни парламентарни избори.

По думите му такова мнозинство може да поеме актив отвсякъде:

"Гръбнакът на едно управляващо мнозинство е 114. Това е сборът от гласовете на ДПС и ГЕРБ-СДС. Този гръбнак винаги може да бъде укрепен по един или друг начин – или чрез някоя от малките парламентарни групи, или чрез независими народни представители".

Не може мнозинството в парламента да бъде опозицията, категоричен е Миков и добави, че мнозинството винаги трябва да е управляващо.

"Тук големият въпрос е за формирането на мнозинство върху някаква политика. Тук не е въпросът с кой мандат, въпросът е какво мнозинство и зад каква политика ще бъде то. Мисля, че ГЕРБ твърде технологично поставя нещата – по отношение на бюджета не се коментира каква политика ще се прокарва. А политиката, която ще се прокарва чрез бюджета, трябва да бъде договорена между тези, които подкрепят едно евентуално правителство".

Бившият член на БСП коментира и състоянието на партията. По думите му тя има да решава много вътрешни проблеми. Според него процесът по конфигуриране на ново ръководство ще тече поне няколко месеца. Миков смята, че се губи излишно време в този процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Общество
Хвърляме 100 000 тона дрехи и текстил всяка година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Копейчо льольо няма ли да го посъветвате да си мери приказките и да не се държи като пубертет?
14
1
 
0
 
! Отговори
все тая преди 1 ден
Чета коментарите,всеки си пише каквото му скимне,накрая става другоАз ще позная-ще стане това,което е трябвало да стане.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да бе да. С отказа да подкрепят кабинет обаче точно към такива ни бутат.
12
1
 
1
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 2 дни
Мисля, че поне две политически партии би трябвало, повтарям би трябвало да искат нови избори: Меч, които бяха близо до влизане и с поредната порция тъпотии, които ни заливат може би ще имат своите шансове и Възраждане, които пък си правят сметки, че ще надградят пък макар и с процент или 2.
11
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 дни
Жалък подмазвач , лицемер и родоотстъпник . Продължавай да се подмазваш на *** и на ромите . Нали са ти комшии ?!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Превод - БСП иска тройна коалиция 2, само вместо НДСВ тоя път ще е ГЕРБ+БСП + ДПС, съдейки по новините ще си купят 1-2 депутата от Величие и готово
9
5
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 дни
Стига с тоя ГЕРБ, не ви ли омръзна 12 години да ви крадат? Как така стана че дойде друга партия на власт и от ГЕРБ изреваха като драна лисица и не издържаха и 6 месеца без предсрочни избори? Секнаха им парите от евросхемички, митници и т.н.
8
2
 
6
 
! Отговори
Емигрант преди 2 дни
Как ще искат нови избори бе мишок, ами те на късмет влезнаха в НС с едва 30 % изборна активност, при следващи избори никак не е сигурно дали ще са вътре за да ги запази имунитета ? Именно и затова агитират за масово гласуване което ще им гарантира кражби под закрила на имунитета, a и "баш" крадците имат твърд и опростачен електорат който никога няма да разбере дори защо е беден, а и нищоправещата администрация получава заплата за харчене без да работи...това е овчата кошара наречена България !
7
2
 
9
 
! Отговори
Световен уникум преди 2 дни
Нация която сама се затри
6
1
 
4
 
! Отговори
Инж+ преди 2 дни
Абе то и в миналото НС "никой не искаше избори"....
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чичо Мишо, текна ли огненааата вода, текна ли?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Неискат избори, ама и правителство не искат. Хареса им да си го карат на закачки и подхвърляния срещу заплата.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Haзgpaвe, Muшe!
2
5
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 дни
БКП (ГЕРБ) управлява.БСП пада.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нови избори - и БКП пада на 1% :)))