Прокуратурата с молба към МВР за списъка "Петков"

Получени са едва 6 страници по случая
22 фев 2022 13:49, Нели Христова
65
Прокуратурата с молба към МВР за списъка "Петков"
Снимка: БГНЕС

Едва 6 страници е изпратило МВР на прокуратурата във връзка със списъка на премиера Кирил Петков, съобщиха от държавното  обвинение. Оттам напомниха  институции да побързат с информацията.   

Ето и цялото съобщение на прокуратурата

Във връзка с извършвана по реда на чл. 145 от ЗСВ проверка относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни публикации в общ обем от 588 страници, свързани с 19 лица, на 10.02.2022 г. Върховната касационна прокуратура (ВКП) изиска от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за лицата, както и дали и какви действия са предприели спрямо същите съгласно законовите им правомощия.

Към момента във ВКП е постъпил следния обем от информация, както следва: от министъра на вътрешните работи – 6 стр. (шест страници), от Държавна агенция „Национална сигурност“ – 8 стр. (осем страници), както и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Въпреки указания срок от наблюдаващите прокурори за предоставяне на информацията до 17.02.2022 г., такава все още не е постъпила от ГДБОП-МВР и Централно управление на НАП.

В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните действия и изпращане незабавно във ВКП на изисканата информация. Институциите са предупредени за отговорността им по чл. 405, ал.1 от ЗСВ при неизпълнение на разпореждане на прокурор, дадено по съответния ред.

След анализ на постъпилите до момента материали се установява, че по отношение на част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация. Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на МВР сочи, че същите не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от г-н Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
Киро гела на разпит преди 2 години
Продължаваме промяната.
22
6
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
И какво излезе, Кире обвиняваше Прокуратурата че не бил той човекът който да им пише "домашното", а се оказа че точно службите , които са му на пряко подчинение, не са свършили никаква работа! Сега остава Петков да издърпа ушите на Рашков, и да го накара да свърши някаква работа! Верваме ли си ? Кирчо е на къса каишка към Радев!
21
1
 
0
 
! Отговори
Marin J. Маринов преди 2 години
До АнонименКва САЩ бе ***? Аз гласувах за тях!
20
1
 
12
 
! Отговори
Има ли .. преди 2 години
... изненадани от това, че МВР не е дало никакви факти по "списъка" на Киро?
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Киро си е човек на Боко. Боко е старо куче и знае, че ако издигне някой" Хахахаха. Само някой, който е безкрайно нагъл (като сами я Киро) може да твърди, че Киро бил "човек на Боко", като се има предвид как Радев го докара Киро от нищото и го направи собственоръчно следващата политическа "звезда".
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27....Добър ден, другарю, БКП на БКП око не вади!:)))))))))))) Спете още!:))))))))
17
1
 
7
 
! Отговори
секретно преди 2 години
Кирчо подал документи за гражданин на Руанда.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозрачност БКП, ще ви оправят!:))))))))))))
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Списъкът на Петков" не е "Списъкът на Шиндлер" за спасяване на гербеите.
14
3
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
МОЛБАТА НЕ Е ПРИСТИГНАЛА , БЕ..!!!!...КРЪЧМАТА НА ЧАШКОВ , БИЛА ЗАТВОРЕНА ПО НЕГОВО ИСКАНЕ ... ЗА ДА НЕ ГО НАМЕРЯТ СЛУЧАЙНО....!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дамаджан ЧашкоФ и Киро Пpocтото нямат толкова акъл да съчиняват "доказателства". Затова са 20 страници.
12
2
 
19
 
! Отговори
Смук преди 2 години
За КТБ-то Кирето не е намерил доказателства в Гугъл
11
5
 
15
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
На Рашков хич не му е да гони хората,на него проблема сега му е как да си плати сметките за ток на тия 19 имота.Много хубаво не е на хубаво,народа го е казал
10
0
 
2
 
! Отговори
Прокуратурата преди 2 години
Е само дума. Понеже историята ни е предлагала преврати и поврати които снемат вината на новата власт. В заключение е секта от последователи на свети банкомат
9
0
 
9
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Мисията,50% кьор фишек:)
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с КТБ-то какво става? И за там ли само 6 стр. имате? Осма година. Сигурно пак нещо чакате. Давност.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, къде са глобите за неваксинираните пенсионери!? Струва ми се, че провеждаш пенсионна реформа (или по-скоро генoцит)
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Семеиното оод Киро , Лена , Лорер , Асен
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпратете го на източния фронт!Хохаха!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промени ни се ежедневието обикаляме света с правителствения фалкон , ядем и пием на коре , закусваме екзотични плодове , световни лидери ни тупат по гърба ...