Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й

Цялото правителство иска да се махне зеления сертификат
17 фев 2022 16:10, Нели Христова
352
Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й
Снимка: БГНЕС

Цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат. Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да го махнем. Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел, попитан за протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Информацията, която дойде при нас, е че има едни хора, които са там за истинския прoтест - искат да се махне зеления сертификат.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, Мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. "Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1%. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2021 някои прокурори взеха допълнително още по 6 заплати! За нищоправене!
130
5
 
22
 
! Отговори
смях в залата преди 2 години
абе кирчу , вие всички сте специалисти , разбирачи , знаещи , можещи , а един бюджет не може да направите .посоката била вярна :)коя посока,да занулите България . вие освен уволнения и после назначения , теглене на милиарди , друго не сте направили . как ше управлявате държава като си нямате и идея за какво става въпрос . това не е като да рекламираш хранителна добавка бе кирчу.
129
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро *** се чуди как ще заработи пароите на Прокопиев и ще се отчете пред Херо Мустафа. Но, Радев също да му мисли!
128
5
 
19
 
! Отговори
Абе Кирчо, преди 2 години
ти трябва да си в затвора! Наруши няколко закона и конституция лъжливо и крадливо момче! За тъпотията ти вече песни се пеят, твоят ментор се дистанцира от теб, а ти се правиш на интересен!
127
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Похвално е че Киро е открил циреят на България .Сега да видим кой ще се наеме и нагърби да оперира толкова загнояло и гангренясало място като Съдебната власт
126
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекмеджан допреди два месеца твърдеше че ако беше още на власт,щеше да ни е ваксинирал вече а сега и гроб са за отмяна на сертификата,съвсем последователна политика типична за гербераските лъжци!
125
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За прокурорите..Ходят на конкурси с по 1000 кандидати. И са по-независими от тези за администрациите, където са нашите хора. Там е анонимно. Комисия от различни краища на държавата и преподавател. Та, Бойко Рашков лично много често преди да стане министър, като преподавател беше в такива комисии и лично е имал възможността да избира прокурори. Какво реве сега? Много от сегашните прокурори той е преценил, че са кадърни.
124
3
 
5
 
! Отговори
ЩО Е СЪДЕБНА ВЛАСТ преди 2 години
КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН ПОЗНАТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ Е АРМИЯ ОТ ДЕБЕЛИ ЧИНОВНИЦИ СЕДЯЩИ ПО ЦЯЛ ДЕН В/У ПОРЦЕЛАНА И СПУСКАЩИ ДЕБЕЛИ ОТВЕСИ ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НАДООЛУ ,А МНОО ОТ ТЯХ С НАД 40Г ОПИТ СИПВАЩИ И ХОРИЗОНТАЛНО Л-НА В/У ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
123
6
 
26
 
! Отговори
РадеВ преди 2 години
А за какво са изхарчени 9 млрд лева и края на 2021 г.? За какво?
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВЪПРОС 152: Браво!!! Ето това е приказка на място! Какво ни занимават с Гешев? Това е проблем на техните олигарси, които финансират такива "партии" фантоми! Браво! Хора ли да уволняваме (правил съм го, УЖАСНО Е ДА ГУБИШ СРАБОТЕНИ КАДРИ!), или да ги почваме?
121
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм доволен от това правителство и резултатите ще дойда споко,само не съм доволен от зеления сертификат но там вече си е директива от Брюксел,пък и чакаме пари, който и да беше дори Копейкин щеше да се съобразява!
120
3
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Мазохизмът е баща на самоунищожението.Все още нямам такъв симптом,така че на 23.02.2022г. ще бъда отново пред НС.
119
3
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
До ПП - КАКВО ПРАВИТЕ ЗА НАМАЛЯВАНЕ ЦЕНАТА НА ТОКА -работниците ли да уволняваме или Вие ще си тръгнете ????
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре е да се гласува закриване на цялата Съдебна власт .Полицията на място и по преценка да решава случаите като в Саудитска Арабия.Ще работи безотказно.
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стари комунистически репресорни номерца, не Киро - на вас ви е голям бюджета след като имате масички в министерствата с плодове и морски дарове, а много хора главно пенсионери след като си платят парно, ток или газ и трябва да умират.
116
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешев да му даде пари мастъра му от Банкя,Севда да му ги носи!
115
12
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До 142 Въобще не си наясно със съдебната система.Да те светна:На 1-во място в ЕС прокурори на глава от населението,съдии-на 2-ро място.Общо прокурори,съдии,следователи-5000 лв.Средна брутна заплата за тях,на човек-5000 лв.на месец.Още 10 хил.човека обслужващ персонал.Средна брут.РЗ-2500 лв на човек на месец.Още-сгради,ток,отопление,обзанежсане и пр.Става ли ви ясно за армията,почти нищоправеща,но с претенции до небето.Кряскайте герберасти в техна подкрепа.Простия народ ще плаща.Но вече -НЕ.
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е господин Петков, по неколко прокурора в малките общини заради 2-3 дела годишно. В соца тази работа е вършеше само един прокурор при много повече дела за годината, също имаше и по един съдия на районен съд. Сега от прокурори и съдии не можеш се размина. За заплати и бонуси отделно големи.
113
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро вече прекалява. Това не е начинът.
112
5
 
16
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Това момче е ГОЛЯМ АДЖАМИЯ. Има неща, които политик, медийна личност, преподавател и т.н. не могат да си позволят да кажат публично, независимо дали е вярно, или не. Напр. да кажете на публика/студенти/пациенти/ТВ зрители/избиратели: "Вие сте много пр-о-сти, какво съм седнал да ви обяснявам!" Не можеш да кажеш на НЕЗАВИСИМА ВЛАСТ, че е ниска топка и НЕ МОЖЕШ ДА Я ЛИШАВАШ ОТ ФИНАНСИРАНЕ!!! Независимо дали харесваш Гешев. Петков да тръгне на уроци при някой пиар стратег, това е срамно...