Гуцанов: Не трябва да гоним Митрофанова

Близо сме до конфликта и е нужно да внимаваме, предупреди депутатът
Обновена: 8 апр 2022 20:57 | 8 апр 2022 20:39, Красимир Ангелов
49

Има ли риск за съществуването на коалицията покрай драмата с войната в Украйна и споровете около новия ръководител на БНБ?

"Няма предпоставка за разпад на коалицията. Има определено напрежение между два от коалиционните партньори за избор на шеф на БНБ. Не смятам, че БНБ може да бъде предпоставка за разпад на коалицията", заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Относно SMS - заплахата към Любомир Каримански, Гуцанов подчерта, че е нужно службите да разберат кой стои за нея по най-бързия начин.

"Най-разумно е коалиция да излезе с едно предложение за шеф на БНБ. Това е най-полезното. Добре е кандидатът да бъде безспорен професионалист, признат и у нас, и в чужбина", изтъкна депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Събеседникът  е категоричен, че водещото в ситуацията трябва да е кое е най-доброто за банковата система на страната ни. И добави, че разумът трябва да надделее и коалицията да излезе с един кандидат за шеф на БНБ.

Гуцанов коментира и темите дали е необходимо да изпратим оръжия на Украйна и да обявим руския посланик у нас за персона нон грата.

"Не смятам, че когато сме на 300 км от този мащабен конфликт, трябва да участваме толкова активно в него. Не считам, че в момента трябва да се коментира изгонването на руския посланик у нас в тази сложна обстановка, в която се намира светът. Трябва да сме по-внимателни в действията си, защото националната сигурност на България е на първо място. Важно е хората да са спокойни и да знаят, че ще имат топлина, газ, храна", заяви социалистът.

А относно това дали премиерът е разкрил секретна информация за операцията по спасяването на блокираните български моряци в Мариупол, депутатът от БСП каза, че "когато става дума за военни операции, и те трябва да бъдат успешни, е добре да не се коментират".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Митрофанова каза преди 2 години
"Българският народ не подкрепя антируските реторика и политика на правителството в София В знак на подкрепа ние получаваме телефонни обаждания и писма по обикновената и електронните пощи от множество български граждани и това показва, че гражданите на тази страна като цяло не подкрепят антируските политика и реторика на властите в България". Точно така е. Но на нашите политици не им е приятно да им кажат, че са слуги на чужди интереси.
40
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Д-р. Гигълс Не е "кураж и достоинство" да помагаме на Украйна. Когато една война е станала неизбежна отговорността за нея не е на този, който е я започнал, а на този, който я е направил неизбежна. А това бяха украинците. Осем години обстрел на Донбас и Луганск, тайни лаборатории за биологично оръжие, намерения да правят атомно оръжие, сто хилядна армия край т.н. линия на разделение. Ако Русия не беше започнала войната на 24-ти Февруари, Украйна щеше да я започне на 28-ми.
39
1
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Гуцанов, и Митрофанова трябва да изгоним, и тебе трябва да натирим при нея - няма място тук за такива недоубити комунисти като тебе!
38
1
 
0
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
С две думи повтаря поговорката ; Наведена глава сабя не я сече : благодарение на тая поговорка България се очертава като шушумига . Литва Латвия и Естония са по малки и по близо от нас с руснаците , но имат кураж и достойнство . Докато ни управляват мижитурки и папагали ще сме вечно унизени
37
0
 
4
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Всеки посланик, който обиди България трябва да бъде изгонен. Независимо коя държава представлява или как се казва. Митрофанова си позволи няколко пъти да ни обиди и се държи повече като губернатор отколкото като посланик. Няма причина да я търпим в България.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрофонова казва, че сме г*дове, обаче не требвало да е гоним, русофили навсякъде в БГ :))) Това дипломат ли е или кварталния пъдар, просто питам русофилчетата :))
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На наглата не трябва да и се позволява достъп в европейска държава, Гуцанов е предател!
34
3
 
6
 
! Отговори
нормален преди 2 години
алооо бсп_то , стига сте плашили хората че ако изгоним мутрафонова България ше е под заплаха !
33
6
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Нека да припомня на разни Оруеловци,че американското посланиче надзираваше Разбойко Борисов,дали ще изпълни нареденото му спиране на всякакви строежи в АЕЦ Белене,и отказ от газопровода Южен поток.Толкова по въпроса що е то посланическа дейност,и има ли почва на запад.
32
2
 
8
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 2 години
Няма значение какъв посланик е: руски, американски, украински или марсиански. Щом не се държи като дипломат (оттук е не само прилагателното ,,дипломатически", а и ,,дипломатичен", или наречието ,,дипломатично" -- каквато Митрофанова не е...), има установена процедура. Това е всичко. А пък на Гуцановците и на всички подобни нека да поясня, че в затвора хората имат храна, топло (газ...), сигурност. Е, нямат свобода, но пък тя никога не е била кой знае каква ценност за комунисти и руснаци...
31
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
БСП е БКП. Това е най-проруската партия в Европа. Тези червени фашисти трябва да се изгонят в Москва. Те действат винаги срещу България.
30
2
 
12
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Абе учения,кой ти говори за гонене бе?!?!?Ние говорим за ИЗгонване!!!Тая требе да я изхвърлим от България като мръсно коте!!!Като научи кой е създал кирилицата,кой е дал християнството на руснаците и още дузина други факти относно България, тогава може да я приемем за чистачка в посолството тая колхозничка.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си гуци гуци трябва да изгоним теб и тогава нея, а защо не в комплект теб нея и всички останали бетонни картуни газ за Москва там ви чакат с масло и мед.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опожареният български културен център в Одеса на 2 май 2014година.Разкъсаните български знамена в Киев на 7 юли 2015 преди посещението на президента ни. Оскверненият преди 3 март паметник на българските опълченци Болград поруганите им имена и написаните на него закани към местните българи.Първият акт на преврата 2014 отмяна на законите гарантиращи правата на българите в Украйна и българския език.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой тук протестира че Митрофанова ни била обиждала само защото ни казва истината пък Ния не щем да знаем. Този същият които казва че ни била обиждала Митрофанова друга песен ще запее когато украйнското посолство започне да ни обижда.Тогава въдиш ли не било обидно.Ааау да не кажем че ни обиждат ааауу неудобно е . Значи може украйнското посолство да си позволи да ни заплашва и то в нашата държава за да сменим имената на наши площади и улици,да махнем нашите знамена и да сложим техните.
26
3
 
10
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
25
10
 
7
 
! Отговори
до по-далече от Руси преди 2 години
"Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията". ----- Ти за "цивилизация" ли се имаш, бе! Поогледай ареала на обитованието си! Хайде, бегай си пусни Кабелната ТВ, та да избягаш от реалноста си!
24
5
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митрофанова се отнася с ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕМИЕРА КАТО КЪМ ПОДЧИНЕНИ КАКВИТО СА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ! ЗАЩО СМЕ ОБИДЕНИ!ЗАЩО ИЗБРАХМЕ ПОСОЧЕН ОТ РЕШЕТНИКОВ! ЗАЩО РЕШЕТНИКОВ ПРЕЗИДЕНТ НАЗНАЧИ ПРЕМИЕРА? СЕГА ЛИ ВИДЯХМЕ КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ И МАНИПУЛИРАНИ?ЕДИН ПРЕСТЪПНИК В ДУБАЙ СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВО И СЕГА ЗАКРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ПРАВОСЪДИЕ И НИЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА НИ ВЪРТИ НА ПРЪСТ?НИЕ СМЕ СЛЕПИ ЗА ИВО ПРОКОПИЕВ И ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ С РУСКИ КАПИТАЛИ С МАСКА НА ДА БЪЛГАРИЯ?СЛЕПИ ИЛИ ГЛУПАВИ?
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие от Бкп сте ясни.... вас да има кой да изгони