Делян Добрев: Чирен няма да ни спаси, ако Русия врътне кранчето

Ако нямаме интерконектор, няма как да получаваме повече азерски газ, смята бившият министър
12 фев 2022 22:00, Красимир Ангелов
97

"Надяваме се мораториумът да падне всеки момент. Много съжалявам, че в много институции, включително и КЕВР, се изчегъртаха много стойностни хора", каза бившият служебен министър на енергетиката Делян Добрев в предаването "Опорни хора".

Неговото мнение е, че целта на засекретяването на комисията по енергетика е била да не разберат хората какво се е случило.

"Това трябва да е публична информация. Какво тайно има в това на кого е продал държавната "Булгаргаз" газ? Не мога да ви кажа каква е причината да се засекрети, защото с гласуване в енергийна комисия направиха така, че тази информация едва ли не да е държавна тайна", посочи Делян Добрев.

По думите му това, което са получили като информация ги притеснява много, но не могат да го споделят.

"Търсим начин, вероятно ще заведем дело. Знаете, че има закон, който казва, че когато има обществено значима информация, съдът може да разпореди тя да се декласифицира. Обмисляме такава процедура през съда, за да може цялото общество да разбере какво са направили", заяви бившият служебен министър на енергетиката.

"Ако Русия врътне кранчето, Чирен не може да ни спаси, защото ние можем да изтеглим много по-малко газ, отколкото е нашата дневна консумация. Ако нямаме интерконектор, няма как да получаваме повече азерски газ. Споразумението за другата входна точка е до 1 юли и ако дотогава интерконекторът не е готов, ще трябва или да се сключи ново споразумение, или азерите ще имат основание да развалят договора, защото има неизпълнение от страна на България", допълни Добрев пред Bulgaria ON AIR.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Еми досега ГЕРБ и Добрев (бивш министър..)защо нищо не направиха ..а сега ...запаса от хранилището от Чирен ще стигне за месец...това пишеше преди 7-8 години по медии..и какво направиха ГЕРБ и Дилян Добрев -едно нищО..А сега дават коментари и учат..
36
0
 
0
 
! Отговори
батюшката няма преди 2 години
дори къде да избяга.....куба е толкова далече....
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - и защо не го направихте досега този интерконектор ? - ... - искаш ли жокер! С този въпрос се отнеси до др Путин. Ще получиш изчерпателно обяснение.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тия от ПП и коалиция си мислят че НАТО и САЩ ще ни подарят газ ли )ехо нали сте все известни университети сте учели явно само на хартия та да не знаете коя е Русия ,имайте предвид че сега ако има избори че имате 8 % като се сринаха ИТН ,сащ НАТО и вие които имате голяма любов към тях си мислите че това е Виетнам или Ирак ,и Либия ,това е Русия събудете се ,и кой плашат тия гаргите ли
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Други управляват не вие те знаят какво да правят видяхме вас навсякаде намазано с грес и заложени шипове
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума, Га.н.чова работа. Затова и тоя екземпляр винаги ще е на това дередже. И в африканския свят няма такова чудо.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кога позитанковците и псевдодемократите не са работили в секретност. За зеления амулет не искаха публичност за да не им чуят тъ.потиите и лъжите, та за газа. Затова Възраждане да започва, иначе спасение и време просто няма.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и защо не го направихте досега този интерконектор ? Бяхте прекалено заети да трупате кюлчета ?
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко ти пука бе. Бойко каза, че може си зимаме газ от където си поискаме. Тъй че не ривете, че са ви големи сметките.
28
3
 
4
 
! Отговори
Забравил преди 2 години
защо не заведат едно дело срещу оня дето с бездействието си е допуснал закъснение в строежа на интерконектора, само че не в затвора да седят а да плащат пропуснати ползи - кат съберат наличните пари и имущество в ГЕРБ току виж стигнало
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно те няма да седят без работа в Русия, ще продължат да избиват фундамента изпод действащия режим в САЩ, ще създадат проблеми в икономиката, в енергетиката, ще разцепят елитите им.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ако организират инвазия в някоя от тези три държави, тогава почти сигурно ще има инвазия в Украйна, око за око. Путин ще принуди политическия елит на САЩ да поддържа паритет в отношенията.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това , че Русия имала много газ не значи нищо , като няма ясен договор и двете страни се лъжат. То и Сомалия има много богатства . Но си е една бедна държава
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Украйна или Грузия бъдат приети в НАТО, ще бъде лесно да се постигнат споразумения за инсталиране на руски ракетни групи с Куба и Венецуела, с Венецуела като цяло, малко по-трудно с кубинците, но е възможно да се договори.Така изискванията на Русия пак ще бъдат спазени, защото заради Украйна американците няма да рискуват да получат руски бази в мексиканския залив.
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Д. Добрев имаше правилни възгледи , но действията му бяха слаби за отделяне от Русия. И затова нищо не стана по времето на ГЕРБ. Зависимостта от руската ламя ни съсипа. Румъния се разви по добре като е независима от Русия.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента вече сащ са подведени в една игра, където резултатът е предварително известен. След изявленията на САЩ и НАТО, че всяка европейска държава трябва сама да решава дали да влезе в НАТО или не. С такъв отговор сега развързват ръцете на Русия. Друга държава, където САЩ бързо губят влияние, е Колумбия, където се провеждат избори и Густаво Петро, ​​бивш партизанин от групата М-19, уверено върви към победата.
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези като бяха на власт защо не свършиха работата си. Така , че да не зависиме от Русия! Не знаят ли , че Русия има много газ. Но и много взима. Не са ли чули , че руснак договор не изпълнява. Не знаят ли , че славянин само иска, дълго спи и много пие.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си научихте урока 2009-та, ако бяхте направили нещо, сега нямаше да се чудим
19
2
 
0
 
! Отговори
Къде са ми парите преди 2 години
Плащайте си бе ! искам си всичко веднага
18
5
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Да са живи и здрави "зелено-червените еколози" които се продадоха на Пу-тя за жълти стотинки, вместо да развиват местната енергетика върху доказаните за стотици години напред залежи от въглища!