ДБ не изключва подкрепа за кризисен кабинет с мандата на БСП

Атанас Славов: Избори 2 в 1 биха били перфектната политическа буря
Обновена: 13 авг 2021 22:04 | 13 авг 2021 21:53, Красимир Ангелов
100

"Демократична България" не е изключила варианта да подкрепи правителство, предложено от третия мандатоносител, ако това е БСП. Това стана ясно от думите на депутата от ДБ Атанас Славов в студиото на "Денят ON AIR".

"Ние многократно сме заявявали, че няма да подкрепим мандат на БСП. Третият мандат обаче не е класически партиен, а кризисен. Затова, на когото и да бъде даден той формално, ние ще вземем своите политически решения на база широки консултации. Такава дискусия още не е провеждана в парламентарната група, но предвид кризисната ситуация и очакванията на обществото да се излъчи отговорно управление, ще има широки дебати", заяви Славов.

Още по темата
Той очаква с третия мандат да се стигне до експертно, техническо правителство, което може да бъде с мандат от 6-8 месеца, за да извърши най-важните реформи.

Въпреки провалените преговори с "Има такъв народ", от ДБ държат в следващите разговори за съставяне на правителство да се включи и партията на Слави Трифонов.

"Освен нашите партийни позиции има и национални приоритети. Следва здравна криза, вероятно икономическа, нови сметки за ток и парно. Не можем да си позволим, ако говорим за парламентарно управление, да не се излъчи правителство, и да върнем нещата в ръцете на президента. Ще опитаме да направим това, което трябваше да се случи с първия мандат. Най-нормалното е, когато предстоят важни месеци за държавата, да се подхожда отговорно, а не хазартно", коментира депутатът от ДБ пред Bulgaria ON AIR.

Той определи като погрешна стратегията на ИТН да подхожда с ултимативен тон и го определи като "незряло политическо поведение".

Според народния представител би било погрешно, ако служебният кабинет автоматично бъде предложен за постоянен.

"Определени министри, които са доказали своя професионализъм, вероятно ще бъдат поканени. Служебното правителство създаде модел, който създава обществено доверие. Със сигурност има министри, които не бихме подкрепили. Министърът на енергетиката е този, който със сигурност не искаме в бъдещ кабинет", категоричен беше Атанас Славов.

Той добави, че независимо кои министри ще бъдат поканени, трябва да е ясно кой ще носи отговорността. И изрази мнение, че би било в ущърб на българските граждани, ако политиците не покажат отговорно поведение.

"Ако не може да се излъчи кабинет, отговорността ще е на всички. Провал за втори път ще означава институционална криза. Всяка от формациите ще понесе в различна степен тази отговорност", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До българин === При Серж гея заплатите бяха по 600 лева. При Борисов станаха по 2000. Това че ти си кенефочистач със замразена запралата не важи за всички българи :))) Аз пък помня как преди да замина в Перу си купувах от вече фалиралата верига Пикадили сьомга стек по 7 лева и свински врат без кост по 5 лева. *** и си ги купи сега на тези цени. Това обаче беше по времето на "лошия" Борисов
63
12
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 74 === Ами веднага ти отговарям. На Дамаджанов. Още като го сложиха, а и не само той де, а и всички останали фигурантчета на Фигуранта проведоха масова чистка навсякъде, че чак и до областните управители и махнаха всички кадри на ГЕРБ. В момента няма никъде кадровици на ГЕРБ. Всички техни заместници са комунисти от БСП. и понеже питаш ще ти кажа. Цените тръгнаха нагоре, защото комунистите можете само да крадете, но не сте компетентни да управлявате. И все другите са ви виновни
62
8
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 73 Пияницо, изтрезней! Няма ги вече другарете, щото ГЕРБ не са на власт! 12 години ни мачкаха вашите другаре, от ГЕРБ!!! Видяхме кадрите на които милиционерите на ГЕРБ ритат и бият завързани невинни хора на протестите!!! За каква стабилност бълнуваш, 12 години терор, замразени заплати и растящи цени! Увеличение ли е имало? Може - за свои хора!!! Е, няма да има вече - Баце изпразни чекмеджетата! Кранчето пресъхна!
61
15
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Тресе, не тресе, хаос, всички цени нагоре, важното за другарете е, че Бойко го няма. Сега с кеф си плащат всичко на по-високи цени :))) За какво им е спокойствие и стабилност дето цареше 12 години? Друго си е да живееш с тръпка, както по времето на Луканов, Жан Виденов и Орехчо :)))
60
4
 
9
 
! Отговори
Охооо преди 2 години
Нищо чудно. ДС направи партия на децата си - ДБ.
59
3
 
6
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Хехеее ми те са си коалиционни партньори в служебното правителство! Там Христо държи няколко министри и е доволен! Интересно е как се чувстват избирателите му? Нали уж са дясна партия? Споко на тях след 5-6 години винаги им минава и пак вкарват партия на Костов/Прокопиев да трови парламента
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава излагация е с тия нови политици,че статуквото стана много хубава дума.
57
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви служебни правителства искате, лешояди . Никой не е гласувал за вас. Фигуранта ще ни командва, сето сина си не може да възпита, та го събират от районните на МВР . Дебилият Бабикян закрива вестници, терориста алкохолизиран
56
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо Лодкаря вече си представя как захапва кокала. Ммммммм. Няма по-подлаГадина от Квазимодо!
55
17
 
11
 
! Отговори
Ender преди 2 години
Случайно ако направят правителство тия, веднага трябва да бъдат изгонени с камъни! Не разбраха ли, че са най малките и нежелани партии! Народът очаква първата политическа сила ИТН да управлява!
54
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да арестувате гербавите разбойници!
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен го уби подкрепа с избрания от него най-стар враг - ДПС. Ако ДБ подкрепят най-стария си враг в лицето на БСП са пътник.
52
3
 
21
 
! Отговори
хахахха преди 2 години
до там ли паднахте да се обедините с вашите палачи демократи дръг път, болшивики, ленинисти, социалисти и друга шлаакаа
51
9
 
24
 
! Отговори
Няма как... преди 2 години
Няма как да подкрепим ДБ след като продължават да се гушкат с бивши и настоящи комунисти и проруския президент Радеф.
50
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е б*ти извращението! Жълтопаветните ДЕСНИ да гласуват за кабинет с БСП. ХАХАХАХАХАХАХА, ИСКАМ да го вида!!!! Няма такова падение!!! Ама какво ли не прави пропагандата на прокопиевите медии......
49
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ са крипто комунисти,почти всичките им членове и симпатизанти са бивши членове или на БКП или на БСП.
48
4
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
БСП и ГЕРБ са си статкуво, а ИТН е нещо по-зле от тях. Нямам думи за това, което избирате.
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че герб не искат да реализират мандата си. Знаят, че е рано, искат хубаво да се о.*** другите, та после да се залостят да бозаят пак за нови 12г. иначе нищо не им пречи, с дпс и итн могат да си правят каквото си искат. Накрая ще се окаже, че уж реформатори спечелили, пък то - същите си седят и контролират нещата. Докато не видя да влизат тия от герб поне в затвора няма да повярвам. че има промяна. Отделна тема е, че тия от бсп също за затам,ама поне втория ешелон комунисти от герб
46
6
 
15
 
! Отговори
Борис преди 2 години
Е що кризисен бе,нали сте били много умни,красиви,с чужди езици?!Знаеш ли какво ще ти кажа-всичките без ГЕРП и ДПС сте дрипи,едни парцали които се дърпате до скъсване наляво -надясно,напред- назад,нагоре-надолу и накрая на никъде. Не може да разделите баницата,всички драпат е за големи комари. Стига бее, ще се задавите бееее, ще ви приседне бее ,накрая от алчност ще дадете фира бее.Ей,че сте гнусни типове,озверели животни
45
3
 
18
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 2 години
Правителство с мандат на БСП? Ко, не.