Политолог: Арестът на Борисов, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори

Според Стойчо Стойчев в случая се търси пиар ефект
18 мар 2022 07:36, Елка Василева
68
Политолог: Арестът на Борисов, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори
Кадър: bTV

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов идва, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори, каза пред bTV политологът Стойчо Стойчев.

Още по темата
Според него в случая се търси пиар ефект.

„Аз не смятам, че им е станало известно на тези хора някакво кой знае какво уникално престъпление, което едва ли не в момента и би било потулен от Бойко Борисов. Напротив, цели се да се постигне ефект и то тогава, когато социолозите регистрират спад в доверието към управляващото мнозинство в правителството“, коментира още политологът.

По думите му правителството е изправено и пред трудни коалиционни взаимоотношения, също е подложено на натиск отвън за ясно и категорично позициониране на България по отношение на войната в Украйна.

„Това са много фактори, които изискват, както се казва спешни пиар действия от правителството, за да се гарантира най-малкото поне пред съюзниците и пред ключови партньори на България, че правителството действа в някоя посока“, допълни Стойчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
Такава некомпетентност като вашата не е виждал българският народ!Всички очаквахме промяната да дойде и да се спазват законите!Как да стане като премиерът и вътрешният министър си нямат идея.Първият погази Конституцията пред всички ни.Вторият,уж юрист,гласен за главен прокурор,изпратил хора,които по закон нямат компетентност да изпълняват действия по разследване по текстове,по които искат да повдигат обвинения и сега прокуратурата била корумпирана.Обяснения,сричане и червене в 23:45 вечерта
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
личи си кой е папкал добре
45
2
 
2
 
! Отговори
1944г. преди 2 години
Печели отново Радев. Правителството ще си подаде оставката и ...ето нов стар служебен кабинет. От това ще се възползва Янев и Русия на Путин.Отворете си очичките.
44
2
 
7
 
! Отговори
данчо преди 2 години
И на децата е ясно,че Боко Тиквата и Горанов са за затвора.Когато взимаха милиони от Черепа не реваха.А *** като този"социолог"са пределно ясни.
43
3
 
9
 
! Отговори
ами преди 2 години
Стойчо Стойчоооооо,не знам за PR-а на управляващите,но твоето мнение на "независим" политолг отдавна е под санитарният минимум,след като НЕпрофесионално показа среден пръст на хората,на които вече им писнало и омръзнало от бандитската хунта на герб,открито защитаваш същите бандите и показа неприязън към сегащният президент.Това всичкото може да го изразява всеки човек,но ти в качеството на ПОЛИТОЛОГ,който не слизаш от екраните на телевизиите по време на избори е меко казано просташко.....
42
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 2 години
До Анонимен 21,Ти само гледай и си вярвай, да не настъпиш яко лопатата
41
2
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Айде господа..радвайте се на поредната димка от Рашков шоу и ко. Борисов ще излезе, щото няма да намерят доказателства и ако това е така...жална им майка на кирчовците.Но пък тук идеята е просто изместване на фокуса и подписване на това което искат щатите от нас - оръжие и пво за Украйна. Понеже хората почнаха да се надигат срещу това решение - айде малко зрелище и тихомълком сме на фронта..толкова ли изпростяхме като народ бе.
40
3
 
1
 
! Отговори
манипулации преди 2 години
Точно, браво
39
2
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
До За недоразбралите-да бе даже и ще го епилират
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е такива като този да се преориентират към друг носител на пари.Тъй като към герб и Бойко са приепнали много такива кърлежи
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милото гербаво момченце...
36
9
 
8
 
! Отговори
Ахил преди 2 години
А защо политологът не предположи,че просто вече са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления,и е дошъл моментът за арест?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчев ти къде се изгуби напоследък? Нещо ти спряха кранчето, май. Как може да ти спрат кранчето, ако си независим и нямаш такова?
34
4
 
6
 
! Отговори
За недоразбралите преди 2 години
СЕГА вместо да му извадят очите, ТЕ ще му изпишат веждите.
33
5
 
8
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
Това е явен опит да се затвори устата на Барисов и на всеки по-изтъкнат член на ГЕРБ.Тъй като рейтингът на ГЕРб бавно започва да расте,управляващите нямат друг начин да спрат това.Сегашното правитепство много говори,но няма никакви значими действия.Съдебната реформа се заключава само в свалянето на Гешев,няма общ план,а здравната е още по-зле.Това е начин да се отвлече вниманието от кризите - политическа,здравна и икономическа,поради неспособноста им да се справят !
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политолога на ГЕРБ
31
5
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
Така ли? Щом ГЕРБавите реват на умряло значи има нещо!
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които са крали и на които им е плащано цял ден ще обикалят телевизиите.
29
21
 
4
 
! Отговори
АМЕТ ИЛИЧ ПЕЕВСКИ преди 2 години
БРАВО МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР НАРОДА ХАРЕСВА НАПРАВО ОБИЧА ДПС И ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ИЗБОРИТЕ ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИН ДПС И ГЕРБ МАШАЛААААА
28
8
 
16
 
! Отговори
Мосфилм преди 2 години
Радостта на ареста беше за малко. Кирчо беше сготвен от рашковците путинистите. От свидетел ще стане обвиняем, като падне правителството.