ГЕРБ: Служебното правителство се провали и задълбочи политическата криза

Не се справили и с пандемията
Обновена: 13 дек 2021 13:50 | 13 дек 2021 13:26, Камелия Цветанова
155

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ направи своята оценка на двете служебни правителства, които управляваха в последните 7 месеца.

"Стана ясно, че президентът дълбоко не разбира нито ролята на президентската институция, нито работата на служебното правителство в рамките на политическата криза", отсече председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя припомни, че Радев постави три основни задачи на назначените от него правителства  - да се справят с ковид кризата, да проведат избори, да подготвят Плана за възстановяване.

"Имаше и заявки за ръст на чуждите инвестиции, за държавност и просперитет, но вместо това двата служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос и удължиха политическата криза", каза Атанасова.

Според нея служебните правителства са се провалили в най- важната задача – съхраняването на живота и здравето на хората по време на пандемията.

Обявихте План за действие, който беше приет и изхвърлен още на следващия месец, нито една мярка от него не беше въведената и цената са хилядите загубени човешки животи“, каза тя.

Атанасова обвини кабинетите за провала при ваксинацията.

"Проведохте избори, които бяха с рекордно ниска избирателна активност. Приложихте репресия и полицейски приоми, а това доведе до рушене на доверието в партии и на демокрацията“, каза още тя.

Освен това според нея правителствата са се провалили и при Плана за възстановяване.  

"Първо го забавихте, а след това писахте половин година нов План, но го направихте непрозрачно и загубихте милиони, които са в помощ на българите. Днес се оказва, че вашият план е направен на кайма, а пари няма", скочи още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
и аз бях чел преди време за 'миризмата'... оказа се вярно. Мислех, че след като през лятото си е оправила зъбите, това вече е изчезнало, но явно - не . Явно си мирише на ГЕРБ... развален, загиващ и загниващ, скоропостижно
67
1
 
1
 
! Отговори
Всички си мислите преди 2 години
Че големите проблеми на 21 век няма да са старите. И сте прави и бъркате, но сте предполагали, че един от най-големите може би най-големия ще е фараонски инцест! Нещо неслучило се от 3000 години....
66
2
 
2
 
! Отговори
ф 16 преди 2 години
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!
65
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ко РиЕЧи?
64
7
 
6
 
! Отговори
А! преди 2 години
ЗАЕДНО ВСИЧКИ ДА ИЗВИКАМИ НАЩИТУ МОШНО ГЕРБЕРСКО РАДЕВ Е ЗИЛЕН ЧУРАП ШАФИОР НА САМУЛЕТ РУНДЬО УУУУУУБРЕЕЕЕЕ
63
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая герберастка в на коя планета се намира? Що не направи един анализ на 12г управление на тиквата мафиот? Гербавите са в ступор, писъци на издихание, не са важни.
62
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младите, ТЕ ДА СА ЖИВИ !!!
61
4
 
13
 
! Отговори
PR преди 2 години
Всички от пещерата сме в ГЕРБ. Пещерния герберизъм е истинския герберизъм. Да жиее вечно Нашия вожд и господар Буга Нуга.Който е против нас наше племе го изяжда.
60
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб се излагат и дори не желая да ги слушам. Мисля, че заедно с ДПС за ръчичка извън Парламента и към затвора. ДПС не е същата партия от много години насам. Това са други хора и съучастниците на Герб за разграбването на държавата ни....Има една страхотна песен....Давам всичко, но и КАМЪК ОТ ДЪРЖАВАТА НЕ ДАВАМ...Какво да се говори повече? Колко трябва да си нагъл след като изборите показаха какво искат хората да продължаваш да се опитваш да се вмъкнеш със своите няколкостотин хрантутника в управ
59
6
 
11
 
! Отговори
ДО ЧЕРЕПИТЕ СА В НС преди 2 години
Защо лъжеш бе пич? Кой е платил 4 пъти по-скъп битов ток. Ти надмина и оня лудия лъжец Боку бе пич.
58
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази започна да лае в повече. Няма ли да спре вече?! Като ощипана мома на мегдана.
57
1
 
1
 
! Отговори
Проблем: преди 2 години
Инцестните групи ще измрат, но енергийте на света понякога са скалпел,друг път са чук!Първо измират най-повредените трето, четвърто поколение инцест, освен ако някой не ги скрие на север и някъде стерилно.Обаче пак света ги усеща и предизвиква болести и зарази за да ги изтреби.И за докопа светът и енергийте на света всяко по-стабилно поколение болестта става по-жестока!Значи заради някъде *** изчукал дъщеря си или и.з.ч.ук.а.л сестра си и родил се инцест ще умрат много хора!
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деса от Дулово не може и не иска да повярва, че е близо до там откъдето се появи. Гледам тези наглеци от ГЕРБ и ДПС, които окрадоха държавата. Това са крадците на милионите за язовири и диги. Населението в Смолянско, Пловдивско, Хасковско и други региони бедства под вода. Падат диги и мостове, пътища, ниви и къщи се превръщат в руини.Реките преливат, защото от години властта използваше хората, селищата и инфраструктурата за фон жалката си пропаганда. Затвор за всички начело с Гешев.
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуделите един след друг излизат ...
54
6
 
8
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА В НС преди 2 години
40% ХРАНИ НАГОРЕ, ОТ ЯНУАРИ 4 ПЪТИ ПО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗА БИТОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ- В ДЪРЖАВАТА НА ЧЕРЕПИТЕ Е ШОК И УЖАС! КАКВО ОЩЕ НИ ЧАКА ОТ ЖЕСТОКИТЕ И БЕЗМИЛОСТНИ ЧЕРЕПИ!
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм съгласен има голямо развитие при радев и то се ускорява всеки ден!
52
3
 
1
 
! Отговори
Статус ъпдейт: преди 2 години
Херман - инцестна група, Симеон Хасан - инцестна група. Ако беше син на Муньос - нямаше да е рус!
51
4
 
4
 
! Отговори
слава на бкп! преди 2 години
Барба Ганьос-член на бкп.Александър Ненков-син на главен секретар на бкп в срс....да продължавам ли??
50
6
 
11
 
! Отговори
Баба Гицка преди 2 години
Спират ни кранчетата. Мъка, мък-а-а-а-а-а-а.
49
5
 
13
 
! Отговори
NN преди 2 години
Десии, отивай да си пазиш евтините имоти да не ти конфискуват сега ;)